Ubuntu 8.10 + laptop

poruka: 5
|
čitano: 1.361
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ubuntu 8.10 + laptop

Pozdrav!

Želio bih isprobati Ubuntu 8.10 na svom laptopu (HP Compaq 8710w), međutim, zabrinjava me jer sam još

prije par mjeseci bio nešto čitao kako ubuntu zbog agresivnih postavki smanjuje životni vijek hard diska

u laptopima. Zanima me da li je to ispravljeno u novoj verziji i da li je sigurno istalirati ga.

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu 8.10 + laptop

Koliko sam naucio o Linuxu mogu ti rec da nije bas tako... I postoje nekoliko tema o tome na Internetu.

Linux (Ubuntu, Feodora, Mandriva...) ne skraćuju životni vijek HD-a, evo, i dan danas meni rade 6 godina stari HD-ovi. Ako i utjecu na HD onda to rade prek softa, tj. ti bi u BIOS-u vjerojatnije sam "uništavao" HD nego neki Linux OS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu 8.10 + laptop

Ubuntu malo više forsira disk nego ostale distre. Al pošto si na laptopu i vjerovatno ćeš instalirati laptop-mode-tools i njima prepustiti kontrolu nad HDD-om onda se ne brini oko toga. Svaki disk ima svoj vijek trajanja. Negdje sam čitao da bi ti ubuntu spalio disk za nekih 10god ako ga držiš upaljenim 0-24. Mislim da će prije krepati sve po njemu nego taj disk. Inače laptop-mode-tools nastoji što manje dirati disk a što više korisiti ram pa će ti čak i uštediti nešto HDD healtha :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu 8.10 + laptop

ništa nije vječno...

a za 10 godina s tim latopom nećes moći ni tadašnji paint otvoriti! (svaki sarkazam je namjeran)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu 8.10 + laptop

aaa super, hvala na odg. ;)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice