Ubuntu 10.04 FINAL release
- poruka: 66
- |
- čitano: 14.453
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Posto nisam znao gdje tacno postaviti ovo pitanje, evo javljam se ovdje. Problem je u tome(a vidim da ga isto neki imaju) sto se prilikom boot-anja Live Ubuntu 10.04 CD-a, kada hocu pokrenuti Live(bez instal.) ili pak instalaciju direktno, pojavi onaj ljubicasti ekran neko vrijeme i onda samo zamrzne (bijel ekran i krake linijice). CD je zaprzen na najmanjoj brzini(probam barem tri puta) Nisam siguran do cega je, do ISO fajla, przaca ili mozda graficke kartice(graficka je nVidia GeForce 9400GT). Hvala unaprijed na mogucem odgovoru.
ej ljudi trebam pomoc,evo prvi puta cu koristiti ubuntu,cini mi se zanimljiv i sad nakon sto sam ga instalirao,
zadnja poruka sto izbaci ono trebate resetirati racunalo klinknem ok,i onda nakon sto se ponovo upali samo crn ekran mi stoji
inace radi se o laptopu i ubuntu 10.04 Netbook
bas mi se cini zanimljiv i sada bi probao ali nece,nadam se da ce netko pomoc prije nego sto po**zdim i vratim windowse
Zbilja ima čudnih problema, meni na laptopu sve radi bez greške jedino što sam ja instalirao Desktop verziju ako uopće ima nekakve veze.
ej ljudi trebam pomoc,evo prvi puta cu koristiti ubuntu,cini mi se zanimljiv i sad nakon sto sam ga instalirao,
zadnja poruka sto izbaci ono trebate resetirati racunalo klinknem ok,i onda nakon sto se ponovo upali samo crn ekran mi stoji
inace radi se o laptopu i ubuntu 10.04 Netbook
bas mi se cini zanimljiv i sada bi probao ali nece,nadam se da ce netko pomoc prije nego sto po**zdim i vratim windowse
Imaš li GRUB izbornik? Ako imaš onda ti se vjerovatno zaledi ljubicasti splash ekran "dobrodošlice" kadazelis pokrenuti ubuntu. Pokusaj ovo, kada bodijes GRUB, izaberi prvu opciju(koja je po defaultu odabrana za podizanje sistema), pritisni "e" na tastaturi, i tipkama gore/dole otidji gdje pise "quite splash", obrisi to i umjesto toga upisi "nomodeset" i kombinacijom Ctrl+x boot-uj Ubuntu. Ovo je privremeno dizanje, a nakon toga pokusaj sa ovim linkovima :http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1467074,http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=9211609&postcount=35. Meni je pomoglo.
Evo i ja sam kuću instalirao Ubuntu, na stari laptop, prije je bio XP. Inače, laptop ne služi ničemu, osim kad brat ode na Internet, ništa posebno.
Isto tako imao crni ekran prilikom instalacije. Safe-mode graphics mi je pomogao, i instalirao se bez pola muke. Još mu podesio da je taskbar i otvoreni prozori dole, ono mu malo bilo apstraktno, sve u svemu, za sat se sve riješi.
Works like a charm.