svi imaju predrasude prema linuxu ,evo naprimjer meni se stari komjuter pod windows xp illegalan stalno rušio,jučer sam instalirao ubuntu i niti jedan put se nije srušio,treba probati a i sviđa mi se princip besplatnog softvera skineš 700 mb s interneta imaš sve što ti je potrebno za rad na komjuteru a kako ja ne igram igrice ne vidim prednost windowsa u odnosu na linuxe,nisam nikakve drivere instalirao sve dobiješ za cijenu jednog praznog cd-a od 2 kune
Ubuntu 10.04
- poruka: 39
- |
- čitano: 6.683
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
zainteresiran sam instalirati najnoviji ubuntu na svoj lenovo edge ,zanima me dali bi vrtio 1080p filmove preko hdmia odnosno dali graficka obradjuje video ili ce procesor ( a on je preslab ,athlon 1.5 x2 )
Ja sam ga imo ubuntu 10.04 bolje nemoj .....Preporucujem ti da instaliras win 7 sve ce ti bolje radit....To ti je moj savjet.......
Bravo, baš koristan savjet...
Šta ako čovjek nema windowse ili baš želi linux?
Zašto uopće dolaziš u linux podforum kad neznaš ništa o linuxu i nikom nećeš ništa korisno reći, a nemaš pitanja o linuxu?
@Huurux možeš li javit koja je grafa u tom laptopu?
Ovisi jel ti grafa podržaje dekodiranje hdvidea, ako da moći ćeš, samo trebaš instalirati drivere, a to je najmanji problem.
nije loš ubuntu ni kubuntu ni bilo koja "alternativa",a bome i windows nije svetinja.sve se može zamjeniti pa tako i windows,samo se treba naviknuti.
uz to što ubuntu možete imati originalni cd za 0kn i još vam stigne kući
nije loš ubuntu ni kubuntu ni bilo koja "alternativa",a bome i windows nije svetinja.sve se može zamjeniti pa tako i windows,samo se treba naviknuti.
uz to što ubuntu možete imati originalni cd za 0kn i još vam stigne kući
Posve, posve se slažem..
zainteresiran sam instalirati najnoviji ubuntu na svoj lenovo edge ,zanima me dali bi vrtio 1080p filmove preko hdmia odnosno dali graficka obradjuje video ili ce procesor ( a on je preslab ,athlon 1.5 x2 )
Ja sam ga imo ubuntu 10.04 bolje nemoj .....Preporucujem ti da instaliras win 7 sve ce ti bolje radit....To ti je moj savjet.......
Bravo, baš koristan savjet...
Šta ako čovjek nema windowse ili baš želi linux?
Zašto uopće dolaziš u linux podforum kad neznaš ništa o linuxu i nikom nećeš ništa korisno reći, a nemaš pitanja o linuxu?
@Huurux možeš li javit koja je grafa u tom laptopu?
Ovisi jel ti grafa podržaje dekodiranje hdvidea, ako da moći ćeš, samo trebaš instalirati drivere, a to je najmanji problem.
Ati hd 3200
Piše da grafa podržaje HD enkodiranje znači trebao bi moći.
Nisam siguran koliku ulogu tu igra procesor...
Podrzava da ali ne u linuxu..naime to sam saznao na linux forumu...sa nvidiom nema problema...sa atijem ne funkcionira hardware aceleration...:(
Podrzava da ali ne u linuxu..naime to sam saznao na linux forumu...sa nvidiom nema problema...sa atijem ne funkcionira hardware aceleration...:(
Linux i ATI nisu(na žalost) nikad bili neki frendovi...
Znam da nisu ali mislio sam da će ovo bar raditi...