Da li mi netko može dati 3 dobra razloga zbog čega bi CentOS bio bolji izbor za server od Ubuntu Servera?
Tri dobra razloga...
- poruka: 5
- |
- čitano: 1.301
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da li mi netko može dati 3 dobra razloga zbog čega bi CentOS bio bolji izbor za server od Ubuntu Servera?
jedan dobar (a i dovoljan) razlog zašto bi ubuntu bio bolji (po mojem iskustvu):
veći community što znači veću podršku, pogotovo ako na tom serveru bude radio/la netko neiskusan pa treba onda guglat stalno ili tražit dokumentaciju kako što podesiti, te kako preuzeti određene podatke ili kako instalirat što.
moram priznat i da centOS nisam koristio puno, tako da moj odgovor nemoj uzet u obzir, no što se tiče ove rečenice iznad, mislim da će se tu večina složiti..
Debian server je zakon.
Ma i meni je Ubuntu server vrlo praktičan, ali volio bih da netko tko se s time bavi svakodnevno podijeli svoja iskustva. Ja budući da sam prilično nov u svemu tome možda neke potencijalne probleme ne vidim, no sa Ubuntu serverom nisam imao nikakvih problema, server je već par mjeseci na netu i sve je za sad uredno.
Gle, ak si zadovoljan sa ubuntuom onda valjda nema razloga za prelazak na CentOS.