Unistall linuxa

poruka: 14
|
čitano: 4.754
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Unistall linuxa

Kako obrisati linux.Ja sam stisnil unistall dok sam bio u XP-u.I sada kada palim komp pojavi se dual boot stisnem UBUNTU al mi se pojave neke opcije kao npr:reboot.Nemam XP instalaciju na cd-u tako da tu pociju isključite help!želim si nakon unistall-a instalirat Kubuntu.I ako kaj znate o njemu kaki je napišite!

ivan_brane

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Unistall linuxa

wtf?!

17 godina
neaktivan
Unistall linuxa

ne trebas brisati linux da bi instalirao neki drugi. Jednostavno odi instalirati kubuntu, i imati ces negdje opciju 'Izbrisi postojece linux particije i na njih instaliraj' (ili slicno...)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Unistall linuxa

Evo da ne otvaram novu temu, zanima me mogu li nekako deinstalirati Fedoru 9 (64-bitna) tako da ju kompletno izbrišem, da mi ne ostane boot-loader? A za ideju da formatiram particiju i zatim popravim MBR i boot sector znam, ne radi mi, ne znam zašto. Jednostavno se ništa ne dogodi.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Unistall linuxa

Pa nema drugog nacina.
Tebi je vjerojatno problem sta pokusavas izbrisati Linux sa kojeg si se boot-ao, sta ti Linux naravno neda...
Trebas bootat sa cd-a i onda izbrisat particije.

Trebas si nabaviti neki partition manager. Prvo si instaliraj ntfsprogs. Znaci, u konzolu upises:

su -
yum install ntfsprogs

Zatim, treba ti neki partition manager. Preporucam gparted za gnome, ili kparted za kde.

su -
yum install gparted
gparted

I onda radis particije. Obaberes particiju gdje imas linux (znaci, vjerojatno 3 particije (/boot, /, swap), ili jedan LVM - u tom slucaju, LVM je obojan crno).
Kada odaberes particiju, desni klik i imas ili delete ili erase ili sl.
To ponovi za sve particije koje zelis izbrisati.

Nakon toga, klikni na particiju sa windowsima. Desni klik, pa resize. Povuci ona dva rubna slajda (sa strelicom) skroz do kraja. Kliknes OK.
I onda negdje moras kliknut Apply, ili se nece nista desit.
Mislim da imas zeleni gumb sa kvacicom u meniju....
Nakon toga bi ti trebalo taditi cca pola sata...
Napravis reboot i ubacis Windows-ov cd unutra.

Kada ti se ucita cd, kliknes R da bi isao u Windows Recovery Consolu. Pitat ce te za sifru windows administratora.
Kada udjes u konzolu upises: fixmbr. i to je to.... mozes restartat kompjuter, i izvadit cd...

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2008 19:09 (Jazzfan).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Unistall linuxa

Zapravo iz Windowsa preko Paragon Partition Managera izbrišem particiju, no u boot-sectoru sve ostane. To i nije takav problem pošto mi se zapravo samo pokaže Fedorin splash screen i piše Press any key to enter the boot menu. Booting Other (to su Windowsi) in 3, 2, 1, ali ipak to smeta. Još nisam formatirao tu particiju, ali kada sam to sa Ubuntuom još prije napravio, počela me peći savjest, mislim, čime je moj Ubuntu to zaslužio? :'(  XD

To se riješilo tako što sam jednoga dana bio primoran napraviti low-level format, pa se sve izbrisalo, skupa sa zadnjim tragovima mog Ubuntua... :(

A i pored toga, kada god bootam u bilo koju distru, sjetim ga se... Oda Ubiću XD

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2008 19:18 (HappyD).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Unistall linuxa

da ne otvaram novu temu..imam opensuse na jednom hardu (80gb),windowse na drugom(250gb)..i sad kad zeli obrisat linuxe disable_am 2 hard(250)gb  i pokusavam ga formatirat ne on mi i dalje ne pokazuje jednu particiju od 80 nego one 2 od 250...

i ne kuzim kak da dalje to uninstaliram

cap ono, kul!

0 0 hvala 0
17 godina
dasina kaže...

da ne otvaram novu temu..imam opensuse na jednom hardu (80gb),windowse na drugom(250gb)..i sad kad zeli obrisat linuxe disable_am 2 hard(250)gb  i pokusavam ga formatirat ne on mi i dalje ne pokazuje jednu particiju od 80 nego one 2 od 250...

i ne kuzim kak da dalje to uninstaliram

Ako govorimo o hardovima onda valjda govorimo o fizički različitim uređajima? Disablaš ga tako da ga ištekaš? Od kuda ga pokušavaš formatirati?
Znam da će ti ovo zvučati glupo, ali daj ipak provjeri da li si disablao dobar hard
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
16 godina
neaktivan
Unistall linuxa

ne,nisam ga istekao nego u biosu sam ga disejblao...

jesam dobar sam,zato me i bunilo to,probao sam vise puta al mi je bilo cudno kaj je tako

cap ono, kul!
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2008 12:38 (dasina).

0 0 hvala 0
17 godina
dasina kaže...

ne,nisam ga istekao nego u biosu sam ga disejblao...

jesam dobar sam,zato me i bunilo to,probao sam vise puta al mi je bilo cudno kaj je tako

A ova ostala pitanja? Čime brišeš? I kakva je to opcija za diseblanje jednog diska? Pitam, jer ja to nemam...  Cool
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
16 godina
neaktivan
Unistall linuxa

pa to je problem kaj neznam s cim da ga obrise,pokusao sam formatiranjem,al kao da mi ne pokazuje tu particiju /na drugom hardu

cap ono, kul!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Unistall linuxa

Trebate skinuti program Super grub.Ispržite ga na CD i poslužit će kao boot CD pomoću kojega bi trebali uspjeti riješiti stvar.Ja sam uspio samo s njim.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Unistall linuxa

Ja sam ga ovako jednostavno obrisao.Ubacio njegov CD ošo na disk gdje mi je (govorim oko dual buta s Xp-om).Ošo u njegov folder npr.UBUNTU i ušo stisnio unistall pričeko resetirao komp i to je to više ga nema....Smijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivan_brane kaže...

Kako obrisati linux.Ja sam stisnil unistall dok sam bio u XP-u.I sada kada palim komp pojavi se dual boot stisnem UBUNTU al mi se pojave neke opcije kao npr:reboot.Nemam XP instalaciju na cd-u tako da tu pociju isključite help!želim si nakon unistall-a instalirat Kubuntu.I ako kaj znate o njemu kaki je napišite!

Vjerovatno si koristio wubi koji se instalira iz windowsa ukratko wubi nije najbolje riješen no za početnike je puno sigurniji.
- Prvo moraš poznavat kako funkcionira boot manager i gdje se upisuje (u tvom slučaju on se upisao u " c:\boot.ini" koji se nalazi na tvojoj windows particiji) dakle i dalje ti je aktivan boot menager XP stoga ako nisi posve siguran kako maknuti iz ubuntu iz boot.ini -ja nediraj jer možeš napratit veliku štetu i nećeš moći bootat XP.
- Drugo Kubuntu je derivat ubuntua, manje je dokumentiran osim sučelja osnova mu je ista.

Moja preporuka da pronađeš nekoga iz linux zajednice da te malko uputi, iz iskustava znam da su ljudi jako susretljivi i da su voljni pomoći.
Pozdrav
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice