Ubuntu 8.10 mreža

poruka: 6
|
čitano: 1.796
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.10 mreža

Pozdrav svima,

Već neko vrime iman na dual boat intalaciju win xp i ubuntu 8.04, u sa ubuntu je sve radilo OK, malo su me smetali fontovi u firefox al san to riješija, i ATI driveri i podrška za 3d, ali neigran igrice pa mi to nije bitno, sa ATI driverima video ne radi kako triba, al nebitno, ostavijasan ove koji su došli sa instalacijon.....
I nekidan san odlućija isprobat 8.10, pa možda i prić skroz na ubuntu, i napravija san ćistu instalaciju, ali restart nije radija, samo bi zacrnija ekran, itd, internet se spajan priko elcon ADSL modema, ethernet veza, radilo i to, samo bi se znalo dogodit da dikod neće spoji na net, uopće nevidi modem, kad san unstalira update svega šta se nudilo, resart se popravija, ali više se nije tija spajat na net, namišteno da se spaja odma pri podizanju sistema, nije se moga ni pingat adsl modem, mriža ne reagira......
Onda san naša ovo.....
http://tristram.squarespace.com/home/2008/11/3/ubuntu-810-network-problem.html

I sad vidi modem može se uć na njegov web gui, ali se više neće spaja na internet......
Zanimljivo da san naša u postavkama firefox-a  connection na proxy manual?, stavija san na obićno ka u win i opet isto?, jel ovaj novi 8.10 bugovit ili?

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Ubuntu 8.10 mreža
pinco kaže...

Pozdrav svima,

...... jel ovaj novi 8.10 bugovit ili?

Hvala

Bas sam neki dan instalirao Ubuntu 8.10, iako nemam bas previse iskustva s linuxom, uspio sam namjestiti compiz, koji prije nisam nikako mogao pokrenuti. vec sam par dana na njemu i do sada nikakvih bugova, cijeli hardware, osim grafe, nakon prvog restarta nasao. kasnije mi ponudio driver za ati 4800 seriju, instalirao i normalno radi. samo uradi cijeli update koji ti nudi. Od mene samo rijeci hvale.
We are born naked, wet and hungry. Then things get worse.
16 godina
neaktivan
Ubuntu 8.10 mreža

evo meni sve stima ev citam forum sada:-))))))

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.10 mreža

ako se možeš spojiti na modem, onda bi s mrežnom trebalo sve biti u redu.

probaj pingati neku stranicu; u terminal upiši:

ping -c 3 www.google.com

možda je do FFa, pa probaj premijestiti ovu posatvku u FFu, meni nije tako namješten.

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2009 14:55 (niki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.10 mreža

Vratija san se na 8.04.1, i napravija update, i sve radi super, nema neke razlike barem za mene, ostaću na ovoj verziji do iduće.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ubuntu 8.10 mreža
pinco kaže...

Vratija san se na 8.04.1, i napravija update, i sve radi super, nema neke razlike barem za mene, ostaću na ovoj verziji do iduće.

nemas potrebe prelazit na 8.10 osim ak preko moba ides na net
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice