Jučer sam instaliro PC Linux OS 2010 bez ikakvih problema. Također, odlično funkcioniše internet veza, gledanje filmova, muzike kao i rad pisača. Međutim, imam problem kod instalacije Opere 10.61 na ovoj distribuciji. Download je OK , ali nemogu da izvršim instalaciju. Naučio sam da koristim Operu a ostali pretraživači mi samo privremeno služe . Kako instalirati Operu 10.61 na PC Linux OS 2010? Zahvaljujem na pomoći.
Problem instalacije Opere na PC Linux OS 2010
- poruka: 4
- |
- čitano: 2.557
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Rešio sam problem preko Synaptica. Tu sam našo Operu , štikliro je i nakon toga je izvršena instalacija. Ova distribucija raspolaže sa ogromnom količinom paketa ( programa).
Rešio sam problem preko Synaptica. Tu sam našo Operu , štikliro je i nakon toga je izvršena instalacija. Ova distribucija raspolaže sa ogromnom količinom paketa ( programa).
... kao i svaka druga. Zar instalacija nije isla dobro jer na http://www.opera.com/browser/download/?os=linux-i386&ver=10.61&local=y ima verzija za PCLinux...
Naso sam je na toj adresi i podesio za PC Linux OS 2010. Preuzimanje je također OK ali je instalaciju nemoguće sprovesti. Obično se automatski pokrene proces instalacije ili dupli klik na preuzeti paket i izvrsi se instalacija istog. Na nekih oko 15 distri sam tako uradio i nije bilo problema. U Synapticu sam naso Operu poslije vise od 15 minuta ekstra brzog pretrazivanja sa strelicama. PC Linux OS raspolaze sa ogromnim brojem paketa, to nisam primjetio ni u jednoj drugoj distribuciji.