Preporuka: Manjaro linux

poruka: 7
|
čitano: 3.236
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Malo sam čačkajući na distro-watchu naišao na ovu preljepu Arch-based distribuciju. Vidio sam recenzije i našao jednu na LZS-u,de ju pročitao. Bojao sam se tekstualne instalacije,ali u novijoj verziji ima čak i GUI instalaciju,vrlo slična kao na Mintu. Ono što mi se svidjelo jest jednostavnost instalacije ali opet isto tako složenost postavljanja,podešavanja itd,isto kao na Archu. Zapravo,rekao bih da je ovo user-friendly Arch linux. Manjaro koristi svoje repozitorije,ali je kompatibilan sa AUR-om. Ima čak i grafički add/remove,što je "nice-touch",ali nemora ga se koristiti (logično). Dolazi sa predinstaliranim Xfce-om,predinstaliranim Libre-officom,firefoxom (koji kod mene nije radio pa sam morao chromium instalirati,razlog zašto nije FF radila je nepoznat),sa svime za multimediju i glazbu,dakle prosječnom korisniku neće više ništa i trebati. Ono što je dobra stvar jeste što dolazi sa predinstaliranim Steamom,tako da ako ste ljubitelj igara,svidjet će vam se. Kao i Arch,ovo je rolling-release,što znaći da možete instalirati ovu distribuciju,bez potrebe svakih par mjeseci instalirati novu verziju. Od mene preporuke! 

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
3 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

Dali je iko probao ili čak instalirao ovu distru osim mene? 

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Preporuka: Manjaro linux

Zar nije bilo jednostavnije instalirat sam arch?

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
15 godina
neaktivan
Ante kaže...

Zar nije bilo jednostavnije instalirat sam arch?

Za mene koji ima 15 godina,tekstualna instalacija je i dalje teška...možda preko ljeta,zasad Manjaro

14 godina

Ja sam danas prije podne instalirao najnoviju distribuciju ..

radi dobro.. u dual bootu sa win 7..

jedino što me brine je neznam kako se instaliraju dodatni programi ...molio bi pomoć ..!!

mz
13 godina

Instalirao sam si ovu distru i mugu reć da mi se full dopada, malo sam neuk u Linuxima al valjda ću naučiti!

Treba mi mala pomoć... Instalirao sam drivere za grafu nVidia 210 ali neznam kako podesit scaling... Pošto mi slika "izlazi" van ekrana, malo sam smješno to opisao al u glavnom nadam se da će te shvatiti!?

Kako da napravim scaling u opcijama od drivera ne mogu naći....

Hvala

Sad vidim da mi jubito trva va umrijeti, a zvuka nigdje... Komp mi je spojen na LCD tv... Kako napraviti da to sve radi kako spada? Ponavljam nemam nikakvog iskustva sa Linuxima...

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 16:27 (VidoM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ajde ljudi zna li netko...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice