Transfer na USB extern hard

poruka: 3
|
čitano: 1.630
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Transfer na USB extern hard

ne mogu prebaciti obične dadoteke s laptopa (Ubuntu OS) na usb ext hard..copy paste kaže da za hard nemam dozvolu (greška pri prebacivanju-nemate dozvolu za pristup/media/VERBATUM_(verbatum je marka harda). Prikazuje normalno hard na radnoj ploči, sadržaj harda,sve normalno..ali ne mogu niti kopirat na njega niti s njega..možda jer je hard NTFS(32) format..

uostalom kako da prebacim jpg,mp3,txt, pdf s laptopa(UBUNTU OS) na externi USB hard da ih mogu čitati i spremiti Windoze??

šta reći..HVALA

IBM ( I Blame Microsoft)
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 13:52 (micho0305).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Transfer na USB extern hard(2)
Pozdrav!
Ja i Linux se nismo baš puno družili(nikada) jer, lijen sam na tipkovnici..forumi su za pomoći, dakle molim pomoć kao obična Ubuntu neznalica..dobio sam laptop s Ubuntu OS i mnoštvom fotki, mp3, i raznih txt i pdf dokumenata koje bih želio sačuvati. Pokušeo sam ih copypaste na usb ext hard(samsung 250GB,NTFS 32)naravno, kaže mi "greška pri kopiranju u/media/VERBATIM -nemate dozvolu za pisanje u ovu mapu" gdje je Verbatim ime vanjskog diska..inače podatke(jpeg,mp3) koji već postoje na vanjskom disku Ubuntu s Gift-om čita normalno.
Kako to riješiti? Cijeli USB disk je NTFS format, moram li ga zbrisat pa formatirat s Ubuntu?
U biti šta moram napravit da bi te podatke prebacio s laptopa na vanjski disk s tim da ih na drugom računalu Windowsi mogu čitati, dalje spremiti, baratati s njima?
Aku baš moram tipkat, molio bih detaljan opis(doista sam Ubuntu neznalica) s tim da je ovaj UbuntuOS na Hrvatskom a s tim jezikom na računalima se baš ne snalazim.
Naravno, toliko je hitno da mi je trebalo jučer..
kome se da, nek mi pošalje na "abakus@email.t-com.hr" ali neka ovdje odgovori,možda pomogne još nekom neznalici poput mene..HVALA
IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Transfer na USB extern hard(2)
micho0305 kaže...
Pozdrav!
Ja i Linux se nismo baš puno družili(nikada) jer, lijen sam na tipkovnici..forumi su za pomoći, dakle molim pomoć kao obična Ubuntu neznalica..dobio sam laptop s Ubuntu OS i mnoštvom fotki, mp3, i raznih txt i pdf dokumenata koje bih želio sačuvati. Pokušeo sam ih copypaste na usb ext hard(samsung 250GB,NTFS 32)naravno, kaže mi "greška pri kopiranju u/media/VERBATIM -nemate dozvolu za pisanje u ovu mapu" gdje je Verbatim ime vanjskog diska..inače podatke(jpeg,mp3) koji već postoje na vanjskom disku Ubuntu s Gift-om čita normalno.
Kako to riješiti? Cijeli USB disk je NTFS format, moram li ga zbrisat pa formatirat s Ubuntu?
U biti šta moram napravit da bi te podatke prebacio s laptopa na vanjski disk s tim da ih na drugom računalu Windowsi mogu čitati, dalje spremiti, baratati s njima?
Aku baš moram tipkat, molio bih detaljan opis(doista sam Ubuntu neznalica) s tim da je ovaj UbuntuOS na Hrvatskom a s tim jezikom na računalima se baš ne snalazim.
Naravno, toliko je hitno da mi je trebalo jučer..
kome se da, nek mi pošalje na "abakus@email.t-com.hr" ali neka ovdje odgovori,možda pomogne još nekom neznalici poput mene..HVALA

Ne znam koji verziju Ubuntu imaš, ali možda ti podrška za NTFS write nije instalirana ili dobro podešena.

Pogledaj ovaj link Mounting Windows Partitions Third Party NTFS3G

Možda ti pomogne.

Lijep pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice