Imam problem pri korištenju Ubunta 9.10. Prilikom svakog prvog (nakon bootanja) pokretanja Evolutiona i Empathya pojavi se dijaloški okvir:
The application 'Account manager' (/usr/lib/telepathy/mission-control-5) wants access to the default keyring, but it is locked.
Prvi put mi se to pojavilo kada sam instalirao DropBox, tada me je pitalo da postavim defaultni keyring i ja sam upisao istu loziku kao i onu za login, nakon toga me prilikom pokretanja Evolutiona i Empathya pita za keyring.
Pokušao sam da sa libpam-keyring uredim /etc/pam.d/gdm datoteku dodavajući joj na kraj @include common-pamkeyring ali ništa se nije dogodilo, problem se nastavio.
Isto tako sam izbrisao (resetirao) keyring preko terminala sa komandom rm ~/.gnome2/keyrings/default.keyring ali isto ništa, i dalje me pita za keyring prilikom svakog inicijalnog pokretanja Empathya i Evolutiona.
Mene zanima što je defaultni keyring, zašto me pita prilikom pokretanja Empathya i Evolutiona za njega i kako da podesim da prestane to radit?