Ubuntu connection

poruka: 16
|
čitano: 2.926
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ubuntu connection

bok.. instaliral sam xp i ubuntu.. imam neku konekciju gdje se sam logiram, upišem username i password i napravim, dobijem ikonu na desku i kliknem na nju te se tako spajam na net, neznam koja je to opcija... uglavnom to sam moral raditi u xp da bi se spojio na internet

e, sad to neznam napraviti u ubuntu

jer za ko kak bi to napravil ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ubuntu connection

u xp to napravim ako idem pod new connection pa upišem user i password koji sam dobil od tcoma.. imam takvu opciju neta da se sam moram spajat na internet

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ubuntu connection

to je bridge konekcija

0 0 hvala 0
17 godina
Ubuntu connection

Kao prvo... Dobrodošao na forum!

Kao drugo... Prije nego si kreirao prvu temu i odmah u njoj prekršio nekoliko bitnih pravila trebao si pročitati PRAVILA PONAŠANJA.

Kao treće... Kreiranje konekcije je relativno jednostavno. U gornjem desnom kutu ekrana gdje vidiš ikonicu o stanju mreže, na nju klilni desnim klikom i odaberi opciju "Uređivanje veza". Otvoriti će ti se izbornik kakav možeš vidjeti na ovoj prvoj slici.

Izbornik za uređivanje mrežnih postavki Izbornik za uređivanje mrežnih postavki

U njemu odaberi karticu DSL i klikni opciju "Dodaj". Nakon što to odradiš otvoriti će ti se prozor kao na slici ispod i u njemu jednostavno kreiraš pppoe konekciju i to je to.

Naravno, sve to možeš uraditi i iz terminala upisivanjem naredbi: sudo pppoeconf (ova naredba poziva svojevrsni wizzard za kreiranje veze)... Te naredbama: sudo pon imekonekcije (za spajanje...) ili: sudo poff imekonekcije (za odjavu).

EDIT:

Pravila ponašanja na forumu možeš pročitati OVDJE!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 11:57 (cro_blue).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu connection

Evo i ja imam sličan problem. Danas sam odlučio isprobati Ubuntu i oslobodio sam jednu particiju i tamo ga instalirao iz Windowsa 7, resetirao se i onda sam odabrao Ubuntu, ušao u njega i tamo se završila instalacija. Isto sam išao na ono navedeno ali neće se spojiti na net. Upišem username, service sam ostavio prazan, upišem password i neće se spojiti, pokuša i napiše nešto 'Wired is offline'. Jel može netko odgovoriti, ne bih sad htio brisati Ubuntu ali ako se ne mogu spojiti onda mi ne vrijedi. Sad sam u Win 7.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu connection

Na 9.10 PPPOE konekcije ne rade.

Ovdje imaš rješenje. Ili skini 10.04, beta 2 (mislim da sutra izlazi RC...).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu connection

Probao sam to i nekako se spojio i skinio sve updateove ali kasnije se više nisam mogao spojiti. Probat ću sutra sa ovim novim 10.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 21:04 (davorsite).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ubuntu connection

Nemoj tako nagliti na testne verzije, mogel si staviti Karmic Koalu ili pričekati da dođe finalna.  

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
17 godina
neaktivan
Ubuntu connection

Evo instalirao sam si Linux Mint 8 i opet isto sa spajanjem na net ali sam nekako riješio to preko terminala pa sam stalno spojen, bolje i to nego nikako. Što je sa tim novim verzijama linuxa i konekcijom za net? Baš sam morao naići na 2 verzije sa istim problemom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu connection

Mint 8 za osnovu ima Ubuntu 9.10 čija verzija Gnome Network Managera ima problema sa PPPOE konekcijama.

Na Ubuntuu 10.04 (i distrama kojima je on baza) PPPOE radi bez problema.

Jasno? :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu connection

E sad sam sve vidio, nakon što sam vidio kakav je linux odlučim ga obrisati ali kako. Particije se u Windowsima ne vide, jedino u disk manageru a ne vjerujem da u linuxu ima opcija uninstall pa otvorim disk manager i obrišem te particije na kojima je bio Mint i onda taj slobodan prostor vratim u particiju od koje sam i uzeo taj prostor. Sve dobro, idem restartat komp a ono na početku onaj 'Grub' detektira da ne može naći linux i stoji tako i ne miče se. Šta sad? Jel nije mogao skužiti da postoji još jedan OS i krenuti dalje?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
davorsite kaže...

E sad sam sve vidio, nakon što sam vidio kakav je linux odlučim ga obrisati ali kako. Particije se u Windowsima ne vide, jedino u disk manageru a ne vjerujem da u linuxu ima opcija uninstall pa otvorim disk manager i obrišem te particije na kojima je bio Mint i onda taj slobodan prostor vratim u particiju od koje sam i uzeo taj prostor. Sve dobro, idem restartat komp a ono na početku onaj 'Grub' detektira da ne može naći linux i stoji tako i ne miče se. Šta sad? Jel nije mogao skužiti da postoji još jedan OS i krenuti dalje?

Cekaj malo, ti si izbrisao linux. OK(mada ne vidim razlog, al hajde), u windowsu se ne vide linux particije pa moras ici postupkom koji si ti vec odradio. Sada ti je ostao GRUB loader, tj. njegov 'boot loader'. Ako imas windows XP nista lakse, bootujes XP-ov instalacijski CD i negdje pri startu te pita dali zelis install ili recovery(pritisni tipku R) i ti odaberes recovery(R) i tu te pita za win instalaciju(upišeš broj 1 ili 2 zavisno koliko imas win instalacija-ovdje vjerovatno samo jednu), ako te zapita za administr. pass. upises ga ili ako nemas ENTER i tada konacno puknes naredbu "fixboot" ili "fixmbr"(bez navodnika) i onda "exit" i to bi trebalo biti to...  

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.4.2010 20:44 (BLOGERX4).
17 godina
neaktivan
Ubuntu connection

Baš 'ništa lakše', nisam ni trebao instalirati to. Nemam Xp, nego Win7. Dan ranije sam na drugi komp instalirao Ubuntu 9.10, isto pored Win7 i kad sam obrisao particiju gdje je bio Ubuntu normalno sam mogao ući u Windowse, tj. nije bilo Grub-ovog 'Boot Loadera'. Svaka čast onome tko koristi linux ali meni su još uvijek draži i jednostavniji Windowsi.

0 0 hvala 0
16 godina
davorsite kaže...

Baš 'ništa lakše', nisam ni trebao instalirati to. Nemam Xp, nego Win7. Dan ranije sam na drugi komp instalirao Ubuntu 9.10, isto pored Win7 i kad sam obrisao particiju gdje je bio Ubuntu normalno sam mogao ući u Windowse, tj. nije bilo Grub-ovog 'Boot Loadera'. Svaka čast onome tko koristi linux ali meni su još uvijek draži i jednostavniji Windowsi.

Dobro ljudi ,samo bez svađe!!

Ubaci dvd od Sedmice i bootaj s njega. Idi na repair i tu na Startup Repair. Pusti ga da odradi i kad je gotovo ,restart i normalno ćeš moći u Sedmicu.

Isto možeš napraviti i ručno ,kroz Command Prompt.

Ubuduće ,ako hoćeš dual boot za bilo koji sistem sa Sedmicom ,instaliraj EasyBCD 2.0. Radi sa skoro svim poznatim sistemima i imaš samo jedan bootloader za sve!!

Jedini uvjet je da se moraš registrirati na forumu da bi ga mogel skinuti!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 12:28 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
davorsite kaže...

Pa dobro svakom svoje, ali moras imati na umu da svaki OS poslije sebe (osim particije) ostavlja i svoj boot loader tako da se moras pobrinuti i za to(ako zelis imati dual boot). A zbo toga ti linux nije nista losiji od Win. Ako hoces linux moras uciti i neke druge stvari, jer nije sve kako Bill Veliki kaze.

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
17 godina
neaktivan
Ubuntu connection

Sad mi je žao svega lošeg što sam rekao o linuxu. Naime, opet sam ga se zaželio i nisam mogao čekati službenu finalnu verziju Ubuntua 10.04 koja dolazi za 2 dana pa sam skinio betu 2 i prvo pokrenuo live i pokušao se spojiti na net (to mi je glavno) i uspio otprve, samo unio username i password. Nakon toga sam odvojio 30 GB na particiji i instalirao ga. Sve je dobro za sad, skinio sve dodatke, instalirao neke programe bez kojih ne mogu i tako. Jedino nisam našao rješenje za Rapidshare Manager jer imam RS Account. Našao sam razne alternativne metode tipa Flashgot za Firefox i Aria2 download manager ali nisam uspio to podesiti.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice