Stigao OpenSUSE 11.2!!!!

poruka: 12
|
čitano: 3.603
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Stigao OpenSUSE 11.2!!!!

Open, globalni projekt sponzoriran od strane Novella, danas je objavio novu verziju istoimene Linux distribucije. OpenSUSE 11.2 dostupan je za slobodno preuzimanje putem direktnog downloada ili preko torrenta, za x86 i x86-64 platforme. Nova verzija donosi Linux kernel 2.6.31.5, nove verzije KDE (4.3) i GNOME (2.28) radnih okruženja, FireFox i OpenOffice.org sada su bolje integrirani u KDE, priložene su aplikacije za druženje na socijalnim mrežama i dr. Detaljnu najavu pročitajte na službenim stranicama, dok linkove za download potražite ovdje.

NEDOZVOLJAVA MI LINK ZA SKINUT nego jedino ovo:

http://www.novell.com/news/press/opensuse-project-releases-major-update

http://software.opensuse.org/112/en

Ako ima netko da je isprobao samo neka kaže ovdje mane i prednosti ove Linux distribucije!!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Stigao OpenSUSE 11.2!!!!

Ja koristim SUSE već dvije godine i meni je on totalno super. Najbolja distra. Iako se povremeno zezam sa slackom i archom, ovo je po meni broj jedan distra za šaroliko linux pučanstvo... Posebno bi naglasio da je dosta jednostavna i ima izvaredan YAST (Control panel u windowsima).  Može se koristiti za svakavke primjene.

Ja je koristim kao stanicu za sceniranje ( okljašteni gscan2pdf i icewm sa samo dvije moguće opcije ====== sve za dummy korisnike) , za testiranje jednog opensource ERP-a... Za sve moguće servere (apache, postgres, mysql, ftp....) Kao desktop računalo. I na poslu i kod kuće. Koristim na nekim starijim strojevima 32 bitnu, a na nekim 64 bitnu distru.

Po meni pet puta bolja od ubunta (ovo je osobno).  Kvalitetom puno bolja, a nije ništa posebno komplicirana (rpm , dependencies odlično rješeni i u zyperu i u yastu)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 13:37 (daseparo).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Stigao OpenSUSE 11.2!!!!

Nije za pocetnike, tj. ne dolaze "out of the box" instalirani kodeci i drajveri (open source prica). Nekima je to mana a nekima ne. Imam 11.2 RC1 i radi ok. Imala je mali bug u installeru, nadam se da je to ispravljeno... Opet, ne bih je preporucio kao prvu distru.

17 godina
neaktivan
Stigao OpenSUSE 11.2!!!!

taman sam mislio reći da nije u redu izdati je, a ne imati spremne repozitorije. jučer hoću instalirati nvidijinu grafiku kad ono poruka "repozitoriji nisu spremni"  ...sad sam provjerio, paketi su tu . vidljivi su microsoftovi prsti, na dobrom je putu da postane ms linux.  kde 4.3 stvarno lijepo izgleda. hm ... niti v4l2 0.2.15 mi ne prepoznaje kako treba hauppauge-hvr-1110 tv karticu.

e još fedora i mint i to bi bilo to za ovaj mjesec.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama

0 0 hvala 0
17 godina
Stigao OpenSUSE 11.2!!!!

Kako su mi to mogli napraviti! Već ova verzija 11.1 koju koristim radi savršeno. A šta sad? Ha! Instaliraću je na Mac-ove!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Gdje naći kodeke za11.2?

I koji driver koristiti za ATI 36xx karticu?

17 godina
neaktivan
Pocco kaže...

Gdje naći kodeke za11.2?

I koji driver koristiti za ATI 36xx karticu?

http://en.opensuse.org/Additional_YaST_Package_Repositories

http://en.opensuse.org/Howto/ATI_Driver

a vjerovatno će ti odgovarati zadnji catalist

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
13 godina
neaktivan
Stigao OpenSUSE 11.2!!!!

Instalirao  sam OpenSUSE 11.2 KDE i nakon instalacije kad se pokrenuo slika(pozadina) mi je zelena i mutna i nista se ne vidi.Inace sam nov Linux korisnik.Pred OpenSUSE sam imao ubuntu 11.04 i nisam imao takav problem.Molim vas za pomoc!!!

NINO
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 14:52 (ninoslavv).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Stigao OpenSUSE 11.2!!!!

Pitaj u temi Linux - pitanja i odgovori, prije će ti netko pomoći

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
17 godina
neaktivan
Koristio sam 11.4 i par dana 12.1. Nakon sto me yast iziritirao vratio sam rhel/sl6.1
17 godina
Stigao OpenSUSE 11.2!!!!

Tko je tu koga iziritirao, Yast tebe ili ti Yast?

Svakako zanimljivo korisničko iskustvo :D

12.1 je odlično ispeglan i ugodno me iznenadio.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ha gle, slagao sam sambu ktoz yast i nista nisam napravio. probam rucno i uspijem. isto vrijedi za wifi. Ne radi to kako bi trebalo, barem meni nije.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice