POS printeri, rade li pod Linuxom ?

poruka: 4
|
čitano: 1.931
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
POS printeri, rade li pod Linuxom ?

Da li je netko probao neki POS printer pod Linuxom ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: POS printeri, rade li pod Linuxom ?
http://www.debian.org/doc/manuals/debian-reference/index.en.html
16 godina
idelac3 kaže...

-neki? Nema baš toliko proizvođača da bi pitanje bilo tako maglovito.

-generalno svi. Dok se LPT-COM podrazumijeva DOS support i emulacija IBM-Epson, tek USB postaje ovisan o driveru ali vjerojatno postoji za sve modele. Problem može biti kod specifičnih aplikacija npr editor za barcode ali klasičan print mora raditi. (npr Zebra termal, aplikacija i utils je za win, bez toga radi, ali je puno teže podešavanje ili kreiranje npr loga).

Zato provjeri koji model-brand, recimo Star.. ima drivere. To je najmanji problem, problem je u ponudi aplikacija koje bi radile pod linuxom (i konkretnom distrom).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 17:24 (ihush).
13 godina
neaktivan
idelac3 kaže...

Imam tamo nekakvu aplikaciju koja radi na Linuxu i piše na POS printer (ESC/POS emulacija).

Što se tiče HW-a, serijala radi 100% (jedino ako aplikacija nema root privilegije, moraš dodati korisnika pod kojim se izvršava u grupu koja može čitati i pisati po serijskom portu - ovisno o distribuciji to može biti dialout, uucp...itd...no to moraš provjeriti sam), dok će USB pristup ovisiti o proizvođaču i tome je li se sjetio napisati driver i za Linux. Kao što rekoše ovi prije mene...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice