Ubuntu 10.10 performanse

poruka: 7
|
čitano: 2.052
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10 problem

Instalirao sam novi ubuntu 32 bit, imam problem sa pdf fajlovima

Problem je da kod skrolanja dosta 'šteka', 'laga'... sporo je i slova kao da nemaju antialiasing.... (cpu cooler se jače čuje dok skrolam)

driveri za grafu su zadnji od nvidije, dekstop efekte vrtim bez problema, flash isto ide glatko.

Koristim default pdf viewer koji dode s ubuntom, na starom 8.04(64 bit) nije bilo ovog problema.

Treba jos nesto instalirat? ili jednostavno neki drugi viewer? Koji?

I nemogu u synpapticu nac ms core fonts... nema nigdje, a mozda se sad drugacije zove....?

Sve ostalo je super, svidja mi se novi ubuntu Osmijeh Da ne igram tu i tamo cod, i da radi visual studio definitivno bi presao na ubuntu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Ubuntu 10.10 problem

Stavi si na Gnome panel CPU frequency monitor ili menager ili tako nekako se zove. Kad ga stavis, stavi na njemu "performance" mode koji stalno forsira najvecu frekvenciju (desni gumb misa na njega pa biraj...).

17 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10 performanse

nemogu nac. sve mi je na hrvatskom...ali nema nista sa procesorom

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10 performanse

Ma nije to nista. Meni taj defaultni program za PDF ne steka puno al' Acrobat Reader 9.x ko puz se vuce(pogotovo kada na stanici ima slika). Ne brinem se mnogo povodom toga.

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Ubuntu 10.10 performanse
nadimak888 kaže...

nemogu nac. sve mi je na hrvatskom...ali nema nista sa procesorom

Nadji applet koji se doda na Gnome panel gore na vrhu (stisni desni gumb misa na panel pa onda add applet ili sto vec) koji se odnosi na kontrolu frekvencije procesora, jedan je jedini. Stavi i podesi kako sam ti rekao. To je sve.

17 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10 performanse

naso sam, valjda sam corav kad prvi put nisam vidjel.

ugl javlja mi grešku, a to je zato jer sam u biosu iskljucil Cool&Quiet.

znaci procesor uvjek radi na najvisoj frekvenciji.

greska greska

nista moram isprobat druge preglednike, valjda jedan od njih ima opengl akceleraciju. (Adobe Reader pod windowsima ima, i ide skroz glatko)

EDIT: instalirao sam adobe reader 9, to je to, glatko skrola.

EDIT2: Kako postavit adobe reader da mi po difoltu otvara pdf fajlove? Idem desni klik-> otvori pomocu programa-> druga aplikacija... ali nema readera na listi!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 14:30 (nadimak888).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubuntu 10.10 performanse

Foxit reader za linux

(ima .deb paket za ubuntu)

http://www.foxitsoftware.com/pdf/desklinux/download.html

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka