Noobs problemi

poruka: 7
|
čitano: 1.412
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
odabir distre

prvo sam instalirao najnoviji ubuntu 11.04 ali to naravno nije radilo na mojoj staroj kanti...

radilo je, ali je sve blokalo i nisam mogao vidjeti prozore, jesam trebao mozda nesto namjestit da radi?

pa sam sada 8.04 instalirao...

kanta ovak izgleda: pentium 4 3gh, 1 gb ram, grafika 96 mb...

je li bi mogao noviju verziju ubuntu stavit od 8.04? pretpostavljam da bi 9 radila, mozda 10?

ili mi je bolje mozda mint stavit, i koja bi verzija radila?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: odabir distre
selecter69 kaže...

prvo sam instalirao najnoviji ubuntu 11.04 ali to naravno nije radilo na mojoj staroj kanti...

radilo je, ali je sve blokalo i nisam mogao vidjeti prozore, jesam trebao mozda nesto namjestit da radi?

pa sam sada 8.04 instalirao...

kanta ovak izgleda: pentium 4 3gh, 1 gb ram, grafika 96 mb...

je li bi mogao noviju verziju ubuntu stavit od 8.04? pretpostavljam da bi 9 radila, mozda 10?

ili mi je bolje mozda mint stavit, i koja bi verzija radila?

Ja imam skoro isti komp., ali 2 GB ram-a i bolju graficku(GeForce 9400GT). Vrtio sam u svoje vrijeme verzije 8.10, 9.04, 9.10, 10.04(takodje i Mint verzije 8, 9) i vrlo dobro rade. Sada trenutno vrtim elementary OS 0.1(baziran na Ubuntu 10.10). Ubuntu 11.04 je malo više bugovitiji a Unity sucelje nije bas za ovu konf., zapravo sve zavisi i od graficke kartice(3D akceleracija i te stvari). Ako mozes nabavi bolju(polovnu) graficku, ako ne onda ostani na starijim verzijama. Nadam se da sam ti barem malo pomogao.   

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
13 godina
neaktivan
Noobs problemi

ok, hvala na odg...

probat cu onda mint 9, posto bi htio probat i neku drugu distru osim ubuntu

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Noobs problemi

hardver je dovoljno dobar, samo reci koju točno grafičku imaš?

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Noobs problemi

Integrirano: Intel 82865G Graphics Controller

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Noobs problemi

moram malo googlat, al mislim da je to problematična kartica za linux

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Noobs problemi

instalirao sam ipak ubuntu 10.10, dobro radi i ostat cu na njoj neko vrijeme, da vidim kako ce to funkcionirati {#}

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice