Iz tvog posta vidim kontradikciju.Kao prvo štelaš puno svoj sustav,a kao drugo žališ se da se tu i tamo nešto kvari.
Naravno da ga seb prilagođavam koji će mi **urac ako ga ne mogu uređivat uzeo bih sebi onda OSX i sve radi pa čak i ova moja boljka očiju.
Ako ja nešto mijenjam radim to prema upustvima na Wiki-u date distre i očekujem ako je članak napisan ove godine da je relativno svjež i tačan te da me ne vodi u krivom smijeru i da to što radim nije u suprotnosti sa Update-om jer mi je to jako važno, ali ipak su sve prikike da cu kad budem imao vremena dublje se zaputiti i krojit to sebi sve od nule kao što već viđoh ima par knjiga na tu temu jer jedino tako mogu da razumi svu tu zbrku oko raznih "problema" koji nisu baš big ali eto ipak za krajnjeg korsnika jesu.
Samo bih da napomenem najčešći problemi kod Update-a na svim distrama dosad (kao što rekoh Ubuntua 8+) su driveri za grafičku (pogotovo me je moj ATI jebavao u zdrav mozak ali i trenutni od nvidije nisu nista bolji) jer je konstano bio problem imeđu drivera i mog Xorg. servera koji je često bio nepodržan pa cijelo vrijeme vraćaj natrag na onu koju driveri podržavaju (Razumijem da ovo nije problem OS-a nego ATI-a i nVidije) Probao sam i sa Debianom rekoh sebi to oni polako sve probaju pa tek onda daju meni levatu da ga koristim ali i tu problemi ja na 64bit većina aplikacija na 32 dok me Skype nije potpuno izludio i odusto sam od korištenja sistema koji kasni za ostatkom svijeta 2 godine (mislim na pakete)
Po meni je problem u lovi koju niko nije voljan donirat a zašto bih donirali obični korisnici kad su oni zapostavljeni, priča je jasna ko donira Google, MS, IBM većinu love i većina truda (mozgova) odlazi na posao oko mreža i baza i sigurnosti servera, a za nas smrtnike ostanu mrvice koje smo sami donirali. I bez tih $$$ ili €€€ nema ništa jer po meni je teže izgradit stručnjaka za linux nego za windows.
Takođe mislim da sami korisnici linux-a su daleko do dobronamjernih ljudi (nisam ni ja --sad), i mnogi su vjerski vezani za GNU/linux i on je sveti gral, što mene lično jako iritira, jer od tog sjsja nevide probleme, nazivaju to nepotrebnim i beskorisnim i to nije dobro ni za cijelu zajednicu, ipak razumijem ja mnoge usamljene duše da traže mrvu poštovanja za provedene dane u mraku pred kompom, ali za sve nove ne okaljene noobove (kao što sam ja bio i preživio) to je živa smrt i smanjuje se volja da se nešto novo uči.