Ubuntu problem sa Synapticom

poruka: 11
|
čitano: 1.681
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Imam malo oveći problem. Kada hoću da pokrenem synaptic izbaci mi ovo:

E: Type 'git://anongit.freedesktop.org/git/mesa/mesa' is not known on line 56 in source list /etc/apt/sources.list
E: The list of sources could not be read.
Go to the repository dialog to correct the problem.
E: _cache->open() failed, please report.

I neće da upali. Niti mogu dodavati nove programe, niti išta, samo izađe nakon te poruke. neznam kako ovo da riješim. Uglavnom probao sam dodati taj repozitorij a sad neznam kako da ga uklonim. Help

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Riješio sam problem nakon puno mozganja. Evo napisati ću što sam uradio u slučaju da nekome zatreba.

By the way u mene je KUBUNTU a ne Ubuntu. Malo sam se zeznio dok sam pisao naslov teme.

Uglavnom otkrio sam da se datoteka "sources.list" može otvoriti nekim običnim tekstualnim editorom. Sve što je trebalo učiniti je izbrisati ono na kraju što sam dodao. Ispočetka nisam mogao spremiti promjene jer nisam root. Srećom postoji zgodan trik kako u dolphinu biti ulogiran kao root. Pritisnete ALT+F2 i utipkate kdesudo dolphin .

Nakon toga idite  u root folder->etc->apt pa tu desni klik na Sources.list->Open with->text editor i izbrišete ono što ste dodali (obično bude na dnu). Kliknite na save i to je to.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

moze li mi neko pomoci kad otvorim synaptic pise mi ovo E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem. ,,

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ubuntu problem sa Synapticom
toni23 kaže...

moze li mi neko pomoci kad otvorim synaptic pise mi ovo E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem. ,,

pa sve ti pise

15 godina
protjeran

Nekim čudom? Smijeh

sudo gedit /etc/apt/sources.list

a može i sudo echo git **** >> /etc/apt/sources.list

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 10:02 (Buffer Overflow).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja sam nov u tome ne znam sta da otvorim

15 godina
neaktivan
toni23 kaže...

ja sam nov u tome ne znam sta da otvorim

15 godina
protjeran

otvori terminal i upiši:

dpkg --configure -a

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kaze da datoteka nije nadena

15 godina
neaktivan
toni23 kaže...

kaze da datoteka nije nadena

17 godina