Instalirao bi najnoviji Ubuntu (9.04), te me zanima može li se kako ukloniti s diska brz formatiranja particije? Također me zanima jesu li za njega potrebni driveri. Molim Vas, odgovor mi treba hitno.
Ubuntu deinstalacija i driveri
- poruka: 27
- |
- čitano: 5.932
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mozes instalirati Ubuntu-a preko wubi-a unutar windowsa. Uninstall je tada super lak (unutar add/remove programs u windowsima).
Driveri ce se svi sami instalirati. Jedino ces mozda morati sam instalirati drivere za graficku.
Gdje ih mogu naći?
Instaliraj prvo ubuntu, ukoliko se driveri ne instaliraju automatski onda enable-as restricted drivere ( cini mi se - System -> Administration -> Restricted Drivers Manager ) tada bi ti se driveri sami trebali skinuti i instalirati.
Hvala na pomoći, no nikao mi ne ide instalacija iz Windowsa. Pokrenem Setup, te mi on nakon nekog vremena počinje downloadati s Interneta i uopće se ne miče s mjesta, a ako isključim Internet ne želi mi se instalirati.
Prvo skini Ubuntu odavde. Onda taj .iso fajl koji si skinuo sprži na CD.
Ako ne znaš spržiti bootabilan CD, pitaj. Nakon što prženje završi, pokrenut
će se autorun prozor u kojem će ti biti ponuđeno da Ubuntu instaliraš preko Wubija i
još nekoliko za tebe nebitnih opcija. Odaberi Wubi. Njegova instalacija će te pitati
na koju particiju želiš instalirati Ubuntu, koliko prostora ćeš mu dodijeliti, username
i password. Nakon unošenja potrebnih podataka samo klikni next, sačekaj malo nakon
čega će se komp restartovati i instalirati Ubuntu!
S tog URL-a sam i skinuo Ubuntu, raspakirao sam ga s pomoću WinRar-a i pokrenuo "wubi", zatim mi se dogodilo ono što je prije pisalo.
Mora li se sve to napraviti? Prava je gnjavaža.
S tog URL-a sam i skinuo Ubuntu, raspakirao sam ga s pomoću WinRar-a i pokrenuo "wubi", zatim mi se dogodilo ono što je prije pisalo.
Mora li se sve to napraviti? Prava je gnjavaža.
Znam da ga ne mogu snimiti raspakiranog, ali ja sam ga mislio instalirati s diska. Zar to ne mogu?
Znam da ga ne mogu snimiti raspakiranog, ali ja sam ga mislio instalirati s diska. Zar to ne mogu?
Ne želim bootat s CD-a osim ako ne postoji neki drugi način brisanja osim formatiranja. Postoji li?
Ne želim bootat s CD-a osim ako ne postoji neki drugi način brisanja osim formatiranja. Postoji li?
Ubuntu ti sam prepozna koji OS imas i koliko je otislo diska na njega, i onda imas traku koju slobodno vuces i koliko hoces mjesta za ubuntu i za taj drugi OS... veoma jednostavno, ako me ne kontas postavit cu ti sliku sve bi ti trebalo biti jasnije... instalacija je krajnje jednostavna
Znači, planiram instalirati na particiju koja je formatirana pomoću Windowsa. Sada kada bi instalirao Ubuntu na tu particiju i kasnije ga formatirao bi li mogao odabrati Quick Format?
Znači, planiram instalirati na particiju koja je formatirana pomoću Windowsa. Sada kada bi instalirao Ubuntu na tu particiju i kasnije ga formatirao bi li mogao odabrati Quick Format?
medjutim kad bi ga formatirao preko quick format iako su razlicite adrese mozes ga formatirati preko quick format.. samo ne znam koliko je to pametno, jer ja uopste ne podrzavam taj quick format, jer podosta stvari zna ostati na disku poslije njega, jer ustari brises samo tu tablicu
Snimio sam ga na CD i pokrenuo instalaciju iz Windowsa. Slučajno sam odabrao particiju koja nije čista. (Nije sistemska.) Restartao sam sistem i na izboru OS-a nisam mogao pomaknuti pokazivač. Nakon par sekundi mi je pokrenuo Windowse i deinstalirao sam ga unutar Control Panel. Ponovno sam restartao sistem i opet mi na izbor nudi Ubuntu, a ne mogu se pomaknuti. Što da radim? Molim Vas pomoć hitno.
Provjerio sam. Sve mi u Windowsima radi normalno, ali mi još uvijek nudi Ubuntu. Što točno mogu napraviti u vezi toga?
Snimio sam ga na CD i pokrenuo instalaciju iz Windowsa. Slučajno sam odabrao particiju koja nije čista. (Nije sistemska.) Restartao sam sistem i na izboru OS-a nisam mogao pomaknuti pokazivač. Nakon par sekundi mi je pokrenuo Windowse i deinstalirao sam ga unutar Control Panel. Ponovno sam restartao sistem i opet mi na izbor nudi Ubuntu, a ne mogu se pomaknuti. Što da radim? Molim Vas pomoć hitno.
Da, to mi pokaže, i onda mi uopće ne radi nikakve tipke, ni strelice ni enter. Zatim mi sam pokrene Windows i sve radi. Što da radim?
Da, to mi pokaže, i onda mi uopće ne radi nikakve tipke, ni strelice ni enter. Zatim mi sam pokrene Windows i sve radi. Što da radim?
kako da sad to maknem?
Maknuo sam ekran. Sve je u redu.
Maknuo sam ekran. Sve je u redu.
Control Panel- System-Startup and a Recovery- i maknuo sam kvačicu sa "time to display list of the operating systems". (zar Vi stvarno mislite da ja ništa ne znam?) Zna li možda netko kako potpuno maknuti Ubuntu, jer mi ga još pokazuje u skočnom izborniku.
daj odi u bios i enable tipkovnicu i miš (ako ti je usb tipkovnica ko meni u večini starijih matičnih ploča to je po defaltu isključeno) zato nemožeš birati nešto iz nekog polu dosa a u biosu radi sve zanimljivo
Ja sam uglavnom koma kada se radi o bios-u, te ako ga se ja prihvatim morati ću mijenjati računalo.
Oh molim moderatora da izbrise ovo, nekako sam u krivu temu "preskocio".
Sorry...