Predložite mi linux

poruka: 12
|
čitano: 2.483
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Predložite mi linux

poz

imam win 7 i ubuntu, htio bi jos jedan linux ali da nije kao ubuntu, več malo ozbiljniji poput archa ili tako nekog. arch nisam uspio instalirati, jel imate prijedlog neke distre da se moze relativno lako instalirati uz ubuntu, a da nije neka jednostavna ?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: Predložite mi linux

Ovisi što bi ti želio raditi,moja preporuka ti je Debian(serverski OS),druga strana medalje bi bio OpenSUSE,a znamda postoji i distibucija namijenjena za web razvoj,gento ako se ne varam ,ukoliko griješim ispravite meCool

15 godina
neaktivan
Predložite mi linux

Ako bas zelis nauciti onda Slackware...........

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Predložite mi linux

Onda evo nekoliko prijedloga:

Moj ti je savjet da prvo dobro izučiš rad u Ubuntuu pa onda da prijeđeš na nešto "kompiciranije"! Namigiva

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
protjeran
teodor kaže...

poz

imam win 7 i ubuntu, htio bi jos jedan linux ali da nije kao ubuntu, več malo ozbiljniji poput archa ili tako nekog. arch nisam uspio instalirati, jel imate prijedlog neke distre da se moze relativno lako instalirati uz ubuntu, a da nije neka jednostavna ?

Po čemu je ubuntu "jednostavan". On je i dalje 100% linux kao i sve "ozbiljnije distribucije".

Mislim, po čemu je arch ozbiljniji od ubuntu-a?

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
16 godina
neaktivan
Pa Ubuntu je najprilagođeniji početnicima, skoro pa nema tipkanja u terminalu...
(_.:BRUNO:._) //// Ako ne gori zeleno, ne znači da nisam tu...
15 godina
protjeran
Šef kaže...
Pa Ubuntu je najprilagođeniji početnicima, skoro pa nema tipkanja u terminalu...

Ako je učenje u pitanju i ubuntu je dobar za to kao i svaki drugi linux.

Ako je u pitanju cijeli dan konfiguruanje paketa i libova onda dobro. Ali iz toga nema znanja. ./configure make make install ili nešto drugo ovisno o sustavu.

Uopće nije bit u window manageru.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
16 godina
Predložite mi linux

Ako nisi uspjeo instalirati arch onda ne idi na slackware, a kamo li gentoo.

Kao što je buffer rekao na ubuntu-u možeš sve što i na ostalim distrama ako baš moraš na nešto preć idi na debian.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Predložite mi linux

debian sam probao, nakon prvog boota monitor ode u neki sleep i piše out of rage nešto... slackware mi je dao neki panic ako se ne varam ali on mi se sviđa, htio bi ga.... izgledala mi je instalacija u video tutorialu jednostavna ??

možda bolje da poslušam savjet pa učim još malo u ubuntu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Predložite mi linux

Kubuntu Linux

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Predložite mi linux

Lubuntu ili MoonOS

There's no business like showbusiness
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Drži se Gnomea tj Ubuntua  za njega postoji više korisnika a i najviše tutorijala :) posjeti wiki.open.hr  i linuxzasve.com 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice