Carbon wrapping laptopa. Pomoc.

poruka: 18
|
čitano: 10.753
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Dakle imam novi hp elitebook 840 G1 ultrabook. Fenomenalan alat. Stvarno sam zadovoljan. Al ima jedan za mene mega problem. Gornji cover mu je mat crni i hvataju se za njega masni otisci prstiju kao za nista sta sam u zivotu vidija. Nemoguce ga je odrzavat cistim makar ga 5 puta dnevno proša alkoholom i jelenjom kozicom. 

Ideja... wrappat gornji dio (kuciste ekrana) carbon fiberom. Znam da su neki forumaši ovo vec radili s kucistima napajanjima itd... ali ja nemam nikakvog iskustva s tim.

Interensira me. Gdje kupit carbon wrapp. Kako ga stavit na kuciste ekrana 14 incnog ultrabooka. Da li to mogu napravit sam ako mi je prvi put. Da li u Splitu postoji netko ko bi mi moga dat ruke s tim. Dam koju kunu ako treba.

Hvala {#}

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2014 19:56 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Bit će to teško odraditi da ti traje i na nešto liči.

Ali postoji nešto drugo što bi uz malo truda izgledalo bolje-plastidip. To ti je boja u spreju koja se ne veže trajno za površinu na koju se šprica, a kasnije se poprilično lako oguli.

Dostupna je u raznim bojama, a cijena se kreće cca 120 kn po spreju.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 18:54 (Pranja).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: Carbon wrapping laptopa. Pomoc.
Pranja kaže...

Bit će to teško odratiti da ti traje i na nešto liči.

Ali postoji nešto drugo što bi uz malo truda izgledalo bolje-plastidip. To ti je boja u spreju koja se ne veže trajno za površinu na koju se šprica, a kasnije se poprilično lako oguli.

Dostupna je u raznim bojama, a cijena se kreće cca 120 kn po spreju.

A nije skupo, izgleda onako, solidno. Ali mi ipak nije to simpaticno radit na skroz novom dosta skupom laptopu. Vinil mi je izgledao kao privlacnija jednostavnija opcija. Zasto mislis da nece trajat? 

EDIT: Ili neki veliki sticker, nesto tako. Jel ti pada sta na pamet? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 18:37 (athlon64).
13 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

A nije skupo, izgleda onako, solidno. Ali mi ipak nije to simpaticno radit na skroz novom dosta skupom laptopu. Vinil mi je izgledao kao privlacnija jednostavnija opcija. Zasto mislis da nece trajat? 

Ako dobro izoliraš, nemaš se čega bojati.

Da, folije jesu jednostavnije, ali gdje god imaš neki rub gdje se savija ili reže počet će se nakon nekog vremena odljepljivati.

Možda da nabaviš eko kožu pa da daš nekome da ti sašije navlaku koja će ti ići oko cijelog poklopca i ekrana (naravno, s rupom za ekran)?

Ili da nabaviš onu prozirnu foliju za projektore te uzmeš prozirnu dvostranu traku i to zalijepiš na poklopac?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
15 godina
Pranja kaže...
athlon64 kaže...

Ako dobro izoliraš, nemaš se čega bojati.

Da, folije jesu jednostavnije, ali gdje god imaš neki rub gdje se savija ili reže počet će se nakon nekog vremena odljepljivati.

Možda da nabaviš eko kožu pa da daš nekome da ti sašije navlaku koja će ti ići oko cijelog poklopca i ekrana (naravno, s rupom za ekran)?

Ili da nabaviš onu prozirnu foliju za projektore te uzmeš prozirnu dvostranu traku i to zalijepiš na poklopac?

Prozirna folija za projektore... di to mogu kupit, o cemu se tocno radi? 

17 godina
neaktivan

Kupi si rukavice.

0 4 hvala 0
13 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

To ti je naobičnija tvrđa folija-identična onoj prozirnoj foliji koju dobiješ na uvezivanju u knjižari.

Trebalo bi biti u knjižari. I probaj naći prozirnu 3M dvostranu traku-s time češ to najlakše naljepiti.

15 godina
Pranja kaže...
athlon64 kaže...

To ti je naobičnija tvrđa folija-identična onoj prozirnoj foliji koju dobiješ na uvezivanju u knjižari.

Trebalo bi biti u knjižari. I probaj naći prozirnu 3M dvostranu traku-s time češ to najlakše naljepiti.

A znaci ti bi stavio onu tvrdu prozirnu plastiku preko. Cini mi se da ce se to dosta izrazeno vidit na laptopu tj da nece prijanjat kao potpuno ljepljiva folija.

Postoji li proziran 3M vinil?

Pitam bas za vinil zato sta je on jedina stvar koja u stvari izgleda kao da se radi o originalnoj površini. Dakle kad ga se naljepi kako treba gotovo pa se ne vidi da je išta na laptopu. 

A s obzirom da maltretiram s ovakvim glupostima... ocisto mi je estetika bitna {#}

13 godina

budi manja picajzla pa ti neće smetat otisci.... {#}, uglavnom kako su gore naveli carbon folija je ok za ravne površine + pravi kutevi, sve ostalo se brzo rascufa i ne liči na nikaj, p.s. ako uzmeš ko zna kakvu foliju ko ti garantira da nećeš napravit još veću glupost ljepilom koje će ostati po laptopu....

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

A znaci ti bi stavio onu tvrdu prozirnu plastiku preko. Cini mi se da ce se to dosta izrazeno vidit na laptopu tj da nece prijanjat kao potpuno ljepljiva folija.

Postoji li proziran 3M vinil?

Pitam bas za vinil zato sta je on jedina stvar koja u stvari izgleda kao da se radi o originalnoj površini. Dakle kad ga se naljepi kako treba gotovo pa se ne vidi da je išta na laptopu. 

A s obzirom da maltretiram s ovakvim glupostima... ocisto mi je estetika bitna {#}

Ah, naravno da neće biti savršeno, ali opet nemaš baš previše opcija.

Samoljepljive folije (kao ta karbonska koju spominješ) bi mogle istasti ok ali ako rastaviš lap dok ih stavljaš. I moraš korisiti fen i grijati kada ju savijaš.

Ja sam sebi postavio na Dell-a foliju i dobro izgleda i drži, ali kod mene su sve površine čiste i nemam preklapanja. Stavio sam ju i na par tipki. A inače ju je potrebno čisiti svakih par mjeseci jer se prašina nakupi po njoj pa ne izgleda baš uredno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 21:46 (Pranja).
15 godina
Pranja kaže...

Ah, noravno da neće biti savršeno, ali opet nemaš baš previše opcija.

Samoljepljive folije (kao ta karbonska koju spominješ) bi mogle istasti ok ali ako rastaviš lap dok ih stavljaš. I moraš korisiti fen i grijati kada ju savijaš.

Ja sam sebi postavio na Dell-a foliju i dobro izgleda i drži, ali kod mene su sve površine čiste i nemam preklapanja. Stavio sam ju i na par tipki. A inače ju je potrebno čisiti svakih par mjesecu jer se prašina nakupi po njoj pa ne izgleda baš uredno.

Pa ovo na tvom dellu izgleda dosta dobro. Ma ne mora ona pratit kuciste ekrana preko rubova. Samo da pokrije ravnu površinu do rubova i dobro je. Sad. Kad kupim tu foliju kako je zalijepim? Ide 3M prozirna ljepljiva traka preko cijele plasticne povrsine, preko rubova ili?? 

EDIT: Izvini krivo sam shvatia. Mislia sam da si stavija ovu prozirnu foliju na della al vidim da je karbon. Pa da, meni bi bilo skroz u redu da mi obuhvati površinu do rubova kao sto je tebi. Evo pogledaj kako laptop izgleda:

http://content.hwigroup.net/images/products/xl/202094/2/hp_elitebook_840_g1_h5g31ea.jpg

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 21:11 (athlon64).
13 godina
odjavljen

Ali ako ideš s ovom full ljepljivom, imat češ veliki problem s rubom-zapneš 2-3 puta, ude malo prašine pod nju i više se neće htjeti lijepiti.

Eventualno ako ti se da to raditi ponovno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jesi mozda propustio neki dio poruke. Nisam povezao xd 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

Pa pišeš da ne bi stavljao onu prozirnu foliju i da ti je karbon bolji-ja ti pišem što se događa s karbonom nakon nekog vremena.

15 godina
Pranja kaže...
athlon64 kaže...

Pa pišeš da ne bi stavljao onu prozirnu foliju i da ti je karbon bolji-ja ti pišem što se događa s karbonom nakon nekog vremena.

Znaci trebam lijepo uspjet od prve. Reci mi gdje si je kupio? Kakav je feel pod rukama? Koliko ce je tesko bit izrezat tocno prema rubovima laptopa? 

13 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

Znaci trebam lijepo uspjet od prve. Reci mi gdje si je kupio? Kakav je feel pod rukama? Koliko ce je tesko bit izrezat tocno prema rubovima laptopa? 

Ja sma ju nabavio preko ebaya. Bio je neki popust pa sam dobio kvadrat i pol za 60 kn.

Što se tiče osjeta, a ono osjeti se tekstura pod rukama-nije kao pravi karbon jer pravi karbon ima epoxy smolu na sebi i gladak je.

Ja kada režem koristim dvije tehnike-škarama slijedim rub nekog predmeta ili uzmem mini skalpel, okrenem predmet koji obrađujem naopako i slijedim rub.

12 godina
neaktivan

Plasti-dip je odlicno rjesenje. Koristio sam ga par puta, doduse ne na laptopu, i priznajem da je kvaliteta ok, skida se kao naljepnica kada ti dojadi i boja je postojana. Zastitis krep trakom i novinama sve sto zelis ostaviti u originalnoj boji a izlozeni i ocisceni poklopac prespricas plasti-dipom u 4-5 slojeva. Kad ti dosadi - ogulis plasti-dip i imas mat kuciste ispod :)

*dobitnik i7-4790K!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pranja kaže...
athlon64 kaže...

Ja sma ju nabavio preko ebaya. Bio je neki popust pa sam dobio kvadrat i pol za 60 kn.

Što se tiče osjeta, a ono osjeti se tekstura pod rukama-nije kao pravi karbon jer pravi karbon ima epoxy smolu na sebi i gladak je.

Ja kada režem koristim dvije tehnike-škarama slijedim rub nekog predmeta ili uzmem mini skalpel, okrenem predmet koji obrađujem naopako i slijedim rub.

Ako ti je ostalo sta prodaj :) ako ne posalji mi link na ebay oglas na PM. Vjerojatno cu ic na carbon. Sviđa mi se kako izgleda. Jednostavan i neutralan je. Zastitit ce povrsinu i rijesit mi problem otisaka. Necu prelazit ruboce kucista ekrana tako da ce bit na ravnoj površini. Nebi trebalo bit problema. A to za skalpel neznam ni sam kako cu. Valjda necu krivo iskidat :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 14:49 (athlon64).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice