Marketing?

poruka: 5
|
čitano: 1.026
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Marketing?

Ljudi još uvijek govore da je Ubuntu najpopularnija distribucija a Mint i distrowatch se ne slažu?

Zašto je to tako?

Jeli Ubuntu ima prejak marketing naprema Mintu?

p.s. nemam ništa protiv ubuntua niti za minta(nisam nijednog još koristio,koristim mandrivu i backtrack).

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Marketing?

Ubuntu je bio najpopularniji, ali onda su zamijenili Gnome 2 s Unity.

Pa ih je Mint prestigao prije par mjeseci.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Marketing?
FK25 kaže...

Ubuntu je bio najpopularniji, ali onda su zamijenili Gnome 2 s Unity.

Pa ih je Mint prestigao prije par mjeseci.

Da,ali Ubuntu je još uvijek ugraviran u mislima ljudi kao da je najopularnjiji.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
neaktivan
Marketing?

U pravu si.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Marketing?

Ubuntu je, s dvadesetak milijuna korisnika, još uvijek najraširenija (i najpopularnija) desktop distribucija. Broj korisnika Linux Minta se procjenjuje na oko pola milijuna.

Distrowatch Page Hit Ranking pokazuje samo koliko je ljudi otvorilo stranicu s podacima za određenu distribuciju, a ne koliko je ljudi preuzelo, instaliralo distribuciju i počelo ju koristiti na svome računalu.

Naglo povećanje PHR-a za Mint se može objasniti povećanjem članaka u medijima, koji su skočili na priču kada je Mint dobio par stotina PH-ova više od Ubuntua (i zasjeo na broj jedan koji je Ubuntu držao preko pet godina) zato što su korisnici tražili alternativu Unityju. Pogledaju li se PHR podaci proteklih godina, Ubuntu se konstantno vrti oko 2200 HPD, dok je iznimno visok broj HPD kod Minta anomalija koja se pojavila krajem 2011. godine zbog priča u medijima o kraju Ubuntua.

Zašto baš Linux Mint? Baziran je na Ubuntuu, ali je zadržao poznati izgled GNOMEa 2, prvo njegovim korištenjem u verziji 11, a zatim kroz MGSE za GNOME Shell u Mintu 12. Nadalje, Mint održava interes izradom Cinnamona, koji odgovara masi desktop korisnika koji žele koristiti GNOME, ali ne i tabletoidna sučelja GNOME Shella odnosno Unityja.

BTW, osobno koristim Fedoru na koju sam prešao nakon izlaska Ubuntua 11.04 (koristio sam Ubuntu/Kubuntu od 7.04); Mint sam isprobao par puta (mislim da su bile verzije 9, 10 i 12), ali mi nije odgovarao.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 16:26 (hrx).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice