Android aplikacije, igre i problemi izdvojena tema

poruka: 3.283
|
čitano: 1.448.291
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Android aplikacije, igre i problemi

znam tako je bilo i meni sam mojim Huawei Ascend Y200 , ja sam upisivao neke kodove u postavke i sve je proradilo ...
e sada se ne sjecam tocno :/ 

14 godina
Lovro2209 kaže...
Igor666 kaže...
jaxx55 kaže...
jaxx55 kaže...

dok skidam igru prek kompa za mob ima normalno apk file i cache...sad me zanima kam tocno taj cache ide ???

daj neko! hitno mi je!!!

od kud ti cache ? daj primjer... instaliras samo .apk, ne postoji cache, to se poslije u mobitelu napravi.

Mislim da misli na neku igru koja se skine iz neke stranice a zauzima recimo 500mb pa imas 3mb apk recimo i 497mb cache.

aaaa :) to se zove data ne cache ;)

uglavnom tamo gdje je skinuto uvijek pise kamo se stavlja, obicno u android>data ili android>obb. barem ove novije.

13 godina
neaktivan

e to

15 godina
Android aplikacije, igre i problemi

Evo jedan problem koji sam riješio na interesantan način. Imam POS bluetooth mobilni printer (Zebra MZ220) za koji piše da je testiran s aplikacijom koju koristim za ispis računa. I nakon što bih ga upario i unutar aplikacije pokušao ispisati testnu stranicu, događale su se same greške: Connection refused kod paralelnog porta i Service discovery failed kod OBEX komunikacije. Kod bluetooth komunikacije preko paralelnog porta stalno se ponavljao zahtjev za uparivanjem iako je već bio uparen.

Prije ovoga svega sam imao Bixolon SPP-R200II koji se ponašao jednako osim sa Bixolon aplikacijom preko koje je uredno printao sve što sam napisao. To me jako zbunilo jer sam onda pretpostavio da je sa bluetoothom sve u redu i okrivio aplikaciju. Međutim, bug se događa kod serial port komunikacije koju koristi većina aplikacija za ispis, pa tako i ove naše za fiskalizaciju.

Onda sam po stranim forumima naišao na slične probleme sa spajanjem različitih uređaja preko bluetootha i saznao da su na IceCreamSandwich-u neki mobiteli pogođeni bugom koji se zove bluetooth pairing loop koji se dogodio nakon prelaska sa Gingerbreada na ICS. Problem nije riješen ni sa najnovijim firmware-om. Onda sam se ja na svojoj Xperii U vratio na Gingerbread i problem se riješio sam od sebe.

Dakle, Android! Nije bio problem ni u printeru niti u aplikaciji, a ni u mobitelu.

Eto, dosad nisam ni znao za taj problem jer mi nikad nije trebao bluetooth. Dakle, u ovom dvoboju pobjednik nad ICS-om je stari dobri Gingerbread...

Pozdrav!

P.S. Skinuo sam ga odavde i flashao.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1979704

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Igor666 kaže...
picikato kaže...

Treba mi sljedeća aplikacija, ako takva postoji.
Uslovi su da je besplatna i da ne treba rootan android.
Znači da li je moguće djeliti sliku mog telefona preko wifi-a na tv.
Znači nešto kao AirDroid, da instaliram neku aplikaciju na mobitel ona mi kaže neku IP adresu i preko te IP adrese pristupam slici svog telefona.
Znači ne datotekama i slikama, nego npr. kad igram igricu da je prikazje na tv-u.
Da li postoji nešto tako ali da mobitel ne mora biti rootan?
Hvala 

svaki noviji mobitel to moze po defaultu..pa cak i stariji, ali da bas nije neki žnj...

koji mob je u pitanju ? kao drugo TV bi morao imati wireless. ako nema, onda mozes spojiti sa MHL adapterom, znaci preko HDMI-a.

U pitanju je Sony Xperia Tipo. a TV ima wirelles. Ako moze da mob ne mora biti rootan.

14 godina
picikato kaže...
Igor666 kaže...
picikato kaže...

Treba mi sljedeća aplikacija, ako takva postoji.
Uslovi su da je besplatna i da ne treba rootan android.
Znači da li je moguće djeliti sliku mog telefona preko wifi-a na tv.
Znači nešto kao AirDroid, da instaliram neku aplikaciju na mobitel ona mi kaže neku IP adresu i preko te IP adrese pristupam slici svog telefona.
Znači ne datotekama i slikama, nego npr. kad igram igricu da je prikazje na tv-u.
Da li postoji nešto tako ali da mobitel ne mora biti rootan?
Hvala 

svaki noviji mobitel to moze po defaultu..pa cak i stariji, ali da bas nije neki žnj...

koji mob je u pitanju ? kao drugo TV bi morao imati wireless. ako nema, onda mozes spojiti sa MHL adapterom, znaci preko HDMI-a.

U pitanju je Sony Xperia Tipo. a TV ima wirelles. Ako moze da mob ne mora biti rootan.

velim, ne treba nikvi program za to, ne znam kako sony to ima rijeseno. na HTC One imam opciju "Media output" i odaberem svoj TV i to je to...

a za igre mislim da ti treba MHL adapter.

15 godina

Imam jedan smjesan problem,naime kada mi dodje obavijest s Facebooka onda mi pocne svirati neka pjesma s mobitela iako je u postavkama podesen jednostavan zvuk.

Znaci dodje obavijest i pocne svirati neka pjesma na 10-15 sekundi,neki put i duze.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
neaktivan

Koja je po vama najbolja prognostička aplikacija za naše podneblje? Ono što mi treba je:

- prognoza oborina i vjetra, iz sata u sat, ili barem nekoliko sati unaprijed

- kvalitetan widget

- Makarsko područje

0 0 hvala 0
16 godina

Accuweather.

I'm not crazy, my mother had me tested!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel ima tko problema sa zadnjom verzijom igre Cut the Rope??

Kad pokušam ući u nju, uđe za par sekundi i onda samo izađe iz nje. :-/

0 0 hvala 0
15 godina

Problem:

SD kartica mi ne radi.

Želio sam formatirati sd karticu od 16gb iz FAT32 u exFAT jer mi ne želi kopirat fajlove veće od 4gb.

Spojio sam tablet na PC, formatirao sam sd karticu sa quick formatom u exFAT format. Kopirao sam neke filmove i sve u redu. Kad sam uključio tablet javio mi je da ne moće očitat karticu. Ponudio mi je opciju Formata kartice što sam učinio i onda mi je retardirani Android izbrisao sve podatke sa kartice ali i sa uređaja također.

Od tada mi javlja da mi je kartica "Damaged Storage", nudi mi opciju Format što i učinim, pa mi piše da je kartica unmounted. Ali se ništa ne popravlja. Unutar windowsa ne mogu formatirat karticu već mi kaže da treba insertat disk.

gornje je memorija uređaja dole sd kartice gornje je memorija uređaja dole sd kartice
Pump The Jam Pump It Up
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Ovako, kupih Samsung Galaxy s7710 XCover 2, te imam problem. Naime, kada primam poziv, ringtone zvoni no display je inaktivan, tek nakon 4-5 sekundi display se upali sa caller id-om. Postoji li neko softversko riješenje ili da ga na servis nosim?

I'm not crazy, my mother had me tested!
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 13:20 (marinn95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
marinn95 kaže...

Ovako, kupih Samsung Galaxy s7710 XCover 2, te imam problem. Naime, kada primam poziv, ringtone zvoni no display je inaktivan, tek nakon 4-5 sekundi display se upali sa caller id-om. Postoji li neko softversko riješenje ili da ga na servis nosim?

isti problem kako sam stavio 4.0.3 android, ima li kakvo rjesenje ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 15:40 (anelko).
14 godina
bruno03 kaže...

Problem:

SD kartica mi ne radi.

Želio sam formatirati sd karticu od 16gb iz FAT32 u exFAT jer mi ne želi kopirat fajlove veće od 4gb.

Spojio sam tablet na PC, formatirao sam sd karticu sa quick formatom u exFAT format. Kopirao sam neke filmove i sve u redu. Kad sam uključio tablet javio mi je da ne moće očitat karticu. Ponudio mi je opciju Formata kartice što sam učinio i onda mi je retardirani Android izbrisao sve podatke sa kartice ali i sa uređaja također.

Od tada mi javlja da mi je kartica "Damaged Storage", nudi mi opciju Format što i učinim, pa mi piše da je kartica unmounted. Ali se ništa ne popravlja. Unutar windowsa ne mogu formatirat karticu već mi kaže da treba insertat disk.

Probaj formatirati u ext2 format, čuo sam da taj najbolje radi. Ionako nemaš ništa na kartici.

Say hello to my little friend
13 godina
neaktivan
Krunoo7 kaže...
bruno03 kaže...

Problem:

SD kartica mi ne radi.

Probaj formatirati u ext2 format, čuo sam da taj najbolje radi. Ionako nemaš ništa na kartici.

Formatiranje SD kartica za mobitele i Tablete najbolje raditi sa programom GParted ili Partition tool mini wizard home edition, a ima i mogućnost particioniranja SD card tako da rootate mobitele ili Tablete i stavite Custom recovery i iz njega particionirate SD card.

Najbolje za SD kartice manje od 4gb je format Fat primarna, a ako radite i drugu particiju onda ext2, ext3 ili ext4 format particije isto mora biti primarna, dok za SD card veće od 4gb Fat32 primarna, a ako radite drugu particiju ext2, ext3 ili ext4 format također primarna ali ne veću od Fat32 particije ( preporučljivo 1024mb).

http://www.thegeekstuff.com/2011/05/ext2-ext3-ext4/ evo link da malo pogledate vezano za formate ako želite saznati.

Poželjno je stisnuti HVALA
14 godina
neaktivan

Jel zna netko kako da isključim sve vibracije na mobitelu? Nema nigdje u poatavkama...

Mobitel je LG Optimus L9

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit

0 0 hvala 0
15 godina
Nabavio sam čitać memorijskih kartica i karticu je očitao bez problema. Nisam niti podatke sa kartice izgubio. Formatirao sam karticu ponovno u exFat (ovaj put ne quick formatiranje), stavio sam karticu u tablet i nije mi želio očitati karticu, zatim sam formatirao u NTFS i tablet je očitava. :-)
Pump The Jam Pump It Up
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

dobar dan trebao bih pomoc oko igre 

znaci slicna temple runu samo sto zec skace preko vlakova ,zaobilazi itd...

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
drakula789 kaže...

dobar dan trebao bih pomoc oko igre 

znaci slicna temple runu samo sto zec skace preko vlakova ,zaobilazi itd...

Bunny Run ?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stargirlgames.google.bunnyrun

If u choose Peace be ready 4 War. If u choose Love be ready 4 Hate. If u choose Truth be prepared 4 Lies.The enemy has a job 2 do as well.
12 godina
neaktivan

Može mi netko dati savjet za najbolji RPG( bez MMORPG ). Do sad sam isprobao samo Shadowlands. I dali ima netko iskustva sa Final fantasy 4 ?

0 0 hvala 0
16 godina

jel ima tko problem da mu se određena aplikacija svakih par dana sama od sebe deinstalira? meni konkretno sattrack, svakih par dana ju moram ponovo instalirati. je li to do aplikacije ili do mobitela? huawei y300

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Problem 3g na galaxy mini
Pozz .. Zanima me zasto na samsungu galaxy mini na home screenu pise 3g internet a kad se koristi net pise oznaka h. Da li je to neka druga oznaka za 3g ili??
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 16:51 (tomash94).

0 0 hvala 0
14 godina

H je oznaka za HSDPA, a 3G za obican 3G, ugl. HSDPA je brzi (ide do 7.2 Mbps), a za vise pogledaj ovdje.

Super Hexagon

jednostavno prezarazna igrica, a mislim da je odlicna za koncentraciju i reflekse, samo repeat repeat repeat, placa se, ali naravno moze se nabaviti for free, ali mislim d avrijedi svake lipe, deff preporuke...

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ahaa sad sve jasno ty :)
14 godina

koji su vam rekordi na superhexagoN?

ja na hard mam 52 sekunde

na harder 19

i hardest 9

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Hard - 45:42

Harder - 25:27

Hardest - 05:42

jos sam noob, ali zanimljivo je kako iz dana u dan vidis napredak i odigras ih 20 jer i nakon 19. puta mislis da ce bas 20. biti onaj u kojem ces oborit rekord i tako u nedogled :D

Respect the Raise...!

1 0 hvala 0
14 godina
definho kaže...

Hard - 45:42

Harder - 25:27

Hardest - 05:42

jos sam noob, ali zanimljivo je kako iz dana u dan vidis napredak i odigras ih 20 jer i nakon 19. puta mislis da ce bas 20. biti onaj u kojem ces oborit rekord i tako u nedogled :D

eo danas igro dobrih 45 min min, i postavio nove rekorde

hard-64 sekunde

harder-23

hardest-9

harderest(hyper mode koji sam otkljucao nakon 60 sekundi na hard modu)- ide bolesno brzo i napravio sam 15 sekundi, kaze buraz nisi normalan ja jedva 3

igramo u isto vrijeme on na tabletu ja na mobu

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
17 godina

jučer se spojim preko wi-fija na google play i želim skinuti aplikaciju no samo stoji na preuzimanju, uopće ne krene download, probao više aplikacija i sa svima isto, zadnji put kada sam skidao nešto sve je uredno radilo. U čemu bi mogao biti problem ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zatvori browser ako je otvoren u pozadini. Meni je bio otvoren Chrome i nije htjelo instalirat ni jednu aplikaciju...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit

0 0 hvala 0
13 godina

Preporuka za app/mod za sve uređaje:

PurePerformances™X 

Na mom uređaju sam primjetio lagano štuckanje nekih igrica ( CSR Racing npr.) kad sam ovo flasirao ugodno me iznenadio pomak.

Antutu score je isti ali zato se primjeti u svakodnevnom radu.

| ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | Play withSIX/DayZ mod: VandaL | RaceNET: VandaLzd
Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice