Unistaliranje linuxa

poruka: 12
|
čitano: 3.618
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Unistaliranje linuxa

Kako unistalirati linux ili bilo kakav operativni sustav bez formatiranja cijele patricije?

unaprijed hvala!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Unistaliranje linuxa
captain_soap_McTawish kaže...

Kako unistalirati linux ili bilo kakav operativni sustav bez formatiranja cijele patricije?

unaprijed hvala!!

Ovako, ako budes koristio windows onda moras formatirati linuxovu particiju, jer linux koristi datotečni sustav za koji microsoft neče ubaciti driver u windows kao sto je napravio apple za ext4. 

Moras formatirati particiju u datotečni sustav koji windows poznaje recimo NTFS ili fat no nakon sto to napravis moras staviti windows cd i ono fixmbr jer nakon formatiranja ćes obrisati grub i kompjutor neče znati dizati windowse. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
17 godina
neaktivan
Unistaliranje linuxa

Erm, nikak. Samo formatiranjem.

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Unistaliranje linuxa

Možeš deinstalirati linux bez gubitka podataka, tako da lijepo backupiraš sve podatke na CD/stick/nešto treće pa potom formatiraš disk sa Linuxom pri instalaciji Windowsa. Ostaviti komp bez OS-a je naprosto blesavo. (Za znatiželjne: jedino što će se dogoditi je poruka "Operating System not found" i kratki bip).

Janeway: No Thanks, I've had enough coffee. One more cup and I'll jump to warp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Unistaliranje linuxa

Imam problem sa formatiranjem

trazi mi volume label i nemam pojma koji je defaultni naziv

nit koje slovo da upisem "format ?:" u cmd preko win instalacijskog cda

jer kad otvorim moji pc u linuxu sve sto imam je 3.1 gb media, cd-rw, cd-i te file system

ugl nemam pojma kak da formatiram linux

i will never be the same again i will keep on fighting til the end i can walk on water, i can fly i will keep on flying til i die
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Volume Label je proizvoljni naziv diska. Dakle, mozes ga nazvati Marica ili Ivica ili jednostavno ne upises nista. Kako god zelis.

16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Volume Label je proizvoljni naziv diska. Dakle, mozes ga nazvati Marica ili Ivica ili jednostavno ne upises nista. Kako god zelis.

da znam sta je volume label ali koji je default u linuxu?

i will never be the same again i will keep on fighting til the end i can walk on water, i can fly i will keep on flying til i die
17 godina
neaktivan
Escudo kaže...
syncmaster245b kaže...

da znam sta je volume label ali koji je default u linuxu?

Svejedno je, staviš koji hoćeš

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
16 godina
neaktivan

Pozdrav! Premda planiram kupiti laptop s linuxom kao OS, a želim windows XP (valjda nikog nisam uvrijedio hehe) dovoljno mi je ubaciti cd od windowsa,

formatirati hard na kojem je linux i započeti instalaciju windowsa? To je to?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 12:58 (Voltron).
17 godina
neaktivan
Voltron kaže...

Pozdrav! Premda planiram kupiti laptop s linuxom kao OS, a želim windows XP (valjda nikog nisam uvrijedio hehe) dovoljno mi je ubaciti cd od windowsa,

formatirati hard na kojem je linux i započeti instalaciju windowsa? To je to?

Jest.

16 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru.

Jer zbunio sam se čitajući ovo http://support.microsoft.com/kb/314458

15 godina
Unistaliranje linuxa

1.Instalirao sam linux na usb stick. Sada mi se pjavljuje "grub". Ja sad želim maknuti linux. No što ću sa grub-om jer mi bez njega ne može dignuti ništa pa zato ne želim odmah bez vašeg savjeta formatirati. Kad ubacim windowsow cd i izaberem startup repair on nenađe nikakvu grešku, pa ne znam kako bi uklonio grub. Zanima me kako ukloniti i linux i grub.

2.Kad  dignem windows 7 preko grub kad se windows digne pojavi se dektop i onda nakon nekog vremena pojavi se nešto missing neki file ne mogu porčitati koji jer se windows odmah sruši. Znam da počinje sa m i mu ekstenzija počinje sa d. Što da činim?

Pod HITNO trebam pomoć. Ne znam što da radim. Ovo pišem iz live cd instalacije linuxa.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice