Hoce li biti frke ako kasnije uzmem jos 2 ista keksa za 16gb u totalu i ispunim sva 4 slota?
Hvala decki
Frke nebi smjelo biti jer tvoja maticna podrzava do max. 16GB memorije !
Pozdrav svima
Ovako,imam Transcend 4gb ddr3 1333 jm1333kln-4g ram memoriju i zanima me da li je to dovoljno za igranje ili trebam još ,te koliko je RAM općenito važan za najnovije igre.
Također imam dvije pločice od ddr2.Jedna je od kingmaxa a druga od apacera te za koliko bi ih mogao prodati?
Hvala
Pozdrav, imam sada 4 gb rama, evo model: DDR3 4GB (1x4GB) Kingston, 1333MHz, CL9, Value, a matična mi je asrock 970 extreme3, neki dan mi je rekao frend da je to sranje matična i da nemogu nadogradivat ram, pa molim da mi objasnite zašto? i da li je on uopće u pravu? smijem li kupiti 1600 mhz ram, da li je to overclocking? i da li cu imati bolje fpsa u cod4 i općenito fps igrama ako dodam još 4 gb rama? hvala
Pozdrav, imam sada 4 gb rama, evo model: DDR3 4GB (1x4GB) Kingston, 1333MHz, CL9, Value, a matična mi je asrock 970 extreme3, neki dan mi je rekao frend da je to sranje matična i da nemogu nadogradivat ram, pa molim da mi objasnite zašto? i da li je on uopće u pravu? smijem li kupiti 1600 mhz ram, da li je to overclocking? i da li cu imati bolje fpsa u cod4 i općenito fps igrama ako dodam još 4 gb rama? hvala
Pusti shuplju, ta maticna ploca podrzaje do 32GB RAM-a, a to da ugradis 1600mhz ram to ti sve zavisi kakav ti je procesor, jer ne mozes ugraditi s svakim procesorom, moras imati neki od odredjenih procesora da bih ti racunar mogao podrzati 1600mhz Ram, to nije overclocing, overclocking je nesto drugo
Pozdrav svima
Ovako,imam Transcend 4gb ddr3 1333 jm1333kln-4g ram memoriju i zanima me da li je to dovoljno za igranje ili trebam još ,te koliko je RAM općenito važan za najnovije igre.
Također imam dvije pločice od ddr2.Jedna je od kingmaxa a druga od apacera te za koliko bi ih mogao prodati?
Hvala
Sve ti igrice mogu na 4GB RAM-a ako nisi bas preveliki gamer, ako se mozes zadovoljiti sa Low-Medium postavkama, na malo starijim igricama (2010-2011)uz odgovarajucu graficku mozes vrtiti i na High(Ultra) postavkama sa 4GB RAM-a
Trebas navesti koliko su ti jake te plocice ddr2 da bih ti znali reci za koliko ih mozes prodati
Ma u codu želim malo povećati fpsa-a a i za rad da bude još brži komp dodati 4gb, pošto matična može do 32 gb, zašto ne. sada imam: DDR3 4GB (1x4GB) Kingston, 1333MHz, CL9, Value da li mogu sada ubaciti keks od 1600 mhz, da li ce raditi?, plocice nisu ddr2 nego ddr3. Procesor je athlon ii x4 640, da li mogu 1600 mhz? molim objasnite hvala
Koji onda ram da ubacim?
Sve ti igrice mogu na 4GB RAM-a ako nisi bas preveliki gamer, ako se mozes zadovoljiti sa Low-Medium postavkama, na malo starijim igricama (2010-2011)uz odgovarajucu graficku mozes vrtiti i na High(Ultra) postavkama sa 4GB RAM-a
Trebas navesti koliko su ti jake te plocice ddr2 da bih ti znali reci za koliko ih mozes prodati
Hvala na odgovoru,evo od ove nisam mogao naći podatke na internetu kad sam upisao model ali imam originalno pakiranje i piše da je Kingmax 1gb ddr2 800mhz ,a druga je Apacer ddr2 1024M 16c 240pin 800mhz unb pc2-6400 cl5.
Ma u codu želim malo povećati fpsa-a a i za rad da bude još brži komp dodati 4gb, pošto matična može do 32 gb, zašto ne. sada imam: DDR3 4GB (1x4GB) Kingston, 1333MHz, CL9, Value da li mogu sada ubaciti keks od 1600 mhz, da li ce raditi?, plocice nisu ddr2 nego ddr3. Procesor je athlon ii x4 640, da li mogu 1600 mhz? molim objasnite hvala
Mozes ubaciti 1600MHz ali nema smisla jer ce se on vratiti na brzinu sporijeg. znaci 1333MHz. I Dodatnih 4GB RAMa ti nece donijeti apsolutno nikakvi boost u igrama a posebice u COD4. (BF3 je iznimka, on trazi RAMa vise).
A u codu2 oce li bar 20 fpsa vise biti? mome frendu je tako bilo.
A u codu2 oce li bar 20 fpsa vise biti? mome frendu je tako bilo.
Nece, ali provjereno mozes dobiti koji FPS pravilnim postavljanjem postavki memorije (latencije), meni se na vise AMD ploca dogodilo da stavi RAM po defaultu na visoku latenciju.
Frendu je mozda bilo izmedu 2 i 4gb, tu se mozda i osjeti razlika.
Ne, frend je sa 4gb išo na 8gb i primjetila se ogromna razlika, i poboljšanje fpsa +20 i više te brže učitavanje datoteka itd.
Ne, frend je sa 4gb išo na 8gb i primjetila se ogromna razlika, i poboljšanje fpsa +20 i više te brže učitavanje datoteka itd.
Nemoj meni bajke pricati, imao sam i 4 i 8gb rama i NEMA razlike u gamingu. PA ti vjeruj svom frendu kad hoces, zasto uopce pitanja postavljas kad "znas" odgovore?
Ja također presao sa 6Gb na 12Gb i nema razlike !
Jesi siguran, ja ti kažem da ima razlike u učitavanju datoteka itd. a i u gamingu, u starijim igrama. cod2, cod4 20+ fpsa!
Jesi siguran, ja ti kažem da ima razlike u učitavanju datoteka itd. a i u gamingu, u starijim igrama. cod2, cod4 20+ fpsa!
Jednostavno ne moze biti tocno, jedino ako ti u pozadini radi 20 programa.
Ako ti igrica trazi 4GB optimal djaba ti ugradjivati 32GB rama, bolje graficku nadogradit i pomoci ce u FPS-u, ali ram ne vjerujem, jedino ako igrica trazi minimum 2GB optimal 4GB a ti imas 2GB e onda ce ti pomoci ram, ali ako imas 4GB nista, jer ja jos nisam vidio igricu koja trazi 5GB RAM-a optimal...
U redu, onda neću ugrađivat. mate izvini...
Nemoj meni bajke pricati, imao sam i 4 i 8gb rama i NEMA razlike u gamingu. PA ti vjeruj svom frendu kad hoces, zasto uopce pitanja postavljas kad "znas" odgovore?
U principu si u pravu ali BF3 govori drugačije tj to je jedina igra u zadnje vrijeme u kojoj se vidi razlika na oko između 4 gb i 8 gb rama
U principu si u pravu ali BF3 govori drugačije tj to je jedina igra u zadnje vrijeme u kojoj se vidi razlika na oko između 4 gb i 8 gb rama
Napisa sam gore da je iznimka BF3, neda mi se 2 puta isto ponavljati.
Ima li neko iskustva sa pecenjem RAM-a u pecnici?
Prvi put cujem za to ! Hm , budi prvi pa isprobaj !
Ja uopce nisam nigdje vidio slucaj da se ram pokvario, da ne radi...to je rijetkost da se cpu i ram pokvari, ali mislim da ti to nece nista pomoci, ali ako je bas neispravan probaj, nemas sta izgubiti zar ne?
Imam 2 modula, jedan od 512 MB i drugi od 256. Stavio sam taj od 512 u jedan drugi komp (mislim da je maticna pokvarena) i nema slike. Nakon toga ubacim spomenuti modul od 512 MB u trenutni komp i nema ni tu slike ni beep-a. Ostavim sam modul od 256 MB i radi.
Pokusacu sutra, kao sto rekoste, nemam sta izgubiti.
Mislim da to ipak nije ista vrsta kvara, ali opet cu pokusati.
Mozes imat max. 2GB sveukupno !
Poz
Zanima me dali mi treba 16GB RAM (Povremeno sam u AE i 3DS Max)
Neznam oce mi izdrzat 8GB jos kojih par godina.
Uglavnom ustedim 300Kn za bolji cooler da mogu OC-at proc.
Planiram stavii još malo rama na svoju matičnu ploču, no imam jedan problem.
Pogledajte sliku u prilogu da vidite na šta mislim, neznam dal se odnosi na to da mogu imati sve skupa maximum 2 Gb rama ili mogu staviti recimo 2x2 gb rama ?
Mozes imat max. 2GB sveukupno !
S obzirom kako je napisano "socket max 2 GB", uopće se ne bih čudio da je moguće staviti 2*2 GB RAMa.
Koja ploča?
S obzirom kako je napisano "socket max 2 GB", uopće se ne bih čudio da je moguće staviti 2*2 GB RAMa.
Koja ploča?
Ploča je prilično stara, tako da me nebi iznenadilo daje 2 Gb limit, ploča je ECS 945GCT-M2/1333 (v1.0a)
<<EDIT>>
Na Yahoo answers jedan korisnik kaže da može, još ću malo njuškati pa vidjeti..
http://ph.answers.yahoo.com/question/index?qid=20110327223842AAJehv2
A i ovdje piše Memory total 4 GB, čini mi se da ću ipak u potražnju za 2x2 gb pločice rama ovaj mjesec :)
http://www.game-debate.com/motherboard/index.php?mot_id=101&motherboard=ECS%20945GCT-M2