Instalirao sam backtrack 4 i imam problem s wirelessom . Mogu surfat , ali mi bt ne ocitava da imam wlan0 tj. ne nalazi karticu . Kartica je Intel Wifi 5100 agn i pise da je bt podrzava ! Šta da radim , molim pomoč ...
Pomoć oko Backtracka 4
- poruka: 66
- |
- čitano: 16.661
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
pa nije valjda da niko ne zna ...
Pomoć stiže: Obriši to smeće s računala.
pitam nekog ko zna odgovor na moje pitanje , hvala lijepo ...
Da onako pokušam pogoditi.. Pokrenuo si airmon-ng i ne vidiš wireless kartice.
tako je ... samo izbaci Interface Chipset Driver !!! poznato ?!?
Igrao bi se hackera a ne znaš dvije najosnovnije naredbe u terminalnu:
ifconfig
i iwconfig.
Naravno da mi je poznato.
Nemaš instalirane drivere
pise na netu da su tranu ... kak da ih instaliram , tocnije koje ... P.S. to je na laptopu , kako onda surfam normalno i skidam ?!?!
nije pomoglo ...
Nije pomoglo.koja je kod tebe svrha korištenje backtracka?!spojio si se pretpostavljam računalom bežičnom vezom na svoj modem-router-AP,nebitno i surfaš,koliko kužim...
Za početak trebaš ustanoviti dali ti mrežna kartica podržava packet injection , a to najlakše saznaš prema službenoj dokumentaciji od BT distre,ukoliko ne podržava pozdravi se od od hackanja nečije bežične mreže,btw.najbolji rezultati se postižu na WEP kriptiranim mrežama,i sa malom udaljnošću od AP,s time da postoji više metoda napada,a opet imaš sve na netu.
Fora je provalit nečiju bežičnu mrežu,meni je uspjelo svoju i susjedovu,ali je danas to bespotrebno
btw.imaš sve na netu
svrha korištenja BT-a je upoznavanje s Linuxom . Znači , samo me zanima kako mogu učinkovito instalirati drivere i vidjet ih (kao u WIN DEVICE MANAGERU ) i zanima me kako se instalira software u istom ! i muči me kako je laptop spojen na NET ako mi kaze da nemam wlan0 ili wlan1 , a citao sam na forumima da to moram imat za wireless karticu . Hakiranje neko me jos ne zanima , zasad ! Unaprijed hvala
svrha korištenja BT-a je upoznavanje s Linuxom . Znači , samo me zanima kako mogu učinkovito instalirati drivere i vidjet ih (kao u WIN DEVICE MANAGERU ) i zanima me kako se instalira software u istom ! i muči me kako je laptop spojen na NET ako mi kaze da nemam wlan0 ili wlan1 , a citao sam na forumima da to moram imat za wireless karticu . Hakiranje neko me jos ne zanima , zasad ! Unaprijed hvala
Ti si očito nešto krivo pročitao na njihovoj stranici.
Svrha BT-a NIJE upoznavanje sa Linuxom. Za to služe normalne distribucije poput Ubuntu-a, Minta-a, Fedore itd.
Svrha BT-a je da čisto i apsolutno služi za pentesting. Zato je tako ružan, zastarjeli, ali isto tako zato služi svojoj svrsi.
p.s. To što imaš instalirani BT ne znači da znaš i da ćeš ikada znati hackirati. BT nije = hacker.
hvala na informcijama , ali i dalje mi niko nije pojasnio instalaciju drivera na BT-u i kako mo net radi , a ne cita mi wlan0 !?!?
btw. sta znaci kad upisem ifconfig ETH0 i LO !?
još jedna stvar , dižem BT sa VMWareom ... ima li to kakve veze jer na forumima pise da moj kernel podrzava Intel Wifi 5100agn ... !?!?
Sve ti je gore u linkovima.
Driveri: http://intellinuxwireless.org/?n=downloads
Instalacija:
./configure
make
make install
u readme pise . INSTALLATION
The iwlagn driver will look for the file iwlwifi-5000-2.ucode using the
kernel's firmware_loader infrastructure. In order to function
correctly, you need to have this support enabled in your kernel. When
you configure the kernel, you can find this option in the following
Generic Driver Options ->
Hotplug firmware loading support
gdje se nalazi
Device Drivers ->
Generic Driver Options ->
Hotplug firmware loading support
ma ne vjerujem da niko nezna wireless instalirat , loši igrači očito ...
Znali bi da si uzeo normalnu distru, a ne backtrack koji ima zastarjeo kernel i lošu podršku za hardware...
jednostavno , kad savladam ovo ostalo ce bit pljuga ne !?
Znali bi da si uzeo normalnu distru, a ne backtrack koji ima zastarjeo kernel i lošu podršku za hardware...
Hoće se igrat hackera :/ a nezna wlan osposobit (koliko ja znam, 90% alata sa backtracka se može instalirati na bilo koju drugu distru)
ajd ne pametuj nego pomozi ... jel zna ko jel u Vmware-u trebam stavit na NAT ili Bridgeat karticu ?!?
i btw , mogu na internet preko wirelessa , al ga BT ne ocitava ni na IWCONFIG ni na IFCONFIG ...
ajd ne pametuj nego pomozi ... jel zna ko jel u Vmware-u trebam stavit na NAT ili Bridgeat karticu ?!?
NAT. Zašto bi je stavljao u bridge? Barem na vmware nema problema sa karticom ako radi u NAT modu.
na NAT mi radi net al na iwconfig izbaci "no wireless"
i šta znači HOST SMBus controller not enabled i zašto ...
jel zna barem netko neki forum na hrvatskom gdje ekipa zna nesto o BT4 na VMWareu ... !?!?! hvala onima koji su probali pomoc ... pozzz
Imaš LinuxZaSve forum probaj tamo.
Ali teško da će netko znati nešto o backtracku jer ga nitko ne koristi.
Posjeti i HULK također...
kolko sam informiran BT4 je ustvari Ubuntu , valjda neko koristi Ubuntu onda ...