http://www.teamviewer.com/download/index.aspx?os=linux
jos samo da se pojave irfan view i total commander :)
http://www.teamviewer.com/download/index.aspx?os=linux
jos samo da se pojave irfan view i total commander :)
Mi možeš ukratko reći za što služi ovaj program ?
Da se spojis na drugi komp, Znaci ja imam instaliran taj program i ti imas instaliran, ukucas moju adresu i spojis se na moj desktop, znaci upravljas mojim kompm
do sada sam ga koristio preko winea. služio je svrsi, ali uvijek je bolje imati nativnu verziju.
Da se spojis na drugi komp, Znaci ja imam instaliran taj program i ti imas instaliran, ukucas moju adresu i spojis se na moj desktop, znaci upravljas mojim kompm
zgodna stvar, bas sam nesto takvo trazio za upravljanje sa racunalom recimo sa mora.
zgodna stvar, bas sam nesto takvo trazio za upravljanje sa racunalom recimo sa mora.
Samo stavis da ti se autorun kad palim komp i to je to, zapises sebi adresu i sifru i vozis :D
Dobar program
Samo stavis da ti se autorun kad palim komp i to je to, zapises sebi adresu i sifru i vozis :D
Dobar program
Autorun? Misliš startup? Možeš postaviti i stalni password ako želiš. Onda ti se automatski pali s windowsima.
Bezveze. Progam koji stvarno nema koristi u linux okružju. Davati nekom kotrolu nad tvojim sustavom znači i davati root access.
A za remote kontrolu vlastitog računala postoje puno bolja rješenja.
Dobar program
Autorun? Misliš startup? Možeš postaviti i stalni password ako želiš. Onda ti se automatski pali s windowsima.
Da, mislio sam na startup, ali prsti brzi od pameti :D
Bezveze. Progam koji stvarno nema koristi u linux okružju. Davati nekom kotrolu nad tvojim sustavom znači i davati root access.
ja kolko sam ga koristio nikad nisam ga koristio na svojem sustavu neg sam djeci pomago slozit server za cod
i tak dosta ljudi radi a ne za kontrolu vlastitog racunala
ja kolko sam ga koristio nikad nisam ga koristio na svojem sustavu neg sam djeci pomago slozit server za cod
i tak dosta ljudi radi a ne za kontrolu vlastitog racunala
Upravo to , teamviewer je prava stvar ako se sa druge strane nalazi osoba koja nezna sta je to remote desktop ,port forward i sl...
Samo jedno pitanje...
Kakva je licenca sto se tice TW na linux?
Inace ti prate koliko se cesto spajas pa te nekada znaju izbacit nedat ti da se spajas u koliko ga overjuzas?
Samo jedno pitanje...
Kakva je licenca sto se tice TW na linux?
Inace ti prate koliko se cesto spajas pa te nekada znaju izbacit nedat ti da se spajas u koliko ga overjuzas?
Kako sam ja skužio, nema posebne licence za Linux nego postoji jedna opća licenca za sve korisnike. Što se tiče free korisnika, ograničeni su mogućnostima aplikacije, a ne brojem spajanja. Free korisnici u jednom trenutku mogu kontrolirati maksimalno jedno računalo dok se za se za sve druge potrebe mora plaćati prema OVOME cjeniku.
Osobno smatram da je pojava TeamViewera za Linux veoma dobra stvar. Kao prvo, za pristup njime drugim računalima više ne moram koristiti poluriješenja iz Winea ili preko virtualnih računala, a kao drugo, omogućava manje naprednim korisnicima Linuxa olakšanu udaljenu kontrolu nad računalom.
Ma zna se dogodit da ti se jednostavno neda spojit ili pukne veza ako ga previse koristis prema jednom klijentu.
Ma zna se dogodit da ti se jednostavno neda spojit ili pukne veza ako ga previse koristis prema jednom klijentu.
Vidiš, to nisam primjetio premda se svakodnevno spajam na jedno računalo koje služi kao file server (na Linuxu naravno). U tvom slučaju vjerujem da je problem u nečemu drugome, a ne TeamVieweru.
Jedno pitanje... Instalirao sam ubuntu i namjestio da mi se sa sustavom diže i teamviewer. Međutim pri pokretanju teamviewer-a on jednostavno ne može uspostaviti konekciju. Ono da se sam automatski upali i pošto mu je dodjeljena lozinka da se na njega može sa udaljenjog računala pristupiti. Ako ga ugasim i ponovno pokrenem teamviewer onda uspostavi konekciju... Ali meni treba automatizam.
Hvala...
Jedno pitanje... Instalirao sam ubuntu i namjestio da mi se sa sustavom diže i teamviewer. Međutim pri pokretanju teamviewer-a on jednostavno ne može uspostaviti konekciju. Ono da se sam automatski upali i pošto mu je dodjeljena lozinka da se na njega može sa udaljenjog računala pristupiti. Ako ga ugasim i ponovno pokrenem teamviewer onda uspostavi konekciju... Ali meni treba automatizam.
Hvala...
Napravi skriptu koja ga pokrece 30 sec nakon dizanja sustava
#!/bin/bash
sleep 30 && /opt/teamviewer/teamviewer/5/bin/teamviewer;
i onda tu skriptu stavi u autorun
-osim spajanja na nekog juzera s windowsima koj bi imao problema s kompliciranijim podešavanjima (i to kao run, ne install), TView nema neke posebne svrhe pod linuxom, OpenVNC je tu odavno. Kad se doda ograničenje licence (i dosadno upozorenje) nevidim potrebu, ali pod windowsima je (vrlo) upotrebljiv. Opet, glavna prednost je što nemora biti instaliran, korisnik koji nešto više od tog treba svakako neka razmisli o OpenVNCu i sličnim.
btw, nostalgičarima, ima i 'boljih' NC-a od Krusadera, Midnight Commander npr ako je retro prihvatljiv.
MA da pojednostavim... linux sa jedne i druge strane... treba da prebacim neke manje video file-ove u u udaljeni comp. prebacim u play listu i pokrenem. Linux koristim zbog toga što je besplatan, legalan i manje zahtjevan. Ovu skriptu ne znam napraviti( što mi je predložena)...
Boki
Otvori Gedit ili neki drugi tekstualni editor
Zalijepi ovaj kod u njega #!/bin/bash
sleep 30 && /opt/teamviewer/teamviewer/5/bin/teamviewer
I spremi kao skripta.sh
I napravi da se diže sa pokretanjem tvoj distre ovisi koju imaš.
Otvori Gedit ili neki drugi tekstualni editor
Zalijepi ovaj kod u njega #!/bin/bash
sleep 30 && /opt/teamviewer/teamviewer/5/bin/teamviewer
I spremi kao skripta.sh
I napravi da se diže sa pokretanjem tvoj distre ovisi koju imaš.
+ "chmod +x "
ili desni klick na tu skriptu i pod premissions oznaci "Allow executing file as program"
i to je to
u koji folder ubaciti tu skripti ???
u bilo koji (najbolje u svoj home dir)
i onda odes u system - preferences - startup applications
i dodas tu skriptu.
uf nešto sam falio, restartao sam kompjuter, ali neide teamviewer. Mogu li kako teamviewer pokrenuti pomoću terminal komandom, budući sam putty-jem spojen na linux ???
Uspio sam... hvala na pomoći... diže se nakon 30 sekundi i normalno se konektira... HVALA, HVALA, HVALA