Tinycore se ne želi bootai

poruka: 7
|
čitano: 1.477
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
(Rješeno)Tinycore se ne želi bootati

Ljepi pozdrav.

Imam problem s računalom.Računalo je Acer Aspire One.Već duže vrijeme planiram na njega staviti Linux ali nisam imao razloga jer je Win Xp radio normalno.Dobio sam plavi ekran i nisam se više htio s Windowsima zezat jer ionako ih nevolim.Pa sam odličio staviti Ubuntu,nije radilo,krenilo je bootati s USB-a no samo je stajao kursor blipkajući.Ista stvar je bila i s Damn Small Linuxom.Onda sam probao Tinycore Linux i to je jedini koji sam uspio pokrenuti.Sve je radilo normalno,naravno kao live distribucija ali ga nisam uspio instalirati na Hard disk.Uspio sam iz Tinycorea formatirati tvrdi disk na dvije jednake particijie od 60GB ali kažem nisam uspio instalirati jer nije mogao pronaći USB drive.Uglavnom bio bih ja sretan i s tim Live načinom rada ali danas neće ni to.Upalim računalo dođe do boot ekrana i pita me šta dalje.upišem bilo šta i krene učitavati:

Loading /boot/bzImage.... i stoji tako.pustio sam ga da stoji jedno sat vremena i ništa se ne mjenja.tražio sam po netu i nisam našao nikoga s sličnim problemom.Bio bi veoma zahvalan na bilo kakvoj pomoći,npr ako mi netko može savjetovati dobar mali Linux ili pomoći oko ovoga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 17:36 (Ratten).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

opet sam ga uspio bootati nakon jedno 10 puta.10 put je proradio ali ne očitava mi USB stick pa ga nemogu instalirati na disk.probat ću s Ultimate Boot-om sada nešto napraviti

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

da probaš puppy?

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Jesi probao skinuti Ubuntu ISO datoteku i snimiti na CD i onda s njega pokrenuti?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Tinycore se ne želi bootai

Ne može, AA1 nema optički pogon.

:D
16 godina
neaktivan

probat ću sada puppy linux.probao sam ubuntu sa USB Sticka ali kad treba bootati isto neće samo trepka.pustio sam par sati tako da trepka no ništa...

probao sam opet DSL,sad se želi bootati ali kad javlja Cant find knoppix filesystem.probao sam i waitusb i nodma i još svakakvih cheat codova al ništa ne pomaže.

al dobro,puno učim odkad se igram s raznoraznim linuxima.dok instaliram neki postat ću pravi guru Namigivađ

EDIT:

probao sam puppy neće ni on,došao sam do zaključka da mi usb ne valja.nabavio sam 3 druga pa ću ih probat

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 15:22 (Ratten).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dakle problem rješen.

bio sam u pravu,moj usb stick je bio neispravan.probao sam drugi i odma je proradio.instalirah Ubuntu i radi savršeno.

može zatvaranje teme

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice