Slax je super, ali...

poruka: 14
|
čitano: 6.745
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Slax je super, ali...

Slax je super, ali nisam skuzio kako da ga INSTALIRAM, tj da se ne pokrece uvjek kao liveCD.

Kod njega mi odgovara skoro sve, malen je, automatski prepoznaje diskove i sve rade from the box.

Dok s druge strane instalirajuci fedoru ili ubuntu na 1ghz celeron s 265rama dobijem istu stvar koju imam s XP-om, zagusenje.

Dakle, kako instalirati slax da ga ne moram stalno s cd-a pokrecati ili ima neka druga distribucija za ISTU namjenu.

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. http://www.pixelatem.croshare.com/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Slax je super, ali...

Evo riješenja...

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Slax je super, ali...

Možda ti ovaj link pomogne:

Pendrivelinux

Ima jako puno uputa za raznorazne instalacije na USB i sl..

Vjerujem da ćeš tamo pronaći odgovor na svoje pitanje.

Slax je super, to je definitivno! Pogotovo kao mala distra na USB-u, ali bih se dvoumio oko takvih distribucija permanentno instaliranih na HDD.

Pogledaj i Puppy Linux ili DSL. Puppy znam da ima relativno jednostavan HDD installer.

Fedora i Ubuntu su "preteški" zbog svojih grafičkih sučelja (GNOME, KDE) za tvoje računalo.

Probaj sa nekim lakšim sučeljima (XFCE, LXDE).

Možda da probaš neke distribucije koje imaju sučelja koja zahtijevaju manje hardverskih zahtjeva?

Npr. Zenwalk, Xubuntu, Debian sa XFCE sučelja.

Osobno čekam novi Zenwalk 6.2, čini mi se prilično zanimljivim izdanjem, pogotovo ako te ne odbija instalacija kroz konzolu..

Eto, nadam se da ćeš naći rješenje za svoj problem.

Lijep pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina
neaktivan

no da sam nasao rjesenje koje radi ne bih postavljao ovde pitanje.. ali nema veze.

Ako ti nije problem ajde mi onda izguglaj i koja distra je naslicnija slaxu te ima installer u sebi kao ubuntu. plizzz. Neodlučan

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. http://www.pixelatem.croshare.com/
17 godina
neaktivan
Prometej kaže...

Možda ti ovaj link pomogne:

Pendrivelinux

Ima jako puno uputa za raznorazne instalacije na USB i sl..

Vjerujem da ćeš tamo pronaći odgovor na svoje pitanje.

Slax je super, to je definitivno! Pogotovo kao mala distra na USB-u, ali bih se dvoumio oko takvih distribucija permanentno instaliranih na HDD.

Pogledaj i Puppy Linux ili DSL. Puppy znam da ima relativno jednostavan HDD installer.

Fedora i Ubuntu su "preteški" zbog svojih grafičkih sučelja (GNOME, KDE) za tvoje računalo.

Probaj sa nekim lakšim sučeljima (XFCE, LXDE).

Možda da probaš neke distribucije koje imaju sučelja koja zahtijevaju manje hardverskih zahtjeva?

Npr. Zenwalk, Xubuntu, Debian sa XFCE sučelja.

Osobno čekam novi Zenwalk 6.2, čini mi se prilično zanimljivim izdanjem, pogotovo ako te ne odbija instalacija kroz konzolu..

Eto, nadam se da ćeš naći rješenje za svoj problem.

Lijep pozdrav.

thx, pogledat cu ovih par

17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Slax je super, ali...

probaj sa gentoo distribucijom.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo, ipak sam otisao na xubuntu, izgleda da ne opterecuje sustavi nista vise od slaxa.

thx svima.

eh da, instalacija slax-a nije me prosla za rukom, odustao sam.

17 godina
protjeran
Slax je super, ali...

imam slax na stiku s kojeg se i pokreće i skinuo sam avast, aktivirao modul i tu zapeo, kako da ga pokrenem da mogu skenirat komp.

''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Slax je super, ali...

Avast ti je sasvim nepotreban.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Slax je super, ali...

nije to za skeniranje stika, več kompa na kojem su windowsi.

ako je komp zaražen raznim smećem boot-am sa stika slax i avast skenira i pobriše.

''how yes no''
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Slax je super, ali...

Debian net install. To uvijek koristim. Sam disk image je 140 mb, a ima i manjih. Naravno, poslje toga sve sam moras instalirati, ali to je cijeli poen zar ne :)

http://www.debian.org/distrib/netinst#verysmall

Ovo je vjerovatno malo pegla za one koji nemaju flat rate.

Danas kada postajem pionir ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 15:24 (zeleni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Slax je super, ali...

Pozz

Moze li mi neko napisati objasnjenja za ove tri opcije koje se prikazu pri bootanju Slax operativnog sistema, jer ne mogu nigdje naci:

1. Slax Graphics VESA mode

2. Slax Text mode

3. Slax as PXE server

4. Run memtest utility

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Slax je super, ali...
eagle05 kaže...

Pozz

Moze li mi neko napisati objasnjenja za ove tri opcije koje se prikazu pri bootanju Slax operativnog sistema, jer ne mogu nigdje naci:

1. Slax Graphics VESA mode

2. Slax Text mode

3. Slax as PXE server

4. Run memtest utility

1. Običan graphics mode, kakav si navikao koristiti na novim OS-ovima (GUI jelte)
  2. Tekstualni mode, command line interface, poput DOS-a.
  3. Služi da druga računala na mreži bootaju tvoju instalaciju Slaxa
  4. memtest je program za testiranje ispravnosti RAM-a.
Mijenjam Origin account sa BF3 Limited Edition (Back to Karkand i Physical Warfarea Pack) i Bad Company 2 za Diablo III key. Ponude na PP
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice