Ubuntu unity
- poruka: 9
- |
- čitano: 4.327
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ok, na stranu izgled...
Dojmovi, funkcionalnost?
samo jedna primjedba - conky mi upada u oči s takvim bojama...
Bio mi je bolji GNOME Shell 3 ali sada mi se Unity sve više sviđa, ima potencijala i dajem mu prednost jer koristi Compiz. Evo kako izgleda moj desktop.
Bio mi je bolji GNOME Shell 3 ali sada mi se Unity sve više sviđa, ima potencijala i dajem mu prednost jer koristi Compiz. Evo kako izgleda moj desktop.
Jel se može kako maknut ta traka alatna?
Na linuxu da se nest nemoze lol
Uz sve ove wide screen monitore, kužim da ovakav pristup ima više smisla nego dok na dnu ili na vrhu ekrana. Meni na prvu nije sjeo i što tu mogu. Moža da neko nabaci sve dobre osobine, pa dase prislim koristiti neko vrijeme.
Možeš jedino da ne koristiš unity ali ne znam zašto bi itko želio maknuti sastavni dio unityja jer to nije samo još jedan obični dock. Ako želiš uštedjeti prostor na ekranu onda se ne brini jer im je to bio jedan od ciljeva za ovu verziju ubuntua:
1. global menu - toolbar se integrira u panel na vrhu
2. kada se prozor raširi preko cijeloga ekrana njegov se vrh (titlebar sa tipkama close - minimize - maximize) integrira u panel
3. unity launcher koristi intellihide - vidljiv je samo kada je tamo slobodan prostor, ako mu približiš prozor launcher se automatski sakrije a pozove se tako da miš kratko zadržiš na lijevom rubu ekrana (odlično funkcionira a animacije su glatke i oku ugodne).
4. scrollbar je sada samo lijepa tanka crtica a držač se pojavi kada se približi kursor