Ubuntu deinstalacija i driveri

poruka: 27
|
čitano: 5.932
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Instalirao bi najnoviji Ubuntu (9.04), te me zanima može li se kako ukloniti s diska brz formatiranja particije? Također me zanima jesu li za njega potrebni driveri. Molim Vas, odgovor mi treba hitno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mozes instalirati Ubuntu-a preko wubi-a unutar windowsa. Uninstall je tada super lak (unutar add/remove programs u windowsima).

Driveri ce se svi sami instalirati. Jedino ces mozda morati sam instalirati drivere za graficku.

Off through the new day's mist I run, Out from the new day's mist I have come ...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Ubuntu deinstalacija i driveri

Gdje ih mogu naći?

San
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 20:25 (XP Master).
17 godina
neaktivan

Instaliraj prvo ubuntu, ukoliko se driveri ne instaliraju automatski onda enable-as restricted drivere ( cini mi se - System -> Administration -> Restricted Drivers Manager ) tada bi ti se driveri sami trebali skinuti i instalirati.

Off through the new day's mist I run, Out from the new day's mist I have come ...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Hvala na pomoći, no nikao mi ne ide instalacija iz Windowsa. Pokrenem Setup, te mi on nakon nekog vremena počinje downloadati s Interneta i uopće se ne miče s mjesta, a ako isključim Internet ne želi mi se instalirati. 

17 godina
neaktivan

Prvo skini Ubuntu odavde. Onda taj .iso fajl koji si skinuo sprži na CD.

Ako ne znaš spržiti bootabilan CD, pitaj. Nakon što prženje završi, pokrenut

će se autorun prozor u kojem će ti biti ponuđeno da Ubuntu instaliraš preko Wubija i

još nekoliko za tebe nebitnih opcija. Odaberi Wubi. Njegova instalacija će te pitati

na koju particiju želiš instalirati Ubuntu, koliko prostora ćeš mu dodijeliti, username

i password. Nakon unošenja potrebnih podataka samo klikni next, sačekaj malo nakon

čega će se komp restartovati i instalirati Ubuntu!

Arch user :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

S tog URL-a sam i skinuo Ubuntu, raspakirao sam ga s pomoću WinRar-a i pokrenuo "wubi", zatim mi se dogodilo ono što je prije pisalo.

Mora li se sve to napraviti? Prava je gnjavaža.

17 godina
neaktivan
XP Master kaže...

S tog URL-a sam i skinuo Ubuntu, raspakirao sam ga s pomoću WinRar-a i pokrenuo "wubi", zatim mi se dogodilo ono što je prije pisalo.

Mora li se sve to napraviti? Prava je gnjavaža.

joj ne to... nemoj ga raspakirati, ostavi ga u iso!!! i kao takvog ga sprzi pomocu programa za przenje.. nadji u tom programu koji vec koristis burn iso file
Sve što možeš sad ostavi za kasnije
16 godina
protjeran

Znam da ga ne mogu snimiti raspakiranog, ali ja sam ga mislio instalirati s diska. Zar to ne mogu? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP Master kaže...

Znam da ga ne mogu snimiti raspakiranog, ali ja sam ga mislio instalirati s diska. Zar to ne mogu? 

Mozes, ali takodje ga ostavi u iso, preko wubi-a imas naravno opciju da instalira ili sa hard diska ili sa cd-a. Ako je sa diska naravno udjes u wubi, odes da hoces preko hard diska , nadjes taj iso file i to je to... ako ti opet bude neki problem, onda sprzi taj iso file, pa probaj preko cd-a i ako opet bude bilo problema, ostaje ti da ga dignes na stari nacin preko butanja sa cd-a, a to bi ti bilo najbolje, ako dodje do toga, objasnit cu ti sve, posto sam i sam dizao sebi ubuntu na taj nacin 
16 godina
protjeran

Ne želim bootat s CD-a osim ako ne postoji neki drugi način brisanja osim formatiranja. Postoji li?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP Master kaže...

Mozes, ali ga ne smijes raspakirati. Ako ga ne zelis prziti na CD, onda .iso moras mount-at te tada pokrenuti wubi.
17 godina
neaktivan
XP Master kaže...

Ne želim bootat s CD-a osim ako ne postoji neki drugi način brisanja osim formatiranja. Postoji li?

pa znas kako je to uradjeno... da je lakse ne bi valjalo.. kako vidim ti zelis dual-boot.. znaci hoces da ti ostane taj OS koji imas i  da jos Ubuntu instaliras...
Ubuntu ti sam prepozna koji OS imas i koliko je otislo diska na njega, i onda imas traku koju slobodno vuces i koliko hoces mjesta za ubuntu i za taj drugi OS... veoma jednostavno, ako me ne kontas postavit cu ti sliku sve bi ti trebalo biti jasnije... instalacija je krajnje jednostavna
16 godina
protjeran

Znači, planiram instalirati na particiju koja je formatirana pomoću Windowsa. Sada kada bi instalirao Ubuntu na tu particiju i kasnije ga formatirao bi li mogao odabrati Quick Format?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP Master kaže...

Znači, planiram instalirati na particiju koja je formatirana pomoću Windowsa. Sada kada bi instalirao Ubuntu na tu particiju i kasnije ga formatirao bi li mogao odabrati Quick Format?

aha... mislim da sam te skontao... znaci ta particija ti je cista i ti hoces da instaliras ubuntu na nju i ako ti se on ne svidi hoces da ga izbrise i to preko quick format koji ces uraditi preko windows os-a. Taj quick format ti brise samo adrese (tabela raspodjele podataka na disku), a ne podatke na citavom sistemu, u tvom slucaju ako koristis xp/vista taj datotecni sistem bi trebao biti ntfs, medjutim kod linuxa je taj datoteticni sistem ext3...
medjutim kad bi ga formatirao preko quick format iako su razlicite adrese mozes ga formatirati preko quick format.. samo ne znam koliko je to pametno, jer ja uopste ne podrzavam taj quick format, jer podosta stvari zna ostati na disku poslije njega, jer ustari brises samo tu tablicu
16 godina
protjeran

Snimio sam ga na CD i pokrenuo instalaciju iz Windowsa. Slučajno sam odabrao particiju koja nije čista. (Nije sistemska.) Restartao sam sistem i na izboru OS-a nisam mogao pomaknuti pokazivač. Nakon par sekundi mi je pokrenuo Windowse i deinstalirao sam ga unutar Control Panel. Ponovno sam restartao sistem i opet mi na izbor nudi Ubuntu, a ne mogu se pomaknuti. Što da radim? Molim Vas pomoć hitno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Provjerio sam. Sve mi u Windowsima radi normalno, ali mi još uvijek nudi Ubuntu. Što točno mogu napraviti u vezi toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP Master kaže...

Snimio sam ga na CD i pokrenuo instalaciju iz Windowsa. Slučajno sam odabrao particiju koja nije čista. (Nije sistemska.) Restartao sam sistem i na izboru OS-a nisam mogao pomaknuti pokazivač. Nakon par sekundi mi je pokrenuo Windowse i deinstalirao sam ga unutar Control Panel. Ponovno sam restartao sistem i opet mi na izbor nudi Ubuntu, a ne mogu se pomaknuti. Što da radim? Molim Vas pomoć hitno.

stani malo instalirao si ubuntu i nakon zavrsetka instalacije ti se restartovao sistem i onda nakon ponovnog dizanja, prije ulaska u windows ti ce pojavio izbor OS-a... ubuntu i windows.. ako je tako, to je normalno i ne mozes tu nista sa misem... jeli ti nesto ovako u pitanju (prilozena slika)
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2009 12:19 (Alen).
16 godina
protjeran

Da, to mi pokaže, i onda mi uopće ne radi nikakve tipke, ni strelice ni enter. Zatim mi sam pokrene Windows i sve radi. Što da radim?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2009 12:36 (XP Master).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP Master kaže...

Da, to mi pokaže, i onda mi uopće ne radi nikakve tipke, ni strelice ni enter. Zatim mi sam pokrene Windows i sve radi. Što da radim?

To ti je dual-boot screen koji ti pokazuje u koji OS hoces da startujes.. fazon je u tome sto si ti sad izbrisao Ubuntu, a ostao ti je da dual-boot screen i naravno da ti odmah ulazi u Windows jer Ubuntu-a nema.. moze se to napraviti, ali ako ti ne smeta, nije to neki problem.. to ti je sve sto si nepravilno izbrisao ubuntu
16 godina
protjeran

kako da sad to maknem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Maknuo sam ekran. Sve je u redu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP Master kaže...

Maknuo sam ekran. Sve je u redu.

neces reci kako si to uradio?
16 godina
protjeran

Control Panel- System-Startup and a Recovery- i maknuo sam kvačicu sa "time to display list of the operating systems". (zar Vi stvarno mislite da ja ništa ne znam?) Zna li možda netko kako potpuno maknuti Ubuntu, jer mi ga još pokazuje u skočnom izborniku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

daj odi u bios i enable tipkovnicu i miš (ako ti je usb tipkovnica ko meni u večini starijih matičnih ploča to je po defaltu isključeno) zato nemožeš birati nešto iz nekog polu dosa a u biosu radi sve zanimljivo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ja sam uglavnom koma kada se radi o bios-u, te ako ga se ja prihvatim morati ću mijenjati računalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Oh molim moderatora da izbrise ovo, nekako sam u krivu temu "preskocio".

Sorry...

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2009 20:37 (croart).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice