Mene zanima tko i zašto forsira Python na sve linux distribucije?
jel to neka politika ili što?
Nema tu nikakve politike. Python je sasvim pristojan programski jezik brojnih mogućnosti (od socketa, grafike pa do sasvim jednostavnim zadataka).
U njemu se pišu programi, skripte, aplikacija (web i desktop)... Nema tu apsolutno nikakve politike.
Isto kao da kažeš da se C gura među distribucijama. Bez njega jednostavno Linux nebi postojao jer je u njemu napisan veći dio kernela, modula, programa itd. da ne nabrajam.
Zato jer je python jedan jako moćan objektno orijentiran programski jezik koji se može i skriptno koristiti. - ovo je najbitniji dio zašto.
Kao je kolega gore napisao koristi se od web applikacija, networkinga, shell scriptinga (jako bitno), GUI-a (i na win) itd itd.
Ne vidim razlog ovog pitanja, osim možda da nikada nisi radio sa pythonom pa te malo zbunjuje.
Sta fali pythonu?
Jednostavan a s njim mozes uraditi gotovo sve sto treba, a posebno rula kod skripti.
Sta bi ti htjeo da se koristi za takve stvari? -basic?
Koja to individua na windowsima koristi python za GUI programe...nitko.
Python je jako moćan oh ma da jedino ako je tako...
U usporedbi sa modernim basic compilerima je čisto sranje...
BASIC-naravno....pascal,harbour,lisp....
Nema boljeg ljepila od Pythona.
aurel ajde mi reci zasto ti toliko forsiras basic?
i ista toliko imas protiv pythona?
Koja to individua na windowsima koristi python za GUI programe...nitko.
Python je jako moćan oh ma da jedino ako je tako...
U usporedbi sa modernim basic compilerima je čisto sranje...
BASIC-naravno....pascal,harbour,lisp....
O bože..
Očito nikad nisi čuo za PyQt4, nokia-u i slično
Nitko nije kriv što ne znaš programirati u ničem drugom doli onoj gluposti zvanoj BASIC (jeziku za osnovnoškolce).
Ovo zadnje je nešto najsmješnije što sam u zadnje vrijeme vidio.
Ajd sinko prvo nauči neki pravi progamski jezik pa onda dođi galamiti za znanjem.
aurel ajde mi reci zasto ti toliko forsiras basic?
i ista toliko imas protiv pythona?
Jer nema pojma programirati? Jednostavan zaključak.
Zaključak ti je zbilja na jednom mjestu pozadi...
Ja sam programirao u assembleru dok si ti piškio u pelene mladiću...
Zaključak ti je zbilja na jednom mjestu pozadi...
Ja sam programirao u assembleru dok si ti piškio u pelene mladiću...
Vidim. Prema briljantnim pitanjima kao i briljantnim zaključcima.
Sta fali pythonu. Uostalom meni je dobar zato sta je jednostavan i napisano je puno lajbrarija za njega
Nitko ne forsira Python, jednostavno je praktičan za radit i zašto to ne iskoristiti? Pogodan je za početnike i učenje kao i za eksperte u programiranju.
http://www.linuxjournal.com/article/3882
I u ostalom BASIC (kolko ja znam) ne radi na linuxu osim ako ga nisu portali..... Ali opet :P PYthon radi i na winsima i na Linuxu i na Macu
I u ostalom BASIC (kolko ja znam) ne radi na linuxu osim ako ga nisu portali..... Ali opet :P PYthon radi i na winsima i na Linuxu i na Macu
Kome treba taj beskorisni jezik na linuxu.
Python je tolko sranje i tolko je bezveze, pa je zato skoro pol Google-a na Pythonu:
Čak imaju i free Python učionicu. O tome da se koristi u Civilization IV-ici, Houdiniju, Maya-i, Cinema 4D-u, GIMP-u, Inkscape-u, Scribus-u, Blenderu :D itd. ne moram valjda niti govoriti. Van Rossum je trenutno zaposlenik u Google-u, pola svog radnog vremena provodi na razvoju Pythona.
Tu su Django, web2py, pa PyQt, PyGTK...
Zaključak? <sarcasm>Python je sranje i niš ne valja.
Moje pitanje je, tko forsira C/C++ i zakaj?</sarcasm>
Zaboravio si Blender u kojem se Python itetako koristi.
Tema je opasno glupa, a autor podsjeća na trola.