RAM - problem

poruka: 8
|
čitano: 2.471
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RAM - problem

Pozdrav!

Imam dvije pločice 512MB RAM-a. Vrsta RAM-a je DDR DIMM.Jedna pločica RAM-a je u kompjuteru, a jedna vani. Problem je što kad stavim i drugu pločicu u kompjuter, i onda upalim kompjuter i on mi samo bipče(beep). Ne želi sepokrenuti.

Molim pomoć!

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: RAM - problem

1. A kad staviš samo drugu? 2. Koja matična? 3. Koliko beepova?

16 godina
neaktivan
RAM - problem

Probaj ih stavit u dual channel. Ako to neradi onda probaj u drugi dual channel, ak kuzis kaj hocu reci...

Npr da ak imas 2 bijela utora i 2 plava utora, prvo probaj stavit u oba bijela. Ak to neradi onda stavi u oba plava. Meni se komp nije dao upalit kad bi stavio u 2 bijela, a dao se upalit kad stavim u 2 plava (plava i bijela su samo primjeri)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1.Kad stavim samo drugu, onda kompjuter isto radi. 2. Matična: Gigabyte GA-K8NS F16 3. Stalno beepka, ne prestaje. 4.Imam tri utora za ram iste boje.

15 godina
neaktivan

Jesi probao resetirati bios. pokreni komp sa jednom pločicom i resetiraj bios pa onda stavi obadvije. I probaj sa svim utorima, možda imaš prašine u nekom utoru pa ima loš kontakt. Ne bi smjelo stalno beepkat, jer to je kod koji ti kaže u ćemu je problem. imaš ovdje beep kodove za raličite verzije biosa pa probaj detaljno poslušati koliko je točno beepova i pauza. evo ti link

EDIT: bitno je znati koji bios imaš, tj. proizvođač. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 13:31 (Spakos).
15 godina
neaktivan

A kako resetiram bios?

15 godina
neaktivan
Fobos kaže...

A kako resetiram bios?

Imaš više načina , pa ti napravi koji ti je lakši. 

1. Možeš izvaditi bateriju na nekoliko minuta pa ju ponovno vratiti. (prije toga ugasiti komp i izvuči kabel iz napajanja od struje). slika1

2. Ako imaš knjižicu od matične imaš objašnjeno kako se "clear cmos". Uglavnom najčešće pokraj bios chipa i baterije imaš 3 iglice. Imaš jumper na prvoj i drugoj iglici. Trebaš izvaditi taj jumper i ubosti ga na drugu i treću iglicu i ostavi 30ak sec pa ga ponovno vrati na prvu i drugu. slika2

3. Kad upališ komp stiščeš tipku Delete dok ti ne uđe u bios i tražišReset bios to default ili tako nešto. Ovisi ti o proizvođaču ali ne razlikuje se puno.

slika1 slika1
slika2 slika2
15 godina
neaktivan
RAM - problem

Hvala svima na pomoci

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: