Da li je netko probao neki POS printer pod Linuxom ?
POS printeri, rade li pod Linuxom ?
- poruka: 4
- |
- čitano: 1.931
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-neki? Nema baš toliko proizvođača da bi pitanje bilo tako maglovito.
-generalno svi. Dok se LPT-COM podrazumijeva DOS support i emulacija IBM-Epson, tek USB postaje ovisan o driveru ali vjerojatno postoji za sve modele. Problem može biti kod specifičnih aplikacija npr editor za barcode ali klasičan print mora raditi. (npr Zebra termal, aplikacija i utils je za win, bez toga radi, ali je puno teže podešavanje ili kreiranje npr loga).
Zato provjeri koji model-brand, recimo Star.. ima drivere. To je najmanji problem, problem je u ponudi aplikacija koje bi radile pod linuxom (i konkretnom distrom).
Imam tamo nekakvu aplikaciju koja radi na Linuxu i piše na POS printer (ESC/POS emulacija).
Što se tiče HW-a, serijala radi 100% (jedino ako aplikacija nema root privilegije, moraš dodati korisnika pod kojim se izvršava u grupu koja može čitati i pisati po serijskom portu - ovisno o distribuciji to može biti dialout, uucp...itd...no to moraš provjeriti sam), dok će USB pristup ovisiti o proizvođaču i tome je li se sjetio napisati driver i za Linux. Kao što rekoše ovi prije mene...