Memorija za i7 2600k

poruka: 9
|
čitano: 2.479
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Memorija za i7 2600k (savjet,preporuke)

Trenutacno imam OCZ- 4 gb ddr3  pc12800(1600mhz)gold series 1.8v   

Radi na 1.65v 1066mhz

Nemogu je dignuti iznad 1066mhz jer mi se sistem rusi,mislim da je to zbog napona memorije jer kolko sam shvatio

memorija za i7-2600k bi trebala raditi na 1.5v

Sad dali je pametno uzet neku drugu kako bi dobio jos bolje performanse (da procesor bolje iskoristi memoriju ) ili mi je ovo sto imam dovoljno?

Sistem: Asrock p67 extreme 4

I7-2600k 4.6ghz (hladnjak Noctua Nhd-14)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 16:57 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Memorija za i7 2600k (savjet,preporuke)

Ma nema ti neke velike razlike performansi između 1066 MHz, 1333 MHz i 1600 MHz...

Razer - Power of 7 - nagradna igra ->> http://www.razerzone.com/PowerOf7/C5KG - nagrada je Razer Tiamat 7.1 headset
17 godina

Kako nema razlike? vidi koji proc ima, mobo i taj proc koje ima su stvoreni za OC-anje, RAM ispod 1600 Mhz ne uzimati jer kod OC-anja neće moći parirati procesoru, odmah će doći do efekta usko grlo...

15 godina
makopos kaže...

Kako nema razlike? vidi koji proc ima, mobo i taj proc koje ima su stvoreni za OC-anje, RAM ispod 1600 Mhz ne uzimati jer kod OC-anja neće moći parirati procesoru, odmah će doći do efekta usko grlo...

To i ja mislim imam neki osjecaj da memorija koci proc, neki savjet bi dobro dosao

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 14:59 (lmutak).
15 godina
neaktivan
lmutak kaže...

To i mislim imam neki osjecaj da memorija koci proc

Ma ne koči ništa, osim u maxxmem i ostalim memory benchevima. Manjeg poboljšanja sa brzom memorjom bi bilo u CPU orjentiranim radnjama ali ništa zbog čega bi trebalo mijenjati ram i brinuti se zbog toga.

http://www.anandtech.com/show/4503/sandy-bridge-memory-scaling-choosing-the-best-ddr3/5

17 godina
ATiGamer kaže...
Ma ne koči ništa, osim u maxxmem i ostalim memory benchevima. Manjeg poboljšanja sa brzom memorjom bi bilo u CPU orjentiranim radnjama ali ništa zbog čega bi trebalo mijenjati ram i brinuti se zbog toga.

http://www.anandtech.com/show/4503/sandy-bridge-memory-scaling-choosing-the-best-ddr3/5

Kao što ti i testovi pokazuju 1600 Mhz je zlatna sredina a on ima 1066, što bi trebala biti baš razlika koju će osjetiti ako uspije dohvatiti tih 1600 Mhz.

15 godina
neaktivan
makopos kaže...

Kao što ti i testovi pokazuju 1600 Mhz je zlatna sredina a on ima 1066, što bi trebala biti baš razlika koju će osjetiti ako uspije dohvatiti tih 1600 Mhz.

Testovi pokazuju da su razlike u RL aplikacijama mizerne.

Anyway ja sigurno nebih držao memoriju koja ne može raditi na default vrijednostima, ne isključivo zbog brzine, performansi i inih sranja već i zbog činjenice da mi komponenta koju sam ja platio neradi kako stoji u papirima.

Memorija može raditi i iznad 1.5V (ručno napraviš korekciju u BIOSu) tako da ne vidim razloga zašto neće da sluša. Nadam se da si pokušao dignuti ram množitelj. Flashni BIOS na najnoviju verziju pa pokušaj onda.

15 godina
neaktivan
Memorija za i7 2600k

Ako kaže 1.8V za 1600mhz, nažalost to je 1.8V onda i treba ručno namjestiti voltažu DRAM-a u Biosu. Eventualno probati sa default latencijama malo manje ipak šoka dati, pa krenuti od 1.65V sa testiranjem.

1.8V je brutalna voltaža za DDR3 čipove.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 9:10 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Memorija za i7 2600k

Imam ti ja RAM na 1800Mhz i niske CL8 latencije najbolja podrska za Intelove chipsete i procesore, voltaza im je 1.6 http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/razmjena-ddr3-1800mhz-cl8-memorija/113512.aspx pogledaj taj link to ti je moj oglas ako se zelis mjenjat imam sve papire!

World Of Warcraft Privatni Server: www.unforgivenwow.com <- Pridruzi se popularnom fun serveru
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 20:17 (FrightMare).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice