Razlog zašto korisnici ne vole Linux

poruka: 658
|
čitano: 220.920
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Vidim da se govori da nema igranja na Linuxu,

a postoji čak kompletna Distra koja se zove Supreme SuperGamer

Wiki link: http://en.wikipedia.org/wiki/SuperGamer

Ipak,osim igara koje su uključene na taj Live DL DVD,

ne postoji mogućnost naknadne instalacije igara.

No,eto...da ne bi bilo da nema igranja na Linuxu...{#}

P.S.: Vidim da ima i The Humble Indie Bundle 5 za Linux:)

Old Insomniac
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 19:36 (fromcelltohell).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Sam Gabe Newell radi na Steamu za Linux...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Razlog zašto korisnici ne vole Linux
Deus ex machina kaže...
Punti kaže...

WoW radi, GW2 također, GW3 beta isto, SC i SC2, sve pod wine...

Bas sam htio spomenuti WoW i GW...

Doduše, pa ima možda i dvije godine kad sam zadnji puta to radio, ali kod WoWa je stvar da svaki puta kad izbaci veći patch wine ima problema.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
M_dipl. kaže...

Meni je žao što si imao takva iskustva, ali imam dojam da ta iskustva nisu baš nedavna. Ja već duže vrijeme nisam doživio nikakav problem. Lažem, imao sam problem sa cutscenama u Psychonautsima i onda sam restartao igru i sve je proradilo, to je bilo prije par dana, osim toga - ništa.

Dupli post, al tek sad vidim ovo.

Zadnje što sam pokušao pokrenuti na Linuxu je CoD:BO. Mislim, pokrenuti jest, ali FPS je bio katastrofa.

Uglavnom, može se reći da iskustva nisu novijeg datuma. Iskreno, ono što sam primjetio u radu Wins vs Linux je da kad radim po Linuxu jako puno vremena visim u virtualki, tako da mi je puno konfortnije raditi u Winsima i dizati linux po potrebi ako mi zatreba. Imam oboje u dual-bootu (doduše, linux služi više za "trening" i učenje nego za normalan svakodnevni rad). Pored toga, programiram u .NETu, tako da su mi tu ruke vezane što se tiče platfome (samo bez Mona molim).

Jedino što mi u Winsima onako stvarno stvarno stvarno nedostaje je Konqueror.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sto se tice gaminga stvari se krecu nabolje u tom smjeru, poglavito zbog Valvea (koji je bog i batina kad je u pitanju razvoj igara):

http://www.extremetech.com/gaming/127475-valve-confirms-steam-and-source-for-linux-signals-low-confidence-for-windows-8

Gabeu se Win8 nikako ne svida, a i svi valjda znamo ovu slikicu, jel... :D

Nedavno je i Croteam (Serious Sam za one koji ne znaju) imao predavanje na FER-u kojem sam prisustvovao, jedno od pitanja izmedu ostalih je bilo i vezano uz Linux, uglavnom ekipa ima spreman Linux klijent koji radi, treba jos neke sitnice ispolirati. Znaci nije nemoguce, nije fantazija.

Sto se tice LibreOffice-a i MSO-a, LO sasvim uredno radi, kad citam o tome na kakve bugove ljudi naletavaju, ja ne znam, pa kakva vi to rare and egzotic racunala imate?

Sto se tice same kompatibilnosti formata, koliko ja znam OpenDocument je po zakonu RH standard za razmjenu elektronickih dokumenata tako da tu svaka rasprava staje. To sto se taj zakon ne provodi i zasto se ne provodi je pak druga prica.

Cinjenica je da su mnogi alati Win only i to je neporecivo, u tom slucaju je Win i jedino rjesenje, ali tamo gdje nije potrebno, ne vidim razloga zasto iste i koristiti.

Bilo bi jako lijepo kad bi vlade prisilile kompanije da zajedno donesu otvorene formate za svoje proizvode, a ne da koriste proprietary formate, recimo da MS sa svojim Officeom koristi samo OpenDocument, da Autodesk i slicne kompanije donesu zajednicki otvoreni format za dizajn i sl. tako da svi (i FOSS rjesenja i komercijalna rjesenja) imaju jednake uvjete te da ne dolazi do nekompatibilnosti izmedu njih. Ali ovo je vec utopija, tako da nista od toga.

Do tada, svakom svoje.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.

2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

.....

Nedavno je i Croteam (Serious Sam za one koji ne znaju) imao predavanje na FER-u kojem sam prisustvovao, jedno od pitanja izmedu ostalih je bilo i vezano uz Linux, uglavnom ekipa ima spreman Linux klijent koji radi, treba jos neke sitnice ispolirati. Znaci nije nemoguce, nije fantazija.

....

Bilo bi jako lijepo kad bi vlade prisilile kompanije da zajedno donesu otvorene formate za svoje proizvode, a ne da koriste proprietary formate, recimo da MS sa svojim Officeom koristi samo OpenDocument, da Autodesk i slicne kompanije donesu zajednicki otvoreni format za dizajn i sl. tako da svi (i FOSS rjesenja i komercijalna rjesenja) imaju jednake uvjete te da ne dolazi do nekompatibilnosti izmedu njih. Ali ovo je vec utopija, tako da nista od toga.

...

Moj dev environment je isto linux, ali cross-buildam windows binarye bez prevelikih port problema.

Samo je pitanje koliko pametno (glupo) kodiras, i da li je compiler krele ili nije.

Sto se tice formata, za vecinu stvari postoje.

XML ili JSON za razmjenu generalnih podataka (oboje mogu biti bytekodirani), FBX/Collada za razmjenu 3D scena, Ogg kao pakiranje, Vorbis kao zvukovni encoder, etc.... imas standardnih formata koliko god hoces, i u ASCIIu i u binaryu. MS Office moze exportirati u RTF ili neki drugi common format, koji OpenOffice moze ucitati bez pardona....

Samo sta da ti kazem kad me cak i recruiteri pitaju za CV, posaljem im PDF a oni bi htjeli Word format... dodje mi da placem...

@Bukva

ma naravno, ali cak i na Windowsima mogu iskociti problemi... ali poanta je u tome da je moguce.

I ne brini, naucio sam da je bezobrazno Csharperu ponuditi Mono... ko da sam mu majku pozvao na date :-D

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 20:58 (Deus ex machina).
16 godina
Deus ex machina kaže...
...

Sto se tice formata, za vecinu stvari postoje.

XML ili JSON za razmjenu generalnih podataka (oboje mogu biti bytekodirani), FBX/Collada za razmjenu 3D scena, Ogg kao pakiranje, Vorbis kao zvukovni encoder, etc.... imas standardnih formata koliko god hoces, i u ASCIIu i u binaryu. MS Office moze exportirati u RTF ili neki drugi common format, koji OpenOffice moze ucitati bez pardona....

Samo sta da ti kazem kad me cak i recruiteri pitaju za CV, posaljem im PDF a oni bi htjeli Word format... dodje mi da placem...

...

Da, istina je XML, JSON... OpenDocument je definiran u XML-u, za FBX/Colladu nisam znao, mozda negdje nacuo posto se ne bavim time, Ogg u svakom slucaju...

Naravno da MSO moze spremiti u RTF, pa cak i ODT u novijim verzijama, ali sto mozes kad nije po defaultu, a veliki, veliki broj geekus vulgaris korisnika niti ne zna da .odt postoji. Samo lupe Save i bok. I eto problema.

A ovo zadnje: hehe, lol.

EDIT: Sto se tice ovog zakona uz OpenDocument:

Ono bitno na sto sam mislio je na 1.40 (i 2.20) pa nadalje.

Zena nije previse tehnicki potkovana, ali se trudi, respect.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 21:12 (1domagoj1).
16 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

...

I ne brini, naucio sam da je bezobrazno Csharperu ponuditi Mono... ko da sam mu majku pozvao na date :-D

Puj :D

Ne radi kako spada (dakle kao .net - kako bi trebao raditi), IDE je koma (dobro, postoji SharpDevelop ali...), dokumentacija je umalo nepostojeća (a GTK# je zanimljiva stvarčica jednom Mono novaku, toliko zanimljiva da psuješ rodbinu onom ko smisli Mono) i sl.

Uglavnom, Mono zvuči dobro u teoriji. U praksi - what the hell is that? Gimme back my .net

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina

evo ovako...jos uvijek sam na poslu pokusavajuci natjerati laserski printer-skener konica minolta 1380mf da proradi na linuxu i ne moze jer takvih drivera nema... imamo sigurno dvadesetak ovih aparata u firmi i sad su neupotrebljivi na linuxu... ovo je fakat OS za djecu da se igraju hakera i djecijih igrica i da se dive svom fractalnom screen saveru... upravo pisem sa jedne linux masine i ne vidim nikakvu svrhu od nje osim postanja ovog ogorcenog komentara... eto zasto ne volim linux!

ode sad kuci ebo ovo...

-BiH-slackspace

0 6 hvala 0
13 godina
neaktivan
ovajonaj kaže...

evo ovako...jos uvijek sam na poslu pokusavajuci natjerati laserski printer-skener konica minolta 1380mf da proradi na linuxu i ne moze jer takvih drivera nema... imamo sigurno dvadesetak ovih aparata u firmi i sad su neupotrebljivi na linuxu... ovo je fakat OS za djecu da se igraju hakera i djecijih igrica i da se dive svom fractalnom screen saveru... upravo pisem sa jedne linux masine i ne vidim nikakvu svrhu od nje osim postanja ovog ogorcenog komentara... eto zasto ne volim linux!

ode sad kuci ebo ovo...

A vidi sad ovako. Imam u birou ploter HP 110 plus. Pod Windowsima XP mi je sasvim normalno radio dok ga prelaskom na Windows 7 nikako nismo mogli pokrenuti nego smo ga morali spojiti na jedno racunalo sa win XP i printati preko mreze. 

Sad da ja napisem kako je Windows 7 za djecu da se igraju hakera i djecjih igrica i dive se Aeru zvucao bi jako glupo. Jel tako?

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

A vidi sad ovako. Imam u birou ploter HP 110 plus. Pod Windowsima XP mi je sasvim normalno radio dok ga prelaskom na Windows 7 nikako nismo mogli pokrenuti nego smo ga morali spojiti na jedno racunalo sa win XP i printati preko mreze. 

Sad da ja napisem kako je Windows 7 za djecu da se igraju hakera i djecjih igrica i dive se Aeru zvucao bi jako glupo. Jel tako?

Honestly, problem tu nije ni u windowsima, nego u driverima. Drivere pise onaj koji je napravio hardware. Tako da, ako odlucis kupiti komad hardwarea koji je dobro supportan na XP-u, ali nigdje drugdje, to je kao da kupujes dobar sportski auto... ne mozes se zaliti tvornici da ne mozes voziti po njivi.

Vase rijesenje mi je jos i najidealnije (iako bi ja digao VM na vec postojecoj masini), ako driver idealno radi na jednom OS-u: cemu muke da proradi na drugom?

Koristi najbolje supportan software i gotovo!

16 godina
Deus ex machina kaže...

Vase rijesenje mi je jos i najidealnije (iako bi ja digao VM na vec postojecoj masini), ako driver idealno radi na jednom OS-u: cemu muke da proradi na drugom?

Zapravo je rješenje glupo jer su samo trebalo aktivirati virtualni XP mode (nešto kao ligh verzija virtualiziranog XPa).

Pošto se ovo uči još na hodniku prije početka prvog sata MCSA, bojim se pitati kakva znanja taj sistemac ima...

15 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Zapravo je rješenje glupo jer su samo trebalo aktivirati virtualni XP mode (nešto kao ligh verzija virtualiziranog XPa).

Pošto se ovo uči još na hodniku prije početka prvog sata MCSA, bojim se pitati kakva znanja taj sistemac ima...

Nisam ni znao da se to moze. Sad bas citam...

13 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
BlueMax kaže...

Honestly, problem tu nije ni u windowsima, nego u driverima. Drivere pise onaj koji je napravio hardware. Tako da, ako odlucis kupiti komad hardwarea koji je dobro supportan na XP-u, ali nigdje drugdje, to je kao da kupujes dobar sportski auto... ne mozes se zaliti tvornici da ne mozes voziti po njivi.

Koristi najbolje supportan software i gotovo!

Znam ja da je problem u driverima tj. u proizvodjacu uredjaja ali ocito to ne zna onaj koga sam citirao. Njemu je Linux OS za djecu zato sto mu ne radi kopirka :)

15 godina

Ignorirat! To je očito još jedan pacijent Hitne PC službe!! {#}{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina

Dječjih igrica se igra onaj tko odluči uvesti linux u firmu u kojoj ima 20 printera za koje proizvođač nije napravio driver.

Gledam te!
13 godina
neaktivan
Bukva kaže...

To je jednostavnije nego prikopcat ploter na drugo racunalo? Filozof.

13 godina
protjeran

Dječijih igrica se igra onaj tko windowse stavlja tamo gdje se očekuje heavy computing, ogromne količine podataka za obraditi, te veliki file-ovi.

Možemo se tih "dječijih" igrica igrati do jutra.

Ne pričajte budalaštine, i razgovarajte kao odrasle osobe (ako to i jeste).

3 5 hvala 0
16 godina
Bypass kaže...

Dječijih igrica se igra onaj tko windowse stavlja tamo gdje se očekuje heavy computing, ogromne količine podataka za obraditi, te veliki file-ovi.

E sad ga ti kenjas. Windows Server postoji zasto?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina

Nije problem samo konica kopir nego i epsonovi laserski printeri... jedini printeri koji imaju dobru podrsku za linux su HP-ovi.

A to sto neki skener ne radi na sedmici a radi na xpu je lako rjesiv problem... Ovdje je problem mnogo veci.

To za pacijenta pc hitne sluzbe ne bih komentarisao , nije mi do flejmanja...

I isto tako ne prebacujemo racunare na linux nego testiramo na pojedinim tackama sistema. Ali ocito da od tog nece biti nista...

Jos u ponedjeljak cu pokusati cannonove laserske printere povezati direktno i mrezno prije nego totalno odustanemo od linuxa...

Jel ima neko primjer konkretne firme na linuxu koja radi bez problema i koju vrstu posla obavlja na linuxu, a da to nije hosting provider i da im ne sluzi samo za drzanje baze podataka...

-BiH-slackspace

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
tnakir kaže...

Ne govorim o windows server-u, ali kad smo kod toga, fućkaš server os koji je tek u zadnjoj verziji počeo djelomično podržavati SNI.

13 godina
protjeran
ovajonaj kaže...

Jel ima neko primjer konkretne firme na linuxu koja radi bez problema i koju vrstu posla obavlja na linuxu, a da to nije hosting provider i da im ne sluzi samo za drzanje baze podataka...

Google inc.

16 godina

o covjece... sa kakvim sam ja trollom upao u razgovor...

-BiH-slackspace
16 godina
BlueMax kaže...
Bukva kaže...

To je jednostavnije nego prikopcat ploter na drugo racunalo? Filozof.

Ja nekako u glavi složio priču da se opet išlo gaziti na XP. Moja greška! Iako, stoji gore napisano.

Bypass kaže...

Jedino gdje Linux ima prednost nad Winsima je u dedukciji (XSB, FLORA2). Iako, ako se ne varam i XSB je na Winsim u zadnje vrijeme sasvim oke. Tako da ostaje FLORA koju ozbiljnije koristi u Europi manje ljudi nego ja imam prstiju na tijelu.

Malo smo si fanboy, jel?

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Bypass kaže...

Windows server postoji da bude apache serverov bitch!

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
13 godina
protjeran
Bukva kaže...

Jedino gdje Linux ima prednost nad Winsima je u dedukciji (XSB, FLORA2). Iako, ako se ne varam i XSB je na Winsim u zadnje vrijeme sasvim oke. Tako da ostaje FLORA koju ozbiljnije koristi u Europi manje ljudi nego ja imam prstiju na tijelu.

Malo smo si fanboy, jel?

Da. Fanboy sam. Veliki. Na čelo sam si pingvina istetovirao.

Naveo sam već jedan primjer. Eto probaj u win 7 /XP ili u kojem god ti padne na pamet manipulirati fileovima od recimo 40Gb. Primjerice SQL bazama.

Drugi primjer. Zašto azure sad podržava neke linux distribucije? Da li je to zbog iznimne dobrote prema konkurenciji od strane MS-a ili jednostavno zbog činjenice da u toj domeni azure ne bi imao ni 0.1% tržišta da je sve na win? Zapitajmo se malo. Onako iskreno.

15 godina
neaktivan
Bypass kaže...
Bukva kaže...

Malo smo si fanboy, jel?

Da. Fanboy sam. Veliki. Na čelo sam si pingvina istetovirao.

Naveo sam već jedan primjer. Eto probaj u win 7 /XP ili u kojem god ti padne na pamet manipulirati fileovima od recimo 40Gb. Primjerice SQL bazama.

Drugi primjer. Zašto azure sad podržava neke linux distribucije? Da li je to zbog iznimne dobrote prema konkurenciji od strane MS-a ili jednostavno zbog činjenice da u toj domeni azure ne bi imao ni 0.1% tržišta da je sve na win? Zapitajmo se malo. Onako iskreno.

zašto bi na xp-u baratao sa sql bazom podataka? Onako iskreno?

kod mene normalno radi.....
14 godina
neaktivan
ovajonaj kaže...

Nije problem samo konica kopir nego i epsonovi laserski printeri... jedini printeri koji imaju dobru podrsku za linux su HP-ovi.

A to sto neki skener ne radi na sedmici a radi na xpu je lako rjesiv problem... Ovdje je problem mnogo veci.

To za pacijenta pc hitne sluzbe ne bih komentarisao , nije mi do flejmanja...

I isto tako ne prebacujemo racunare na linux nego testiramo na pojedinim tackama sistema. Ali ocito da od tog nece biti nista...

Jos u ponedjeljak cu pokusati cannonove laserske printere povezati direktno i mrezno prije nego totalno odustanemo od linuxa...

KB Sveti Duh, prijem pacijenata i naručivanje rade na Ubuntu-u (škicao preko ramena).

EDIT: Evo i izvora koji potvrđuju da ne ostane samo na rekla kazala. I da imaju printera ko kenje, najbolje da potražiš savjet od njih.{#}

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 23:46 (mario.L_hr).
16 godina
Bypass kaže...

Ermmm... Jesam, radilo je bez pol problema... 

Nisu, doduše bile SQL baze, već običan .txt i disk image...

16 godina
Bypass kaže...
tnakir kaže...

Ne govorim o windows server-u, ali kad smo kod toga, fućkaš server os koji je tek u zadnjoj verziji počeo djelomično podržavati SNI.

Cuj, zna se cemu sluzi XP/7, a cemu Win2008R2 datacentar ili enterprise.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice