S linuxa na windos 7

poruka: 11
|
čitano: 4.371
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
S linuxa na windos 7

ovako, jučer sam kupio ovaj lapotop: http://hangar18.hr/hr/proizvodi/10020/1635

i na sebi ima predinstaliran linux ovu vezriju: enterprise desktop 11

e sada bih ja htio maknuti taj linux i staviti windowse ali kada uđem u BIOS nekakav je čudan i nemogu nigdje nać di da formatiram harda pošto je samo jedna particija...

Ako postoji neki program preko kojeg bi mogao formatiarti disk preko linux molim vas da mi napišete!

btw, tražio sam preko googla i nikakvu pomoć nemogu naći a bojim se da nešto ne zeznem pošto je novi laptop...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: S linuxa na windos 7

Imaš na Windows instalacijskom DVD-u kod same instalacije. Ne može biti lakše!

Cake or Death?
16 godina
D4RKL1NG kaže...

Imaš na Windows instalacijskom DVD-u kod same instalacije. Ne može biti lakše!

je al meni neće prepoznati win instalacijski cd...

p.s. cd je ispravan, jer sam  ga i prije koristio

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 8:40 (Crljo).
15 godina
neaktivan
S linuxa na windos 7

Pratis obicnu instalaciju windowsa, samo bootas sa dvd-a win 7 i prije same instalacije se pojavi prozor sa izborom particije na koju ces instalirati win, imas opcije delete partitions format ili refresh, i tu sebi namjestis kako ti odgovara.

...Queter you become more able you can hear..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sk8eR kaže...

Pratis obicnu instalaciju windowsa, samo bootas sa dvd-a win 7 i prije same instalacije se pojavi prozor sa izborom particije na koju ces instalirati win, imas opcije delete partitions format ili refresh, i tu sebi namjestis kako ti odgovara.

ma znam to sve, ali je problem što meni neće prepoznati windows instalacijski cd kad ga stavim u čitač, sve imam najmešto u BIOSu da mi boota sa cd-a ali opet ga ne prepoznaje

17 godina
neaktivan
S linuxa na windos 7

Pa stavi instalaciju na USB stick pomoću Windows 7 USB/DVD Download Tool-a i instaliraj sa USB-a. Jer očito da ti ništa neće pomoći ako DVD uređaj ne radi, odnosno ne boota DVD.

Cake or Death?

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
S linuxa na windos 7

Ja sam kupio laptop i nije mi prepoznavao instalacijcki cd od win XP, sli mi je sedmica odlicno radila.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
D4RKL1NG kaže...

Pa stavi instalaciju na USB stick pomoću Windows 7 USB/DVD Download Tool-a i instaliraj sa USB-a. Jer očito da ti ništa neće pomoći ako DVD uređaj ne radi, odnosno ne boota DVD.

ok, hvala budem probao tako napravit, nadam se da bude uspjelo

15 godina
neaktivan
S linuxa na windos 7
Vjerojatno u BIOS-u nisi stavio da boot sa CD/DVD bude prvi.
Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Shody_1994 kaže...
Vjerojatno u BIOS-u nisi stavio da boot sa CD/DVD bude prvi.

Stavio je, covijek nije noob. Nego ja mislim da je "zabranjen" xp na novijim laptopovima jer se i moj komsija zali da nemoze xp na njegovu toshibu sattelite. A ja nisam mogao ni na msi cr700 da instaliram xp.

16 godina
neaktivan
Crljo kaže...

ovako, jučer sam kupio ovaj lapotop: http://hangar18.hr/hr/proizvodi/10020/1635

i na sebi ima predinstaliran linux ovu vezriju: enterprise desktop 11

e sada bih ja htio maknuti taj linux i staviti windowse ali kada uđem u BIOS nekakav je čudan i nemogu nigdje nać di da formatiram harda pošto je samo jedna particija...

Ako postoji neki program preko kojeg bi mogao formatiarti disk preko linux molim vas da mi napišete!

btw, tražio sam preko googla i nikakvu pomoć nemogu naći a bojim se da nešto ne zeznem pošto je novi laptop...

samo jedna particija? daj pogledaj bolje imas 3 particije (root, swap i home) a zasto staviti windoze? SLED je sasvim ok distra pogotovo ako mislis s lapom vecinu vremena slusat mjuzu, gledat filmove i surfat, ja mi mozda jedino ju zamijenio novijom verzijom openSUSE ali to su moje preference.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice