Slackware i sansa za zarazom

poruka: 10
|
čitano: 1.418
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

naime, sada ce masa stedisa reci da bezveze nova tema, ali interesira me prije nego napravim neku pi***ariju na kompu..

ugl, imam slackware i prokuzio sam ga donekle i uistinu mi je zabavan.. svi govore da je nemoguce zaraziti se na linuxu nekim virusom jer je potreba root potvrda, ali se mogu maznuti cookies iz firefoxa i takve stvari otvaranjem raznoraznih linkova? jer sam si htio napraviti onu green card ali da se prije toga prvo pripremim od zlih programcica...

ako netko zna moze li se na firefoxu dobiti kakav program da te zezne neka kaze, hvala :)

mjenjam sobnu lampu za dvosobnu..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mislim da ima WOT i za linux, pa pogledaj.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nema šanse da pokupiš neku zarazu na Linuxu. Samo se pazi phishinga, tj. lažnih stranica. Uvijek dobro pogledaj url stranice, jer može biti lažna stranica jako slična orginalnoj.

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

heh, to jako pazim.. najcesce kada mi se sa neke stranice naglo prebaci na facebook i zica da se ulogiram... te onda pazim sta klikcem i otvaram link i ubacujem u drugu stranicu... jbg, ali do ovog mi je stalo, da si barem pokusam napraviti green card ili da dobijem taj iphone vise :D :D :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Virusa za Linux ima, ali jako malo (naspram ovih za Windowse) i niti jedan nije u divljini (bar nije poznato). No, vrlo lako se napravi skripta koja može kupiti passworde sa svih poznatih mjesta (osim shadow datoteke, ta je tak i tak AES-om kriptirana). Za Pidgina recimo znam, passworde drži u accounts.xml te ta datoteka nije kriptirana. Za FF ne znam, trebal bi progooglat. A opet, Linux populacija je puno manja i manje zanimljiva meta. Ali opet, opreza nikad dosta.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Šanse da dobiješ virus su jednake kao i šanse da ćeš imati sudar, a stojiš kući.

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovo sa sudarom.. stari je kombinirkom skinuo fasadu na kuci, brat korpom red cigli na juznom zidu, sestra razbila zadnji branik i bunker na autu i to sam imao srece biti u kuci..:P ali pitam samo radi reda... u zadnje vrijeme sada bas gledam ako ima source code i pokusavam dokuciti sta je tu interesantnoga, ali opet... brijem da bih firewall trebao staviti i mir... :)

a sada imam ubuntu zbog radova na slacku iliti ne radi nesto i cekam frenda da mi pomogne rijesiti, ali ugl, znam da na ubuntu-u ima masa virusa sta se preko jave poberu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
RE: Slackware i sansa za zarazom
mihaeeel kaže...

ovo sa sudarom.. stari je kombinirkom skinuo fasadu na kuci, brat korpom red cigli na juznom zidu, sestra razbila zadnji branik i bunker na autu i to sam imao srece biti u kuci..:P ali pitam samo radi reda... u zadnje vrijeme sada bas gledam ako ima source code i pokusavam dokuciti sta je tu interesantnoga, ali opet... brijem da bih firewall trebao staviti i mir... :)

a sada imam ubuntu zbog radova na slacku iliti ne radi nesto i cekam frenda da mi pomogne rijesiti, ali ugl, znam da na ubuntu-u ima masa virusa sta se preko jave poberu...

Hint: iptables

???? {#}

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
15 godina
neaktivan
Nema ni na Ubuntuu virusa... švabske priče.
Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Linux OS ne poznaje viruse. Virusi su programi pisani za Windows a na Linuxu(nekoj distri) mogu biti ali samo kao mrtvi kod i nista vise. Ako ne zelis nekoga(ko ima Windows) zaraziti virusom sa tvog kompa, stavi neki lagani AV na Linux i nema brige. 

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice