Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.051.998
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za izbor RAM memorije

Ja osobno bih isao na Corsair jer mi je pouzdaniji , ima duze jamstvo ! Nemres fulat i da uzmes ovu jeftiniju !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za izbor RAM memorije
peterstern9 kaže...

Znači ovako, definitivno uzimam 16 GB rama jer želim biti bez brige što se tiče rama idućih 5 godina. Sada postoji dvojba između Corsair Vengeance i Adata Gaming Series rama, oba imaju 1600 MHz i stavio bih 4x4 GB, jedino Corsair Vengeance radi u Dual Channelu što ipak mislim da neće ni doći do izražaja kod 16 GB rama jer za igre mi vjerojatno ni neće trebati svih 16 GB idućih nekoliko godina. Razlika u cijeni je prilično velika, 200 kn, a u teoriji bih trebao dobiti iste karakteristike. Što biste mi savjetovali između ovih dviju memorija? Isplati li se dati 200 kn više za Corsairove rame?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=10924 

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.7AF5981B-1A7B-4AB6-A7B6-E1FE1B370140.aspx  

Radit ce i ADATA u dual channelu. Ali ustedi love i uzmi 8Gb, 16 je debeli overkill jer vecina danasnjih igara osim par iznimki ne trazi vise od 4Gb.

clock2much
14 godina
neaktivan

Evo imam jedno pitanje!Imam 4gb rama 2x2 corsair vengeance ddr3 1600mhz dual channel i sad ako bi od prijatelja kupio  isti takav ram samo od 1x4gb!Da li ce  racunalo raditi normalo ili treba bas kupiti 2puta po dva gigabajta!I dali ce onda biti tripel channel?!Hvala!Nadam se da sam dobro objasnijo i da ce te razumjeti!Hvala!

::;;;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Radit ce normalno , al nece biti triple channel !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Radit ce i ADATA u dual channelu. Ali ustedi love i uzmi 8Gb, 16 je debeli overkill jer vecina danasnjih igara osim par iznimki ne trazi vise od 4Gb.

Jesi siguran da i Adata radi u Dual Channelu?

Ma o tome se i radi, danas igre traže do 4GB, a ipak neke igre kao npr. BF3 već sada "vole" 8GB rama, a ja bih ipak želio biti miran idućih par godina. Zato sam definitivno odlučio uzeti 16GB.

Stvarno ne znam što bih na kraju izabrao, Corsair je definitivno odličan izbor, ali ipak mi je žao dati tih 200 kn više ako realno nebi trebalo biti nikakve razlike. Baš ovakve Adata Gaming Series 4x1GB DDR2 1333 MHz imam trenutno u ovom starom PC-u i rade besprijekorno. Corsair nikada nisam imao.

15 godina

Svaka memorija koju stavis u dual channel ce raditi u dual channelu tak da nemas brige !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Svaka memorija koju stavis u dual channel ce raditi u dual channelu tak da nemas brige !

Al u mene je lud komp sto se tice toga, imao sam 1 plocicu 2GB i jednu 512MB i on mi u BIOS-u pokazivao da rade u dual channel hahahahahahahahahaha, to ja mislim samo u mene moze, ni u kog drugog :D

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
13 godina
protjeran

Ne ide, kupi si polovnu DDRII memoriju, to je DDRIII memorija.

clock2much
15 godina
neaktivan

(Mozda je offtoppic ali nisam imao gdje drugo da pitam)

Da li ce brze raditi jedan DDR2 ram 2GB 800mhz (Single Channel) ili ce brze raditi 2 po 1GB 800mhz (Dual Channel)???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da bi brze trebao radit 2x1 GB u Dual channelu , no koliko se to osjeti u praksi naspram 1x2 GB - neznam !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Haker_x kaže...

(Mozda je offtoppic ali nisam imao gdje drugo da pitam)

Da li ce brze raditi jedan DDR2 ram 2GB 800mhz (Single Channel) ili ce brze raditi 2 po 1GB 800mhz (Dual Channel)???

Nece nista brze raditi ukoliko samo surfas i gejmas.

clock2much
13 godina
neaktivan

Pozdrav,hoce li ova memorija raditi na ovoj maticnoj i procesoru.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 19:22 (Elite_403).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Elite_403 kaže...

Koji procesor? "maticnoj" i "procesoru" su ti oba linka ista (maticna ploca)

15 godina
neaktivan
Elite_403 kaže...

Da, raditi će. Memorija je DDR3, matična to podržava. Procesor u ovoj priči nije bitan.

13 godina

koji je trenutno najbolji izbor ddr3 rama da radi na 1333 i da je 2X4 gb kit. i gdje se može nabaviti.

dakle želim najbrži ram 2 pločice po 4 giga da rade na 1333 jer mi to max matična podržava

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Npr. G.Skill Ares , G.Skill Ripjaws X , G.Skill Sniper , Corsair XMS3 ...

Svejedno koju uzmes , sve su iste frekvencije !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

znači da ne stoji ona više para više muzike. ova memorija iz protisa (nemogu linkat pa ću pejstat) http://www.protis.hr/products/details/memorija-kingston-ddr3-1333mhz-8gb-valueram--kvr1333d3d4r9s8gi/47957 je ista po brzini s ovima gore. zašto je onda tolika razlika u cijeni

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dar01 kaže...

znači da ne stoji ona više para više muzike. ova memorija iz protisa (nemogu linkat pa ću pejstat) http://www.protis.hr/products/details/memorija-kingston-ddr3-1333mhz-8gb-valueram--kvr1333d3d4r9s8gi/47957 je ista po brzini s ovima gore. zašto je onda tolika razlika u cijeni

ima negdje na netu bench memorija koje su dostupne u našim dućanima. baš me zanima

15 godina

Ako se ne varam ta koju si linkao iz Protisa je jedan keks od 8GB ( 1x8GB ) zato je skuplja !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

točno

13 godina

gdje mogu naći memorije s latencijama 8-8-8-24

pretpostavljam da su to memorije brže od 9-9-9-24 memorija

znači ddr3 2x4gb kit

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Tu razliku u latencijama neces ni primjetit u normalnom radu , tak da slobodno uzmes neku CL9 memoriju !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Tu razliku u latencijama neces ni primjetit u normalnom radu , tak da slobodno uzmes neku CL9 memoriju !

Ali mislim da ni u igricama nece biti velika razlika, tu je to negdje, mozda u 2-3fps bude razlika, to je neznatno

14 godina
neaktivan
Haker_x kaže...

Ali mislim da ni u igricama nece biti velika razlika, tu je to negdje, mozda u 2-3fps bude razlika, to je neznatno

Razlike u igrama nece ni biti.

clock2much
17 godina
neaktivan

Pozdrav, htio bih poduplati memoriju (sa sadašnjih 4 na 8GB) i vidio sam ovaj GSkill 2x4GB 1333 kit. Sad, mislim da će raditi na sadašnjoj matičnoj (piše da podržava do 1333mhz, a do 1600 ako je clockano), i zanima me još da li je to ok izbor za te novce.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AlienWare1 kaže...

Pozdrav, htio bih poduplati memoriju (sa sadašnjih 4 na 8GB) i vidio sam ovaj GSkill 2x4GB 1333 kit. Sad, mislim da će raditi na sadašnjoj matičnoj (piše da podržava do 1333mhz, a do 1600 ako je clockano), i zanima me još da li je to ok izbor za te novce.

Hvala

Uzmi si Corsair Vengeance 2x4 1600MHz Vengeance low profile. Matična će ti sama smanjiti brzinu, no razliku između 1600MHz i 1333MHz ćeš teško primjetiti.

Kalko1212 ingame
15 godina
AlienWare1 kaže...

Hvala

OK je memorija ! Ja bih cak isao i na Corsair Vengeance 2x4 1600MHz Vengeance low profile kojeg je kolega preporucio zbog duzeg jamstva i vise frekvencije ciju razliku neces ni primjetit ! Sve ostalo je isto !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Da li se može na matičnu Gigabyte ga-8i915pl-g staviti ddr2 ram od 2x2gb?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

NE , jer tvoja maticna podrzava samo DDR memoriju i to maximalno 2 GB !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice