Koju memoriju za stari komp

poruka: 19
|
čitano: 5.294
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam Intel Pentium 4 cpu , 1.7 Ghz ,512 mb rama.koju memoriju da kupim ?dal se isplati uopce?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
RE: Koju memoriju za stari komp
brabonjak27 kaže...

Imam Intel Pentium 4 cpu , 1.7 Ghz ,512 mb rama.koju memoriju da kupim ?dal se isplati uopce?

Koja je matična? dali ide na nju SDR ili DDR ili DDR2 (što čisto sumnjam da postoji takva ploča za taj CPU jedino ako nije Soc 775).

http://forum.links.hr/index.php?tab=forum
14 godina
neaktivan

Hm reko bi ti al se nerazumijem u komponente bas ...gdje to mogu pogledat?

14 godina
protjeran
brabonjak27 kaže...

Hm reko bi ti al se nerazumijem u komponente bas ...gdje to mogu pogledat?

npr.everest?

http://forum.links.hr/index.php?tab=forum
17 godina
neaktivan

Skini CPU-Z i pogledaj u memory tabu.

Vrlo vjerojatno je DDR (1). Ako nađeš u oglasniku ili njuzima, nabavi. Nisu skupe. Bar ne bi trebale bit.

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 10:17 (D4RKL1NG).
14 godina
neaktivan

Evo pogledao sam u memory tabu pise SDRAM.sta to znaci?

0 0 hvala 0
17 godina

pogledaj jeli pise za sdram da je pc66 pc100  ili pc133, takav kupis.

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze! btw comodo je vjeciti BETA shit na kvadrat. Fanovi su im tek fantomi svoje vrste :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

PC113 , jel ja onda mogu nadogradit ovu postojecu ,nisam jos otvarao komp, jel ima jos slotova u unutra praznih?

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina

nije takt 113 ,nego 133.

vjerojatno ti je sada unutra 2 slota po 256.

otvoris poklopac, maknes prasinu,paucinu i mrtve zivotinje... ugledas vjerojatno 4 utora sdram.

pozeljno je (za ona vremena) da proizvodjac bude isti.

moze biti ok,a moze bit i plavi ekran.

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze! btw comodo je vjeciti BETA shit na kvadrat. Fanovi su im tek fantomi svoje vrste :))
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

jest,to je ta.

14 godina
Gmailovac kaže...
brabonjak27 kaže...

Koja je matična? dali ide na nju SDR ili DDR ili DDR2 (što čisto sumnjam da postoji takva ploča za taj CPU jedino ako nije Soc 775).

{#}

@torrente

nekad  je za ovo čudo trebalo izdvojit 1000 kn {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 12:40 (buggie).
14 godina
neaktivan

Evo pogledao sam unutra ima jos 2 slota slobodna .Proizvodac je Samsung znaci uzmem si nesto tipa ovo http://www.njuskalo.hr/ram-memorija/samsung-1gb-2x-512mb-pc133-sdram-133mhz-168pin-dimm-cl3-oglas-867791 . ugl unutra mogu ugurat dvije po 512mb jel tako i jos ako su samsung onda nebi trebalo bit problema?nezelim bacat bezveze pare {#}

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a zašto kompliciraš? izvadi jedan modul i odi u butigu,reci prodavaču: hoću ovo al da piše 1gb a ne 215mb i stvar riješena

IBM ( I Blame Microsoft)
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

nije takt 113 ,nego 133.

vjerojatno ti je sada unutra 2 slota po 256.

otvoris poklopac, maknes prasinu,paucinu i mrtve zivotinje... ugledas vjerojatno 4 utora sdram.

pozeljno je (za ona vremena) da proizvodjac bude isti.

moze biti ok,a moze bit i plavi ekran.

znaci ugasis komp,otvoris ga i dodas ram plocicu u prazni utor,i nista se ti ne strasi,bitno je da kupis a tako i gledaj po njuskalu naprimjer ili dr oglasnicima SDRAM 133 ili PC133 sto je sve isto,da te ne zbunjuje,bitno je da pise 133,a velicina pa ukupno 512mb(oliti polaGB) je minimum da se vrlo glatko vrti xp,a sve preko je dobrodoslo...posto kad kupis tu na 133 bez problema mozes kombinirati razlicite proizvodjace jer 133oznacava brzinu pa ce sve raditi na istoj brzini...a ako nemas slobodnog utora(malo vjerovatno jer obicno su 2 do 4utora na ploci,mada ima i nekih Dellova sa 3 utora) i to je to....cijena pa trenutacno se moze nabaviti po 100kn za pc133 od 512 jedna plocica polovna...-za orjentaciju samo....inace SDRAM memorije su jako kvalitetno radjene pa i dan danas traju,jer to su bila neka druga vremena kad se radilo kvalitetnije,dok nisu jos shvatili gdje sve mogu ustedjeti....

inace mozes staviti i pc100 sdram ali onda bi izgubio na brzini memorije...a kad skupis 512mb ili vise rama preporucio bi ti da stavis linux xubuntu,sa xfce pa da vidis kako stara kanta juri...mada ne bi bilo lose i nagurati 1gb=1024mb rama,ili vise ako se mislis igrati pod xp sistemom,(naravno bitna je i graficka,koja ce vjerovatno uzimati memorije kad joj prifali upravo od RAMa koji nadogradjujes) i da ako vec si naumio se igrati onda razmisli da stavis xp-nlited(olaksan)(iliga napravi),a takodjer i/ili  neki program koji stavlja xp u game mod na pritisak tipke,to bi ti dalo jos vise prostora za igru jer bi pogasilo vecinu servisa koje xp podize i nisu ti bitni dok se igras, a ako se ne igras linux je odgovor.Npr ubuntu,xubuntu ili xubuntumint udahnjuje novi zivot u starije kompjutere...preporucam oboje u dual bootu.(xp i xubuntu) 

u svakom slucaju sto vise rama stvari rade gladje..postoje minimumi i preporucene kolicine ovisno za sto kompjuter koristis...

ali bez min 512mb rama ukupno to bi bila prespora kanta za bilo što.

Pozeljno bi bilo da kad iskljucis komp da pustis barem 15tak minuta prije nego sto krenes u akciju,i da prije nego sto primis plocicu u ruke ,isprazis se od mozebitnog statickog elektriciteta,npr ruke stavis na metalni dio spine i pusis vodu da tece,i obrises ,osusis papirom ili pamucnom krpom ,nikako nicim sintetickim ili vunenim...da ne ostetis komponente kompjutera,a da ne ostetis sebe ugasi i monitor i kompjuter tako da kad ih ugasis ,izvuci i utikac iz uticnice na zidu...i putem do kompjutera kad si se ispraznio ne vuci noge po sintetickom tepihu ili vunenom!!! i sretno ...i da instaliranje viste neka ti ne pada na pamet na tom kompjuteru, 7 bi vec mogla raditi malo sporije nego xp...ali cemu?

ako pronadjes da imas PCIE utor na ploci (za bolju graficku,koje su za PCIE utor znatno jeftinije)onda i to nije komp za baciti...i isplati se uloziti sitne novce...znaci ima smisla dodati jos memorije na tih tvojih 512mb postojecih.Ali xp ne zapinje na tih 512mb rama,ali na 1gb bi radio idealno, sad je pitanje jel ti zapinje mozda grafika? koliko rama ima tvoja graficka 32,64,128,256? 256 ne vjerujem jer onda ti ovo pitanje ni nebi padalo na pamet...ali da isplati se uvijek dodati RAMa-radne memorije-nikad previse...Mislim da za tvoju plocu bi odakativno(pretpostavljam) bio limit maximalno instaliranog RAM 2GB..ali kad ga otvoris pronaci ces brojeve na ploci pa ukucaj na google ce ti sve reci tocnije...

Penis Bonus Pax In Domus
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 7:20 (s1hr).
16 godina
neaktivan

evo postao sam svoji problem u OVOJ temi ali nitko ne odgovara, a ne zelim bit bas dosadan, ali ako imate volje mozete pliz odg tu ili toj temi

moj post je vjerojatno zadnji

I zao mi je ako je OffTopic, iako mi nesto govori da nije :O

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

puno hvala na opsirnom odgovoru. kupit cu si ovu http://www.njuskalo.hr/ram-memorija/sdram-133-512mb-oglas-1155375 cijena je ok.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Može mi netko preporučiti marku memorije, nisam baš komp znalac, kupio bi 1 gigu, što uzeti DDR2 DDR1?, može li u moju m. ploču samo DDR? od koliko Mhz, s obzirom na ovu{#} konfiguraciju:::

procesor; AMD Athlon 64 3000+, a matična ploča www.abit.com.tw Socket 939 AX8 Series (VIA K8T890-8237), tenks!

0 0 hvala 0
15 godina

na netu stoji da možeš u nju DDR 400,

pločica od gige rama ti je nekih 280 kn

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: