Memori stick 1gb - problem s kapacitetom

poruka: 14
|
čitano: 8.112
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav ekipi i svim velikim guruima i ostalim mega giga turbo strucnjacima. Imam jedno pitanje problem. imam "ms drive 260" stick od 1gb. problem je sto mi je kapacitet memorije 670mb umijesto 1gb za koliko je deklariran. mislio sam da je problem s mojim stickom te sam testirao 5-6 komada od istog modela i svi imaju slican problem. zanima me ima li na tom sticku neka skrivena memorija  (skrivena mapa ili particija) kao sto sam imao slucaj na jednom sticku. to sam mogao ukloniti softwareom no uz ovaj stick nisam dobio nikakve driverse. Na netu nisam nasao nikakve inormacije o ovom modelu pa me zanima ima li kakav alat za particioniranje stickova ili je to njegov stvarni kapacitet

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probaj ga napuniti do kraja pa pogledaj onda kapacitet... il ga probaj formatirati...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Memori stick 1gb - problem s kapacitetom
iznogud kaže...

Pozdrav ekipi i svim velikim guruima i ostalim mega giga turbo strucnjacima. Imam jedno pitanje problem. imam "ms drive 260" stick od 1gb. problem je sto mi je kapacitet memorije 670mb umijesto 1gb za koliko je deklariran. mislio sam da je problem s mojim stickom te sam testirao 5-6 komada od istog modela i svi imaju slican problem. zanima me ima li na tom sticku neka skrivena memorija  (skrivena mapa ili particija) kao sto sam imao slucaj na jednom sticku. to sam mogao ukloniti softwareom no uz ovaj stick nisam dobio nikakve driverse. Na netu nisam nasao nikakve inormacije o ovom modelu pa me zanima ima li kakav alat za particioniranje stickova ili je to njegov stvarni kapacitet

To je njima mana, a kupi sebi flash od 4gb, nije nesto puno para, a taj od 1 gb, njega zgazi nogama!!!
Hehe Pozz
17 godina

niti 4 nije 4 vec dosta manje (cca 3,2)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sasa kaže...

ne 3,9 barem moj
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Drzim da je vrlo neodgovorno takvo razmisljanje. Znam da mogu kupiti za 80kn novi stick od 4gb. Meni je dovoljan i ovaj stick. ima nas koji radimo (ne koristimo stick za multimediju) a za te poslove previse je i 1 gb. Jos 200mb (taman onih koji fale) bi zadovoljile sve moje potrebe. Ako ima ko kakvu drugaciju ideju bio bi vrlo zahvalan.

Razmisljajmo malo i zeleno.

16 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iznogud kaže...

Drzim da je vrlo neodgovorno takvo razmisljanje. Znam da mogu kupiti za 80kn novi stick od 4gb. Meni je dovoljan i ovaj stick. ima nas koji radimo (ne koristimo stick za multimediju) a za te poslove previse je i 1 gb. Jos 200mb (taman onih koji fale) bi zadovoljile sve moje potrebe. Ako ima ko kakvu drugaciju ideju bio bi vrlo zahvalan.

Povećanje prostora na USB sticku možeš dobiti pretvaranjem FAT32 u NTFS, formatiranjem.
Edit: slike u prilogu.
Voila! Voila!
17 godina
nicash kaže...
sasa kaže...

ne 3,9 barem moj
 da, jer si formatirao kao NTFS...
17 godina
neaktivan

po meni je to klasičan problem ne samo kod stickova već i HDD-ova jer proizvođači ne uzmaju vrijedost GB od 1024 MB nego od 1000.

npr. HDD od 250 GB ustvari ima 244 GB a ne 250.

http://http://servis-info.blogspot.com/teorijezavjere.blogspot.com/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja imam jedan od 1 gb piše mi 997 mb i imam jedan od 8gb a piše mi 7.6gb želim reći da je uvjek manje nego što kupiš

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da to se zove stvarni kapcitet...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iznogud kaže...

Radi kako hoces, ali to je moja rijec!!
17 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

eto uzeo sam si od 8gb koji je zapravo 7,6gb. To mi je skroz prihvatljivo i jasno zasto je manji kapacitet. Kad ti netko skine 35% kapaciteta od nazivne vrijednosti je vise nego bezobrazluk. rijesio problem i poklonio stick od 1gb(650mb) MS industrial, samo da se zna.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice