Ubuntu pitanje? zaključana tema

poruka: 49
|
čitano: 6.725
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Ubuntu pitanje?
777-EL-777 kaže...

pozdrav,imam problem s ubuntuom,tek sam pocetnik,pa da neotvaram drugu temu,samo bih pitao kako ovo rijesiti:...jucer sam si instalirao ubuntu (netbook remix(dual boot s win xp)),imam acer aspire one (to onaj vipov,nesjecam se punog naziva),uglavnom,nemogu se povezati wirelessom na svoju mrezu...tocnije neznam kako....na windowsu sve radi normalno,skeniram,imam oko 15-ak mreza u okolici,i spojim se na vlastitu (jasno podeseno je da se automatski spajam na nju),dok na ubuntuu prvo kliknem na ikonicu za povezivanje na gornjoj traci,odaberem wireless i--nista,sve je prazno,kao da nema nijedne...onda sam guglao i nasao naredbu sudo iwlist scan (koja bi mi trebala scanirati mreze u okolini), no ni ona neradi kaze mi otprilike "interface does not support..."...neradi... :(...

moze li mi netko pomoci,ili cu ocito morati odustati od ubuntua...bez interneta rad na nj nema smisla...

haha...toliko o jednostavnosti korištenja ubuntua...da si na sedmici vrlo bi jednostavno konfigurirao wireless mrežu u par koraka, a sad ćeš morati kopati po internetu i forumima...

15 godina
protjeran
Ubuntu pitanje?

Prekinite više sa sedmicom i Ubuntu-om.

Ako ne znaš čitati Windows sekcija ti je malo iznad pa idi tamo pričati i hvaliti win koliko ti srce želi.

Jer samo dijete i apsolutni neznalica može govoriti ovakve stvari kao ti. Napravi OS hvale vrijedan pa onda pametuj po forumima koji je bolji. Ili barem nauči nešto malo o postojećim. Ovako ispadaš presmješno. "Instaliraj sedmicu", "windowsi su zakon"... tako samo budale i neznalice pišu.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 9:50 (Buffer Overflow).
Moj PC  
7 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu pitanje?

ruku na srce al nemoj linux za pocetnike to nije nikako a pomoc od drugih je katastrofalna...odes na chat pa ti pricaju glupoasti samo.....ocekuju od tebe da znas raditi u terminalu ko kakav profesionalac ( ono pitanja kak neznas tu naredbu itd.....)  windowsi su jednostavnije istina je da ima puno vise opcija....al ja sam pokusavao preci na ubuntu 4x i do sada bezuspjesno....novi gnome izgleda mi nefunkcionalno (ovaj sta jios nije izasao) tako da mislim da vise necu ni pokusavati ici na linux.....mint nisam instalirao jer kazu da mreza na valja....

linux cu sam koristiti zbog live cd-a i jedino tako....ostalo no thnx....btw linux na mojoj konfi steka da boli glava dok u xp-u instaliram operu, power iso i u firefoxu imam otvoreno 6 tabova....ide sporije al u firefoxu to ni ne osjetim (instalacija ide sporije) al pogledas sam moju pa ti bude jasno jedino ko ubunta sta mi brzo islo je boot nista drugo....nisam mogao instalirati program i imati 3 taba otvoreno u firefox u da mi se firefox nije zamrzao....

Legen-wait for it-dary....englezi prodane duse....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Prekinite više sa sedmicom i Ubuntu-om.

Ako ne znaš čitati Windows sekcija ti je malo iznad pa idi tamo pričati i hvaliti win koliko ti srce želi.

Jer samo dijete i apsolutni neznalica može govoriti ovakve stvari kao ti. Napravi OS hvale vrijedan pa onda pametuj po forumima koji je bolji. Ili barem nauči nešto malo o postojećim. Ovako ispadaš presmješno. "Instaliraj sedmicu", "windowsi su zakon"... tako samo budale i neznalice pišu.

haha...ja govorim onako kako se meni čini da je i ona iskustva koja ja imam. Netko više prederira linux netko windows, čovjek je tražio mišljenje i ja sam ga dao. Ali ipak nemaš pravo ovako govoriti jer se o "ukusima" ne raspravlja. Ti onda govori svoje, ali nemoj druge pritom vrijeđati

17 godina
neaktivan
@ Dominus: ovo o grubu je.. cudno dosta. nema bas smisla. grub 2 je takav kakav je i jos je u beti. a dok je recimo nesto beta verzzije 2 onda je to verzija 1.97 ili 1.98 ili 1.80 sigurno nije 2.0.1.bla jel. tek kad izade iz bete onda postaje "okrugla" verzija. a i to bas en kuzim kaj bi ti to znacilo.
receno je vec miljon puta- nije linux za sve. niti ce ikad biti. i to je jedina sitina. ako su vam igre prioritet- tu su windowsi. ako zelite uciti - tu je linux. je dalinux moze skoro sve sto moze i windows potrebno je cesto puno vise truda. koji se na krjau i isplati jer dobijete funkcionalnu stvar i sto je jos bitnije- naucite nesto. ako zelite da vam sve radi jednim klikom misa imate mac os x. normalna je stvar da nije svakom prioritet uciti nesto o radu operativnog sustava ili mnoge to ni ne zanima. ali njima linux nije ni namjenjen.
i nogom u guzicu je korak naprijed
15 godina
protjeran
Dominus Johannes kaže...

haha...ja govorim onako kako se meni čini da je i ona iskustva koja ja imam. Netko više prederira linux netko windows, čovjek je tražio mišljenje i ja sam ga dao. Ali ipak nemaš pravo ovako govoriti jer se o "ukusima" ne raspravlja. Ti onda govori svoje, ali nemoj druge pritom vrijeđati

haha ako nemaš ništa pametnog za reći onda nemoj ni pričati.

I da, tražio je mišljenje, odnosno pomoć a ne navijanje za win7. Ako ne znaš čovjeku odgovoriti onda bolje šuti. Jer ovako stvarno izgledaš glupo.

I da imam pravo ovako govoriti, jer sam ja za razliku od tebe napravio OS. I ja koristim i win i linux i ne pada mi na kraj pameti da pljujem ni jedno ni drugo. To bi bilo glupo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 10:21 (Buffer Overflow).
15 godina
protjeran

prije 6 mjeseci sam prešao na linuxMINT...ne mogu se potužiti...ispočetka je bilo svakakvih problema,ali pošto šovjek nešto NAUČI.. nije baš tako kako mnogi opisuju...isti problem bi bio onima koji prvi put idu na windowse...prije svega potrebno je poznavati temelje OS-a...i ništa se ne može rješititu mjesec dana...POTREBNO JE UČITI..a ne nabusito i ljutito očekivati da sve samo od sebe sjedne na mjesto...i ako to ne bude u roku:sad,odmah pljucnuti i vratiti se na prijašnji OS...imam dual boot:xp-za igre,linux za sve ostalo...ja zadovoljan...razmaženi tipa:jooooj..neće da mi odmah radi ovo i ono,nek se manu linux-a..linux je otvoreni sustav i ZAMIŠLJEN je da si ga svatko ponaosob i prema potrebi podesi(brojne distribucije to potvrđuju)....ono štoje bitno je to,da je linux stabilan,siguran,učinkovit,a guta neznatne resurse kompova...neću sad ulaziti u debatu tipa:plus za ovo,minus za ovo...jer je suvišno...ono što mi je očigledno je to da će uskoro naši nadobudni očekivati da OS(bilo koji) im ujutro donese doručak u krevet...

15 godina
protjeran
Ubuntu pitanje?

Druga stvar koju sam htio reći.. Koliko dugo koristiš windowse? Ja se kladim da ih znaš od XP-a, ne duže. Ja koristim MS-ove proizvode od DOS-a.

Dakle pojma nemaš o povijesti ni pozadini microsoftovih sustava (da sad možeš googlati i pametovati preko wikipedie). A još manje znaš o pozadini i povijesti Linux-a.

Da znaš onda bi znao da su u windowse uložene miljarde, da su na njima radile tisuće stručnjaka i da su svi windowsi osim XP-a i 7-ice bili praktički smeće.

Linux je napravio jedan čovjek u svojoj sobi. Linux je napravila zajednica bez financiranja. Zajednica koja je iz zemalja cijelog svijeta radila na OS u vrijeme kad je internet bio modemski.

Da znaš, znao bi da ubuntu nastaje na početku ovog stoljeća/tisućljeća. Znao bi da ubuntu odnosno canonical ima jednog vlasnika koji ih sponzorira sa daleko manje novaca nego windows microsoft.

A ovo je samo površina. Da to sve znaš pokazao bi malo više poštovanja prema ljudima koji rade ovako izvrstan OS i drže ga otvorenim (što je isto jako teško što se funkcionalnosti tiče) i uz to je besplatan.

Malo se zamisli drugi puta dok budeš tipkao sa računala kojeg su mama i tata kupili i sa win 7 koje si skinuo sa pirate bay-a.

Moj PC  
6 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Buffer Overflow kaže...

Druga stvar koju sam htio reći.. Koliko dugo koristiš windowse? Ja se kladim da ih znaš od XP-a, ne duže. Ja koristim MS-ove proizvode od DOS-a.

Dakle pojma nemaš o povijesti ni pozadini microsoftovih sustava (da sad možeš googlati i pametovati preko wikipedie). A još manje znaš o pozadini i povijesti Linux-a.

Da znaš onda bi znao da su u windowse uložene miljarde, da su na njima radile tisuće stručnjaka i da su svi windowsi osim XP-a i 7-ice bili praktički smeće.

Linux je napravio jedan čovjek u svojoj sobi. Linux je napravila zajednica bez financiranja. Zajednica koja je iz zemalja cijelog svijeta radila na OS u vrijeme kad je internet bio modemski.

Da znaš, znao bi da ubuntu nastaje na početku ovog stoljeća/tisućljeća. Znao bi da ubuntu odnosno canonical ima jednog vlasnika koji ih sponzorira sa daleko manje novaca nego windows microsoft.

A ovo je samo površina. Da to sve znaš pokazao bi malo više poštovanja prema ljudima koji rade ovako izvrstan OS i drže ga otvorenim (što je isto jako teško što se funkcionalnosti tiče) i uz to je besplatan.

Malo se zamisli drugi puta dok budeš tipkao sa računala kojeg su mama i tata kupili i sa win 7 koje si skinuo sa pirate bay-a.

hehehehehe...amen...sad kad si me podsjetio...odmah su mi pale na pamet crne diskete original MS-DOS 6.22......i učenje komandi...pa kad sam prvi puta radio dekompresiju,a ono se fileovi izlistavali preko crnog ekrana,a ja se osjećao jako pametnim...e da....to su bila vremena....Osmijeh

15 godina
protjeran

a ovo je bio moj prvi stroj...Osmijeh

http://www.recycledgoods.com/23350_ALR_X%20Evolution_Pentium%2090%20MHz,%2048MB,%206.4GB,%20FDD%20Desktop%20Computer.html

5 godina garancije i skup da uši otpadaju....

15 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...

a ovo je bio moj prvi stroj...Osmijeh

http://www.recycledgoods.com/23350_ALR_X%20Evolution_Pentium%2090%20MHz,%2048MB,%206.4GB,%20FDD%20Desktop%20Computer.html

5 godina garancije i skup da uši otpadaju....

Da, preko 10 000 kuna su koštali. Odvratno skupi su bili. Smijeh

15 godina
protjeran
Ubuntu pitanje?

Koliko sam ja shvatio Linux je dobar i sve je fino ali nista ne valja, jer se u 7-mici može brže, bolje i ljepše.

Za ove koji kažu Linux je bolji nešto naučiš,:

Zašto orati neku ogromnu njivu i naučiti dobro kopati, ako možeš sve obaviti pritiskom jednog dugmeta.

Linux znaci nije za ozbiljne (koji imaju posao, ili koji zele funkcionalnost) vec za nake djecicu koja se vole zaj***vati (prva moja psovka na ovom forumu, ne zelim ban).

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 11:21 (Mentalist).
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dominus Johannes kaže...

evo, zašto npr. se na ubuntuu 9.10 dobiva GRUB loader 1.97 beta 4 ,a ne GRUB 2 kako piše u specifikacijama? Našao sam na updateu grub 2 i napravim to i na kraju opet ostane ista verzija ??? to je samo jedna u nizu loših stvari u linuxu, barem koje sam ja imao...

Pa da si ti toliko upoznat sa stvarima iz Linux svijeta , onda bi znao da je verzija GRUB-a 1.97 u stvari GRUB 2 i to ti je to. Evo neki dokati https://wiki.ubuntu.com/Grub2http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1327655 . To je nova generacija koja se ocekivala, samo treba guglati... 

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Koliko sam ja shvatio Linux je dobar i sve je fino ali nista ne valja, jer se u 7-mici može brže, bolje i ljepše.

Za ove koji kažu Linux je bolji nešto naučiš,:

Zašto orati neku ogromnu njivu i naučiti dobro kopati, ako možeš sve obaviti pritiskom jednog dugmeta.

Linux znaci nije za ozbiljne (koji imaju posao, ili koji zele funkcionalnost) vec za nake djecicu koja se vole zaj***vati (prva moja psovka na ovom forumu, ne zelim ban).

HE he ko ti je rekao. Linux je brzi od Windowsa(mislim Ubuntu),  ljepsi je jer teme možes promjeniti na tisucu nacina, grub takođe, može imati virtualnih desktopa najmanje 4, a sve to sa mnogo dodatnih programa koje instaliras i opet ti sistem jede cirka 200-300 MB ram-a(bar meni), nema problema da driverima, ako naucis instalirati pakete i malo u konzoli tivot postaje bolji i ljepši. Jedine probleme možs imati u vezi net-a i kod igara naravno, ali i tu imaš alternative i program Wine koji ti omogucava igranje dobrog arsenala igara za Windowse. Na tebi je odabir, dali zelis malo nauciti nesto novo ili nastaviti na utucanim Windowsima(naravno ja nemam nista niti protiv Windowsa ali sve ima svoje). Licna odabir je vazniji ali slušajuci samo one ljude koji imaju iskustva i znanja(barem malo).

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

a zašto se onda većina servera vrti na linuxu?

i openoffice paketom se može obaviti posao...

funkcionalnost dolazi sama po sebi, koliko si naučio koristiti neki OS, toliko si i moćan...

netko gore je tu spomenuo da su svi windowsi osim xp-a i sedmice bili smeće... još bih dodao i win98... činio mi se solidan i puno bolji od 95-ice...

ko na linux pljuje, pljuje i na entuzijazam nepokrenut novcem, nego kreativnošću i trudom...

vi koji govorite da nemate drajvere, da linux nije moderan i takve slične fore... probajte fedoru...

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Krivo si shvatio.

Popularne desktop Linux distribucije su danas jednostavne i upotrebljive za sve uobičajene kućanske aktivnosti, od officea i interneta do glazbe i videa, i za takvo korištenje nema prevelikih problema.

Ono za što definitivno linux nije su igre. Naravno da možeš neke igre natjerati da rade, ali ako je igranje primarna zadaća nečijeg računala jednostavno nema do windowsa.

Ono što mnogi ne shvaćaju i gdje nastaju problemi jest da linux nije besplatna kopija Windowsa i da je potrebno minimalno modificiranje navika da stvari sjednu na svoje mjesto.

16 godina
neaktivan
Ubuntu pitanje?

Recimo ja znam da iza linux-a stoje entuzijasti koji se trude i rade bez novaca....ali sada da odem na linux zbog toga ne...svkaa vam cast al cuj ja nazalost nisam imao bogate roditelje da pljunu velike pare za komp na pocetku od kada su krenuli i da tako ucim...ja sam prvi komp dobio kada je xp-e izasao (mj dana prije) ali sam ucio o njima dosta puno prije....

Da je ubuntu brzi...e pa nije...BAREM NE KOD MENE...meni se puno brze virte windowsi....

Driveri u novoj verziji napokon podrzavaju kako je red ATI graficke koju i ja imam jer do sada sam imao puno problema prilikom instalacije i koristenja compiza i 3D-a

ALI TO NIJE TEMA....Tema je da covijek treba pomoc oko toga dal da ode na linux a igrao bi se

Najbolje je windows jer si do sada radio na tome i najbolje si se navikao na njega.......

Linux jedino s nekim "emulatorom" al ni tu ti sve igre nisu podrzane i slabije ti iskoristava jaacinu tvog hardvera

Legen-wait for it-dary....englezi prodane duse....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

ma hajde prestani se bahatiti i vrijeđati druge...zamisli, napravio si nekakav OS i ti si sad tu bog ili štoveć da možeš druge vrijeđati...i znam povijest windowsa, ko da je to dns teško saznati, malo proguglaš i to je to...ne želim više raspravljati, ja sam rekao svoje, ti imaš svoje i to je to...i nemoj mi molim te ti pričati o poštovanju jer ga ni nemaš niti ga zaslužuješ ovakvim istupima

16 godina
neaktivan
Ubuntu pitanje?

Prevrsili ste svaku mjeru!

Tema se opet pretvorila u rat dva tabora pa je najjednostavnije stavit lokot jer necete prestat do sutra.

LOCK!

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

0 0 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice