Ubuntu 11.10 i bluetooth problemi

poruka: 4
|
čitano: 3.368
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Daklem imam na kompu svježe instaliran ubuntu 11.10 (i još se učim raditi na njemu jer do sada sam imala  Win XP) i problem je bluetooth.

Prepoznao je mobitele koje imamo Nokia i Motorla, ali ne mogu nikako uspostaviti konekciju sa kompom preko bluetootha. Mogu slati sa kompa stvari na mob ali obrnuto nikako.

Piše bluetooth ON,  visibility of  "Linux Ubuntu-0"  ON, ali connection je OFF i nikako ga ukuljučit. Upareno je i sve ostalo ali.... dođe mi da bacim komp kroz prozor {#}!

Šta napraviti?

Hvala unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ubuntu 11.10 i bluetooth problemi
lady of leisure kaže...

Daklem imam na kompu svježe instaliran ubuntu 11.10 (i još se učim raditi na njemu jer do sada sam imala  Win XP) i problem je bluetooth.

Prepoznao je mobitele koje imamo Nokia i Motorla, ali ne mogu nikako uspostaviti konekciju sa kompom preko bluetootha. Mogu slati sa kompa stvari na mob ali obrnuto nikako.

Piše bluetooth ON,  visibility of  "Linux Ubuntu-0"  ON, ali connection je OFF i nikako ga ukuljučit. Upareno je i sve ostalo ali...

Nedavno je bio netko s istim problemom na newsima, ne znam koristiš li newse, pa ti evo c/p, nadam se da će ti pomoći.

Problem:

"Laptop HP ( mislim da konfiguracija nije bitna)...Kada sam imao instaliran W7 i Ubuntu 11.10 sve je šljakalo OK.Kada sam obrisao W7 (ne-nisam se pokajao) blutut mi samo šalje datoteke na mobitel,a sa mobitela ne mogu slati ništa na lap.Kada trebam poslati neku fotografiju sa mobitela na laptop istog trena se blutut na laptopu isključi ?? Instalirao sam i Blueman koji mi je inače nekada radio dobro....probao sam sa više mobitela i ista stvar.Ima netko ideju u čemu je stvar?"

Ponuđeno rješenje:

"Pod aplikacijama potrazi Personal File Sharing, te u njemu sam dodaj kvacicu na Recieve files in Downloads folder over Bluetooth."

Konačno rješenje:

"Probao sam sve zivo..dok nisam puko i iz Synaptica instalirao sve zivo gdje se spominje blutut...i...uspio...Kada sam oznacio ..blueproximity...povukao je za sobom hrpetinu dodataka.Pustio taj proxy da se sam automatski konfigurira i onda ga iskljucio (da mi se ne pokrece automatski prilikom prijave ).Nakon toga sve radi kako treba. Ovo sam napravio na Ubuntu 10.04.Za sada nista ne diram  :-)"

E sad, hoće li pomoći i tebi na 11.10? Nemam pojma, ali probaj jedno pa drugo, nemaš što izgubiti :)

Gledam te!
16 godina
neaktivan

Radiii!

Proradio je na prvi savjet; "Pod aplikacijama potrazi Personal File Sharing, te u njemu sam dodaj kvacicu na Recieve files in Downloads folder over Bluetooth."

Hvala puno !!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam isti problem, ali na Windows 7. Unaprijed hvala na pomoći

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: