Što je linux ?

poruka: 71
|
čitano: 27.061
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Što je linux ?
Evo ja pokusavam preci na ubuntu po 4. put (il 5) i uvijek je problem isti...ATI graficka...molio bi pomoc da mi netko tu napise na hrvatskom kako rijesiti taj problem...stvarno trebam pomoc...em mi steka kada gledam flash, em ne mogu imati ikakve efekte (ne trazim sada 3d desktop vec ono super+e) moja vam konfa pise u mom profilu
Legen-wait for it-dary....englezi prodane duse....
16 godina
neaktivan

Jesi skinuo drivere, ali za linux?

Edit: Evo ih

Ako neide tako, onda u Synaptic Installeru (ili već kako se zove) traži drivere za tu karticu

Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 16:06 (Šef).
16 godina
neaktivan
Što je linux ?

Jel ovo Karmic Koala isto Linux ili ?? Jel ima nesto slicno MAC-u?

Ovaj mint mi se cini dobar isto..budem probao skinuti Karmic Koalu ili Mint ako nema nisto slicno MAC-u..

Apple iPhone 3G 8GB-crni
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Anybody?

Apple iPhone 3G 8GB-crni
17 godina
neaktivan
Što je linux ?

Karmic Coala je kodno ime Ubuntu-a 9.10 i to ja naravno linux, a ne mac

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivanplesh kaže...

Ok, ja sam pitao imali nesto slicno mac.u .. Idem onda Karmic Coalu skinut

Apple iPhone 3G 8GB-crni
16 godina
lg-viewty kaže...
Ivanplesh kaže...

-najsličnije Macu je .. -Mac.

-Možeš probati i Kbuntu, razlika je (samo) u KDE, ali ima dosta zgodnih tema, naravno i imitacija Mac-a. jedino zna biti problem s (ATI?) driverima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
lg-viewty kaže...
Ivanplesh kaže...

-Možeš probati i Kbuntu, razlika je (samo) u KDE, ali ima dosta zgodnih tema, naravno i imitacija Mac-a. jedino zna biti problem s (ATI?) driverima.

Nemam nista od ATI-ja u kompu, nekuzim se bas u Linux, a svidja mi se princip rada i izgled, nego sto je KDE i jel mogu na Ubuntu 9.10 stavit temu neku i da mi bude na HR??

Trenutno ga skidam

Apple iPhone 3G 8GB-crni
16 godina

KDE je K desktop, verzija ()buntua se zove Kbuntu. Nekima se sviđa, ponekad je čak i stabilan :))

-za jezik (već odavno) nema prepreka... od početnog menija za instalaciju, naravno bez engleskog nećeš daleko stići, pa what's the point?

16 godina
neaktivan

Ok, Hrvatski mi i nije tolko bitan jer pricam Engleski, nego jel to samo sprzim na CD/DVD , pa slozim u BIOSU da boot.a sa CD/DVD-a i dalje normalno instaliram ili??

Apple iPhone 3G 8GB-crni
16 godina
neaktivan

Karmic Koala je samo kodno ime Ubuntua 9.10, nešto kao nadimak

Hrvatski možeš izabrati tokom instalacije.

Image file koji skineš zaprži na CD kao - image file, ne kao običnu datoteku. Dalje normalno instaliraš, samo prati upute

Sretno!Osmijeh

Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
15 godina
protjeran

ubuntu je ok,ali je više MINT prilagođniji početniku,naime ima u defaultnoj instalaciji sve plug-inove,javu,codece i td instalirane,tako da je to ono:uđi i uživaj...

16 godina
neaktivan
lg-viewty kaže...
ihush kaže...
lg-viewty kaže...
Ivanplesh kaže...

Nemam nista od ATI-ja u kompu, nekuzim se bas u Linux, a svidja mi se princip rada i izgled, nego sto je KDE i jel mogu na Ubuntu 9.10 stavit temu neku i da mi bude na HR??

Trenutno ga skidam

Teme možeš lako mijenjati.

KDE ti je jedan od nekoliko Desktop environmenata. Ubuntu koristi Gnome, postoji ih još nekloliko, a oni se razlikuju po položaju taskbara, ikonama, programima i po još nekim stvarima.

16 godina
neaktivan
Što je linux ?

Svima jedno veliko hvala =)

Takvu ekipu koja ima toliko strpljenja sa neznalcem, nisam jos sreo =)

Probat cu sutra ujutro, danas sam Vistu nanovo instalirao..

Mogu li imati istodobno instalirane XP, Vistu i Linux?

Apple iPhone 3G 8GB-crni
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-možeš (upravo tim redosljedom ih treba instalirati).. ali vjerojatnost da iz prve pogodiš 'pravi' raspored je mala (mislim na veličine diska-particije i sl.)

-no, već kod 15te instalacije će to biti mačji kašalj... Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 20:12 (ihush).
16 godina
neaktivan
Šef kaže...

Jesi skinuo drivere, ali za linux?

Edit: Evo ih

Ako neide tako, onda u Synaptic Installeru (ili već kako se zove) traži drivere za tu karticu

thnx care nisam se sjetio synaptica......e a na IRC-u od ubuntu hr su me davili da citam 40 strana neke glposti

izgubim zivce s njim.....

ovdje je super ajde de da negdje ima normalnih ljudi koji znaju kak pomoc----svaGdje ocekuju da znas o linuxu sve naredbe.....

btw linux iliti ubuntu je vrlo ljep OS....al samo ako ga znas namjestiti i ako imas ljude koji ce ti pomoci oko toga (za pocetak) inace sve radi ok za sada zna stekati al nema veze....isto tako svima preporucujem google chrome (chromium) za linux odlicna stvar

16 godina
neaktivan
Eto, znate gdje pitati ako neznate nešto ili imate problem u vezi Linuxa, a i ostalog :)
16 godina
neaktivan
Što je linux ?

eh ovako ja instalirao sve drivere naravno i juce su svi efekti radili.....evo sada upalio komp i ni e od efekata probam ih upaliti kaze da nije moguce upaliti efekte :S

juce sam bioo u euforili zaboravio sam da neznam kak ce biti kada se resetira komp xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vec imam bootana 2 operacijska sustava,ocu li moci bootat i treci,a da ova dva ostanu?i kako se micu bootovi?
[img]http://wiipowered.com/portal/dp-progress.php[/img]
16 godina
neaktivan

Evo instalirao sam ga i nemam nikakvih poteškoća,mogu reči da mi je instalacija bila bolja od sedmice,tokom instalacije sve se finmo objasni..I naravno odma update svih programa....Vrlo dobar operacijski sustav...

16 godina
neaktivan

Imam pitanje Gdje se nazai kos za smece u ubunut?

15 godina
protjeran
crowap kaže...

trash - koš za smeče

šta je s ovim mintom, ima sve i prilagođen je koliko ima i bugova ili se to meni čini...

adobe i javu imam, ne radi youtube video - siva slika, update napravim - isto

zvuk malo radi malo ne, kako ga volja.... uglavnom problemi s mediom, sve drivere i codece imam ko i na ubuntu ali ipak slika kod videa titra...

16 godina
mindstorm kaže...
crowap kaže...

trash - koš za smeče

šta je s ovim mintom, ima sve i prilagođen je koliko ima i bugova ili se to meni čini...

zvuk malo radi malo ne, kako ga volja.... uglavnom problemi s mediom, sve drivere i codece imam ko i na ubuntu ali ipak slika kod videa titra...

nije ubuntu bez razloga najpopularjina distra, koliko god znalci navijali za arch ili mint.., za user-dometikusa, je najbolja (statistička) šansa s buntuom.

btw. netreba pretjerivati s instalacijama, podešavanjima... i nikad ne pokušati ATI drivere. OK, ovo zadnje postoje priče da radi, ali... Namigiva

17 godina
Što je linux ?

Ja koristim ubuntu samo za rad u gimpu jer mi se neda zahebavat sa cra*kovima za PS a i ne kupuje mi se "orđiđi"

Osim toga volim ga zato sto mi se dize puno brze od win7 a dobar je za internet shoping, zbog virusa (to jest nedostatak istih).

Ako si pocetmik moras se naviknut na rad na linux-u ali i na ceste reinstalacije (bar je to slucaj kod mene).

U pocetku sam koristio fedoru (ni sam neznam zasto) pa mint pa na kraju ubuntu (malo cudan poredak jer sam isao od tezeg prema laksem)

danas imas cak i live vezije ubuntu a i drugih, pa ako imas flat, skini ih sve pa sa live edicijama izaberi si nekog favorita...

ukoliko ti se neda zahebavat sa terminalom, onda ti je ubuntu najbolji ali ti treba samo za surfanje i muziku, probaj sa ovim minilinuxima (meni je puppy dobar)

Chuck Norris twita na facebook_u xD
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Evo odustao sam od ubunta...imam ati graficku i nikak ne mogu rijesiti obican problem s trzanje youtubea i s nemogucnosti podesavanja rezolucije koju ja zelim (imam ponudjene one koje ne zelim) tak da gotovo propao i 4 il 5 pokusaj prelaska na linux...valjda ce se uskoro popraviti situacija
isto tako nije mi jasno kako mi je prije 2 mj. Uredno instalirao graficu al mi je tad ubuntu stekao (da mi je bila pamet kakvu danas imam znao bi to sredit) :-/
15 godina
protjeran
ihush kaže...
mindstorm kaže...
crowap kaže...

trash - koš za smeče

nije ubuntu bez razloga najpopularjina distra, koliko god znalci navijali za arch ili mint.., za user-dometikusa, je najbolja (statistička) šansa s buntuom.

btw. netreba pretjerivati s instalacijama, podešavanjima... i nikad ne pokušati ATI drivere. OK, ovo zadnje postoje priče da radi, ali... Namigiva

ubuntu je odličan ali za one novopečene korisnike, ali arch, arch je zvjer kakva ubuntu nikad neče biti

16 godina
neaktivan
Di da nadem kos za smece ?
16 godina
neaktivan
ja00022 kaže...
Evo ja pokusavam preci na ubuntu po 4. put (il 5) i uvijek je problem isti...ATI graficka...molio bi pomoc da mi netko tu napise na hrvatskom kako rijesiti taj problem...stvarno trebam pomoc...em mi steka kada gledam flash, em ne mogu imati ikakve efekte (ne trazim sada 3d desktop vec ono super+e) moja vam konfa pise u mom profilu

ja isto kao i ti imam ati graficku, i probavao sam ubuntu vise puta ali svaki put se poslije nekog vremena iskljuce efekti i nema sanse da ih ukljucis nazad a sve sam zivo probao, flash isto stopao. poslije toga presao na fedori i evo koristim je sad vec dva mjeseca i nikakvih problema sve ide kao podmazano. a nema problema ni sa network managerom u fedori kao sto je to bio slucaj sa ubuntuom.

He who dares, wins
16 godina
crowap kaže...

-ako nisi isključio, dolje desno, mrdni miša i ako piše 'smeće' s ikonom recycle-a, to je to.

-ako si isključio (uključi) ili otvori 'Computer' ... tu ćeš ga vidjeti.

15 godina
protjeran
malina22 kaže...
ja00022 kaže...

ja isto kao i ti imam ati graficku, i probavao sam ubuntu vise puta ali svaki put se poslije nekog vremena iskljuce efekti i nema sanse da ih ukljucis nazad a sve sam zivo probao, flash isto stopao. poslije toga presao na fedori i evo koristim je sad vec dva mjeseca i nikakvih problema sve ide kao podmazano. a nema problema ni sa network managerom u fedori kao sto je to bio slucaj sa ubuntuom.

bo... ne znam, netko nešta krivo radi... imam ati i u ubuntu nikakvih problema još do sad ( 1god ) ni sa network managerom.... baš nikakvih problema nikad osim record screen ali to je bila moja greška do codeca

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice