[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 839.253
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root
Prvo od kuda ja znam koji Rom imaš. Drugo gapps za 4.1 i 4.2 pod CM 10.1 nisu kompatibilbi ne stavljaju se.
Kad postavljaš pitanje navedi koji mobitel, koji Rom pa će se znati više info.
Poželjno je stisnuti HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
Fero kaže...
Prvo od kuda ja znam koji Rom imaš. Drugo gapps za 4.1 i 4.2 pod CM 10.1 nisu kompatibilbi ne stavljaju se.
Kad postavljaš pitanje navedi koji mobitel, koji Rom pa će se znati više info.

mob je galaxy s, rom je cm 10.1.3 rc2  stable, našao sam gapps

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
14 godina

Prijatelj ima xperiu x8 i ovo mu pise: "Please insert sim card and restart your phone".

Sto da napravi?

PS: radilo mu je sve normalno dok danas nije napravio factory reset i SIM kartica radi (provjerio je u drugom mobitelu)

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 21:42 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nakon rootanja imam problem sa senzorom koji mi gasi ekran kod poziva. Odnosno problem je s paljenjem ekrana, kad primim poziv ekran se uredno ugasi, ali nakon poziva nece da se upali sam, nego ja moram stisnuti tipku za zakljucavanje da se ekran upali.

Mobitel je Motorola Motoluxe XT615, nisan siguran koji je ROM jer se ne snalazin najbolje s androidima. Verzija sustava Androida je 2.3.7, a ako pomaze root je radjen po ovom tutorialu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1964382

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel zna neko zbog cega nakon instalacije CM9 (slim za xperia telefone) sa xda foruma se cesto gubi mreza i pojavi se "no service" notifikacija? Negdje sam citao da je do radio aplikacije ali nisam uspio popraviti. Koristim xperia sola

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
harell kaže...

Jel zna neko zbog cega nakon instalacije CM9 (slim za xperia telefone) sa xda foruma se cesto gubi mreza i pojavi se "no service" notifikacija? Negdje sam citao da je do radio aplikacije ali nisam uspio popraviti. Koristim xperia sola

Možda je ubačena skripta za ubrzavanje 3g/h mreže. To inaće ubacuju zbog azijskih i indonezijskih država jer im je spora mreža pa time i 2g mrežu ubrzavaju zbog net-a.

Kod nas nije potrebna i moguće da radi probleme, a nalazi se u init.d mapi u sistemu.

Sada konkretno ne znam naživ skripte ali kada bi vidio link i od kuda je skinut rom možda bi ti mogao reći više.

Mogući problem je i do basebanda na tom romu jer je promijenjen modem/radio koji se naziva i tako na  romu, sumnjam da je to apk Radio FM preko koje slušaš radio postaje..

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 16:08 (Fero).
14 godina
neaktivan
Fero kaže...
harell kaže...

Možda je ubačena skripta za ubrzavanje 3g/h mreže. To inaće ubacuju zbog azijskih i indonezijskih država jer im je spora mreža pa time i 2g mrežu ubrzavaju zbog net-a.

Kod nas nije potrebna i moguće da radi probleme, a nalazi se u init.d mapi u sistemu.

Sada konkretno ne znam naživ skripte ali kada bi vidio link i od kuda je skinut rom možda bi ti mogao reći više.

Mogući problem je i do basebanda na tom romu jer je promijenjen modem/radio koji se naziva i tako na  romu, sumnjam da je to apk Radio FM preko koje slušaš radio postaje..

Izvinjavam se na kasnom odgovoru. Evo odavde sam skinuo rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2114002

sve super radi, apsolutno nikakvih bugova, samo ponekad jednostavno nestane mreze, pise no service i moram reboot. Ne desava se cesto, jednom u 2-3 dana.

13 godina
neaktivan
harell kaže...
Fero kaže...
harell kaže...

Izvinjavam se na kasnom odgovoru. Evo odavde sam skinuo rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2114002

sve super radi, apsolutno nikakvih bugova, samo ponekad jednostavno nestane mreze, pise no service i moram reboot. Ne desava se cesto, jednom u 2-3 dana.

Probaj drugu karticu od drugog operatora pa vidi da li se i sa drugom to dešava. Ali ipak ima bug Fm Radio poznato da baš ne radi ili uopće ne radi.

Ako ne bude problema sa drugom karticom onda je do operatora jer se i meni na oficialnom Software na Samsungu to dešavalo, a operator Tele2.

"Just A Dream ".
17 godina

Imam nexus i9250 gore je 4.3 Rom s fancy kernel. Kak pogledat jel mob zakljucan na druge mreze, bez stavljanja sim kartice?

Inace moj je lockan na Vip, al koristil sam app za unlock, sad me zanima dal se da negde u servisnom meniju pogledat za ulock status..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Imam nexus i9250 gore je 4.3 Rom s fancy kernel. Kak pogledat jel mob zakljucan na druge mreze, bez stavljanja sim kartice?

Inace moj je lockan na Vip, al koristil sam app za unlock, sad me zanima dal se da negde u servisnom meniju pogledat za ulock status..

Pa možda neka apk Sim info ili Sim Status, Network info, ili tako nešto ili na xda developer forum i potražiti kako se ulazi u Service menu za svoj mobitel.

"Just A Dream ".
11 godina
protjeran

gdje nalazite costum romove za cubot gt99??
nasao sam nesto na forumu ali je na spanjolskom...
na xda developers nema niceg 

Postavljam glupa pitanja

0 0 hvala 0
17 godina

Imašovdje nešto.

A imaš i u temi za GT99, samo treba odvojiti malo vremena i pročitati temu.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kako rootat lg optimus 2x

Dali mi neko moze pomoc rootat LG optimus 2x , pokusao sam sa oneclickom al nista izbacuje error i da debbuging mi je ukljucen.. pomagajte :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kako rootat lg optimus 2x
someguy kaže...

Dali mi neko moze pomoc rootat LG optimus 2x , pokusao sam sa oneclickom al nista izbacuje error i da debbuging mi je ukljucen.. pomagajte :)

Koji Firmware imaš, verzija android Software-a.

Prvo i osnovno :

Instalirati drivere za svoj model na pc-u, ukljućiti usb debugging, pokrenuti program za Rootanje kao Admin na Pc-u, vidjeti da li možda Antivirusni program blokira procese ili je izbrisao fajl koji je poteban za rootanje-iskljućiti anti-virusni program kad se to radi, promijeniti usb port ili direktni iza na Pc-u spojiti mobitel usb-om.

A sad evo ti link na xda developer forum pa si pogledaj http://forum.xda-developers.com/sitesearch.php?q=LG%20optimus%202x%20%20root za probleme ne odgovaram i ograđujem se ako nešto pođe u krivom smjeru.

Ovo radiš na svoju odgovornost.

"Just A Dream ".
17 godina
Re: Kako rootat lg optimus 2x
someguy kaže...

AiO Toolkit

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 17:16 (Eyekool).
13 godina

Pozdrav.

Može li mi neko dati neki ultra dobar Custom Rom za Samsung Galaxy S Advance, koji bolje radi od firmware tj. koji je odličan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
micr0 kaže...

Pozdrav.

Može li mi neko dati neki ultra dobar Custom Rom za Samsung Galaxy S Advance, koji bolje radi od firmware tj. koji je odličan.

Evo ti pa traži tamo na temi dečki već znaju http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/samsung-galaxy-advance-412-jelly-bean/176486.aspx

"Just A Dream ".
16 godina

Pozdrav, kupio sam meanIT m903 tablet, 4.2.2 os i tražim cijeli dan kako da rootam uređaj

isprobao sam sve žive drivere za Android Debug Bridge, no računalo još uvijek ne prepoznaje uređaj

također, isprobao sam dosta auto root aplikacija no isto ne rade

Proizvod je nov i hrvarski, dolazi bez drivera ili bilo čega, može li pomoć oko rootanja uređaja?

podaci: 

Model number: M903

Soc Chip: Super DoulCore A20

Android Version: 4.2.2

Firmware verion: unknown

Kernel version: 3.3.0

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 20:06 (acca).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
acca kaže...

Pozdrav, kupio sam meanIT m903 tablet, 4.2.2 os i tražim cijeli dan kako da rootam uređaj

isprobao sam sve žive drivere za Android Debug Bridge, no računalo još uvijek ne prepoznaje uređaj

također, isprobao sam dosta auto root aplikacija no isto ne rade

Proizvod je nov i hrvarski, dolazi bez drivera ili bilo čega, može li pomoć oko rootanja uređaja?

podaci: 

Ništa od toga. traži podršku Hrvatskih proizvođaća ili probaj ovo ali ne odgovaram za moguće probleme te je link sa xda developer foruma i ako se odlučiš za rootanje sa tim zbog mogućih problema sam odgovaraš. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2130276

"Just A Dream ".
16 godina

probao sam, ne šljaka

0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav.

Jel može preporuka za neki custom ROM za Samsung Galaxy S4,gt-i9505,trenutno imam T-comov firmware.

Hvala. {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kule kaže...

Pozdrav.

Jel može preporuka za neki custom ROM za Samsung Galaxy S4,gt-i9505,trenutno imam T-comov firmware.

Hvala. {#}

Na ovom linku su ti custom romovi pa si najbolje pogledaj ti koji bi stavio : http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=2166.

Gledaj da su stabilni i bez bugova i da nema nekih posebnih zahtijeva.

Link je sa xda developer foruma i ako se odlučiš za flash to radiš na svoju odgovornost.

"Just A Dream ".
16 godina
acca kaže...

Pozdrav, kupio sam meanIT m903 tablet, 4.2.2 os

podaci: 

Znaći ovaj tablet proizvodi hrvatska firma i nema custom rom-ove za njega

Nakon 20 sati trial and errora napokon sam ga uspio rootat i modificirati rom

Nemogu vjerovati koliko je amaterski izrađen software za uređaj. Reklamiraju ga kao 1.2 ghz dual core a zaključan je na 720mhz

S početničkim postavkama doslovno šteka i lošije radi od hardwareski mnogo slabiji tableta

Nakon što sam otključao root, isključio sam sve nepotrebne sistemske aplikacije i bacio cpu clock na 1.1 ghz

Milina ja koliko je brži, od šrota do pravog tableta za male novce

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 8:10 (acca).
11 godina
protjeran

Jel izasao costum rom od S4 za kineske mobitele MTK6589

Postavljam glupa pitanja

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo, kupio sam tablet WM 8850-mid u tom dućanu. U tome tabletu je jedan softver bez kojega ja ne mogu, a NE MOŽE SE KUPITI (niti skinuti) preko interneta!!!

Znači ja sam kupio tablet i dobio sam taj program unutra (nije od googla). Taj program se nalazi u /system/apps/ . Što to znači? Znači li to da se ne može izbrisati? Hoće li se ta aplikacija izbrisati ako ja rootam tablet? Jer piše na internetu da se sve briše. To znači "System recovery"? Jer sam ja jedanput ugasio tablet i držao tipke "Volume up i down" i recoverao sam ga. Hoće li mi se ta aplikacija izbbrisati ako ga rootuam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hamstercic kaže...

Evo, kupio sam tablet WM 8850-mid u tom dućanu. U tome tabletu je jedan softver bez kojega ja ne mogu, a NE MOŽE SE KUPITI (niti skinuti) preko interneta!!!

Znači ja sam kupio tablet i dobio sam taj program unutra (nije od googla). Taj program se nalazi u /system/apps/ . Što to znači? Znači li to da se ne može izbrisati? Hoće li se ta aplikacija izbrisati ako ja rootam tablet? Jer piše na internetu da se sve briše. To znači "System recovery"? Jer sam ja jedanput ugasio tablet i držao tipke "Volume up i down" i recoverao sam ga. Hoće li mi se ta aplikacija izbbrisati ako ga rootuam?

Misliš aplikacija, može se recimo ovako. Skineš si preko play storea Apk Extractor te si extractaš aplikaciju. Sada kad god reinstaliraš/instaliraš neki drugi rom, imaš apk. Kada je aplikacija sistemska ne može se izbrisati, ali i za to postoji /system/app mover, što ova aplikacija radi je da prebaci aplikaciju po želji iz sistemske u normalnu tako da ju u konačnici možeš normalno obrisati, no treba zahtjeva root pristup, tj. ne funkcionira bez njega.

Ne, root nema veze sa ikakvim brisanjem. Rootom omogućavaš aplikacijama koje ga zahtjevaju pristup sistemskoj particiji, u neku ruku si otključavaš pune sposobnosti svoga uređaja tj. imaš mogućnosti maknuti ograničenja postavljena od proizvođaća u taj pretpostavljam stock rom.

Ako se ne varam System Recovery je isto kao i u CWM-u nandroid backup. Ubiti zlu ne trebalo, radiš si backup trenutnog roma i svih podataka na njemu, pa ako si ga recimo soft brickaš - hard brickaš da jednostavno uđeš u CWM, pokreneš restoranje backupa te ti je sve opet u redu. 
Volume Up + Power = Flashmode, Volume Down + Power = Recovery Mode dok ne instaliraš CWM. 

EDIT: Zaboravih reći, ako i kada ga rootaš, obavezno si instaliraj Titanium Backup. On ti omogućava jednostavno backupiranje aplikacija te ih jednim klikom restoraš kad hoćeš natrag na telefon.

I'm not crazy, my mother had me tested!
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 13:11 (marinn95).
13 godina
Re: [FAQ] Android root, flash, kernel, custom ROM
Samo da pitam dali je vracanje na tvornicke postavke preko mobitela tj kad se ode u postavke i to napravi isto kao i kad se ode u recovery i napravi wipe data/factory reset?
Ili preko recoverya brise i system? Ili ce ga normalno bootati?
16 godina
Re: [FAQ] Android root, flash, kernel, custom ROM
dinos3 kaže...
Samo da pitam dali je vracanje na tvornicke postavke preko mobitela tj kad se ode u postavke i to napravi isto kao i kad se ode u recovery i napravi wipe data/factory reset?
Ili preko recoverya brise i system? Ili ce ga normalno bootati?

Tvorničke preko postavki i wipe data/factory reset je isto. Preko recovery-a se briše system tako da ideš:

Wipe Data/Factory Reset - Wipe Cache Partition - Wipe Dalvik Cache 

Odeš u Mounts & Storage:
Format Data - Format Cache - Format System, zatim install zip from sd-card, pronađeš .zip od roma, i instaliraš, tako ide ako imaš zaključan bootloader. 

Ako je otključan, onda samo flashaš prerooted kernel preko fastboota i zatim instaliraš rom, brže i efikasnije.

I'm not crazy, my mother had me tested!
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 23:52 (marinn95).
14 godina

imam pitanje u vezi flash gapps. imam galaxy s i cm 10.1 i gapps za taj android i sad sam dobio update na cm 10.2 i skinuo sam gapps za cm 10.2 i zanima me jel ja samo uđem u recovery i flasham ga, ili moram ići wipe data/cache

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Kada se ide raditi root za cubot gt99 treba instairati program za drivere PDANET.Jel se treba instalirati na mobitel ili na kompjuter?

Malo gledam po YT i vidim da neki instaliraju na mobitel i na comp. PdaNet... 

Postavljam glupa pitanja
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 12:30 (Fabregas4).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice