Maturalni rad-Open source software...

poruka: 12
|
čitano: 2.700
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam dva pitanja:

1)Dali da ako radim tu temu za maturalni rad,dali bi bilo poželjno da doma barem pokušam koristiti neku distribuciju linuxa?

2)Koliko  prosječan maturalni rad ima stranica(ugrubo)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1) Ne moraš, ali bilo bi zgodno. Neku live distru staviš na USB pa bootaš s USB-a i malo ćaćkaš po njoj. Al, tema je open source softver, a takvoga imaš i na Win.

2) Ovisi o profesoru. Moja je recimo imala otprilike 23 stranice (bez one naslovne stranice i literature).

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Maturalni rad-Open source software...
g12356 kaže...

Imam dva pitanja:

1)Dali da ako radim tu temu za maturalni rad,dali bi bilo poželjno da doma barem pokušam koristiti neku distribuciju linuxa?

1)U svakom slučaju dobro će ti doći.Malo čačkaj po komandama nađi neke tutove i slično.Pogledaj i open office i usporedi ga s ms officom.To će ti podići puno ocjenu sigurno ;)

2) Moj je imao 32 stranice ali može varirati od 20-35...samo nikako manje od 20...

Prije sam bio umišljen sad sam savršen
15 godina
neaktivan

e a jeli je kakva razlika ako to zovem završni rad(srednja škola) ili maturalni rad?

a baš bi htio instalirati mandrivu 2010 koju imam doma...

16 godina
neaktivan

e da to sam zaboravio reći...to se više ne zove maturalni rad..nego završni rad..i tako treba pisati na dokumentaciji ;)

Prije sam bio umišljen sad sam savršen
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
g12356 kaže...

Imam dva pitanja:

-već je spomenuto, nije open = linux.

Pošto ti je to tema, moraš barem tu razliku naučiti. Open vs zatvoreni i free, shareware, cardware.. vs komercijalni itd.

I bilo bi logično, recimo korištenjem OpenOfficea. Može i pod windowsima ali ništa te ne košta dignuti LiveCD (recimo ubuntu).

Uz te sitnice (opensource) recimo da je Opendoc format usvojen kao nacionalna norma,  pozabavi se i time.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Ok,bum vidio dali bum mogao instalirati mandrivu 2010.

Imam ju na dvd-u i vjerojatno je u nekom .iso file-u.Kako napraviti bootabilan disk?Dali postoji tutorijal o instaliranju mandrive?

17 godina
neaktivan

Nije niti trunčice teže nego instalirati Windowse. Ako ti se neda gnjaviti s instalacijom, samo naprži taj .iso na CD/DVD (ovisi kolko je velik .iso) i bootaj ga. Svaka distra ima LiveCD, dakle, možeš ju isprobati prije nego se odlučiš na instalaciju. Ako i dalje nisi siguran u instalaciju, postoji Mandrivin wiki. Možeš i izgooglati "how to install mandriva", community je velik i sigurno ćeš naći milijun uputstava.

EDIT: Evo i ovdje ima nešto.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 19:04 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Imam dva pitanja:

1) Nije nuzno zato jer Open Source <> Linux. Imas hrpu kvalitetnih programa koji su Open Source i koji radi pod drugim platformama, npr. ja korisim Inkscape, Gimp, Infrarecorder, OpenOffice,... A da ne spominjem sve zive forume, CMS-ove, i ine web aplikacije.

2) Kada sam ja dane 1997. pisao o Linuxu maturalni rad moje je imao nekih 77 stranica... Najbolje ti je da pitas mentora. Ovisi ti od skole do skole.

15 godina
neaktivan

Ok,odlučio sam se za instalaciju mandrive 2010 spring.I u installeru me tražio za particioniranje.po defaultu je dao 10gb mandrivi.Ako ja kliknem da on to doista napravi,dali postoji mogućnost da izbriše nešto sa ove druge dvije particije?Molim brzi odgovor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Samo da vas obavjestim da sam si sve instalirao i da sam od danas i ja linuxaš!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mislim da je važno da također dobro proučiš GPL licencu ver. 2 i 3.

Pogledati pod obavezno "Revolution OS"

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice