Ubuntu - locked keyring

poruka: 7
|
čitano: 1.482
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ubuntu - locked keyring

Imam problem pri korištenju Ubunta 9.10. Prilikom svakog prvog (nakon bootanja) pokretanja Evolutiona i Empathya pojavi se dijaloški okvir:

The application 'Account manager' (/usr/lib/telepathy/mission-control-5) wants access to the default keyring, but it is locked.

Prvi put mi se to pojavilo kada sam instalirao DropBox, tada me je pitalo da postavim defaultni keyring i ja sam upisao istu loziku kao i onu za login, nakon toga me prilikom pokretanja Evolutiona i Empathya pita za keyring.

Pokušao sam da sa libpam-keyring uredim /etc/pam.d/gdm datoteku dodavajući joj na kraj @include common-pamkeyring ali ništa se nije dogodilo, problem se nastavio.

Isto tako sam izbrisao (resetirao) keyring preko terminala sa komandom rm ~/.gnome2/keyrings/default.keyring ali isto ništa, i dalje me pita za keyring prilikom svakog inicijalnog pokretanja Empathya i Evolutiona.

Mene zanima što je defaultni keyring, zašto me pita prilikom pokretanja Empathya i Evolutiona za njega i kako da podesim da prestane to radit?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2009 16:34 (Quark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ubuntu - locked keyring

What is the gnome-keyring?
It's a gnome feature that provides an easy way to remember various passwords used by applications, so that you don't have to type them every time you run your apps. Basically you're asked for your keyring password by gnome-keyring-manager just after logging in (or if it's the first time, it asks you to define it), and now on the apps just deal on their own with the keyring to get the data they need.
The keyring system is totally apart from the Unix rights mechanism, you're not asked your session password (though nothing will prevent you from using the same).

Mada bi  rm ~/.gnome2/keyrings/*keyring bi trebao funkcionirati.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ubuntu - locked keyring
Buffer Overflow kaže...

Mada bi  rm ~/.gnome2/keyrings/*keyring bi trebao funkcionirati.

Pokušao sam ali jedino što se dogodilo jest da sam morao ponovo otvarati Empathy account i upisati lozinku za primanje maila u Evolutionu.

Ne razumem zašto pogađa samo ta dva programa i kako da to uklonim.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2009 17:33 (Quark).
16 godina

Jesi li mozda odabrao automatic login opciju prilikom paljenja sistema?

17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Jesi li mozda odabrao automatic login opciju prilikom paljenja sistema?

Da.

Edit:

Skužio sam da ima nekakve veze sa mojim gmail accountom jer njega koristim i u Evolutionu i u Empathyu.

Otišao sam u Applications > Accessories > Passwords and Encryption keys i u dijaloškom okviru su stajale tri stavke.

Prva je bila Default keyring i nju sam obrisao ali i dalje se problem nastavlja.

Druga i treća stavka imaju veze sa mojim email i chat accountima

Otvorio sam treću stavku i pod Application je stavljen Account Manager a kada kliknem na njega, kao put  je označem /usr/lib/telepathy/mission-control-5, tj. isti put iz dijaloškog okvira koji mi izbacuje.

Zanima me dali da obrišem tu stavku ili ne?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2009 17:33 (Quark).
15 godina
protjeran
Ubuntu - locked keyring

Čudno, ali probaj.

Meni svaki puta kod wirelessa isto pita za keyring odnosno pass. Ali to je samo još jedan način zaštite od nepoželjnih ljudi.

p.s. keyring i unix/linux sudo nemaju veze jedan s drugim.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu - locked keyring

Ništa se nije dogodilo.

Probao sam i da onemogućim automatko logiranje, obrišem default keyring datoteku i ponovo uključim automatsko logiranje ali ništa.

Još neko.

Edit:

Snašao sam se i to na ovaj način:

1. Obrisao sam sve datoteke iz /home/gnome2/keyring/ foldera (pristisnut ctrl + h za pregled skrivenih datoteka)
  2. Resetirao
  3. Otvorio Evolution, dijaloški okvir se pojavio i traži da postavim novi default keyring s obzirom da sam stari obrisao
  4. Polja za upis ostavim prazna i Enter
  5. Izbaci upozorenje kako će lozinke biti spremljene u običnu tekstualnu datoteku, OK
  6. Tražit će lozinku za pristup email accountu
  7. Resetirat i probat dali radi kod Empathya i Evolutiona

Sad me još zanima dali mi je sigurnost narušena i na koji način, pošto se spajan žično.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2009 20:21 (Quark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice