Problem linux-monitor

poruka: 8
|
čitano: 1.185
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem linux-monitor

Imam jedan problem koji se javlja samo kada bootam disk sa linux-om.

Imam ubuntu 9.10 i NEC 24" 16:10 monitor. Kada se kompjuter do kraja upali i kada bi se trebao pokazati desktop na monitoru nestane slika , kao da sam ugasio monitor, slika se ponovno pojavi nakon par sekundi ali samo na trenutak i onda se opet ugasi i tako dok ne srušim kompjuter.

Ima li itko ikakvu ideju što bi mogao biti problem i kako ga popraviti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 16:05 (ja čovjek).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem linux-monitor

Jesi li probao s drugim monitorom? Jer meni ovo više djeluje kao problem sa grafičkom karticom/driverima...

Alfa Romeo is latin for: Yes I will, but only because of your special car.
15 godina
neaktivan

Naravno da jesam, radi sve normalno, ubacim drugi disk i opet sve normalno radi.

16 godina

Kako to misliš drugi disk? Drugi disk s linuxom na tom istom kompu ne pravi probleme s monitorom?

Alfa Romeo is latin for: Yes I will, but only because of your special car. Audis are mainly built for German cement salesmen.
15 godina
neaktivan

Drugi disk s windowsima(bilo kojim). Disk s kojim imam problema radi takve stvari na DVI portu. VGA monitor radi u potpunosti normalno.

16 godina

Možda da uloviš nekoga od linux ekipe da ti pomogne oko izbora drivera za grafu... Moguće je da je u njima problem.

Alfa Romeo is latin for: Yes I will, but only because of your special car. Audis are mainly built for German cement salesmen.
17 godina
Mr. Fugitive kaže...

Možda da uloviš nekoga od linux ekipe da ti pomogne oko izbora drivera za grafu... Moguće je da je  u njima problem.

Stvarno... Na kojem hardveru vrtiš Linux?

Kako kolega kaže, stvarno postoji mogućnost u driverima za grafičku karticu.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina
neaktivan

Bio je problem u DVI konektoru, čisto hardverski. Sad je sve riješeno, može lock

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice