Dakle Linux je smece.Nakon sto sam instalirao Linux Mint i nakon 2 dana kopanja po internetu nisam nasao rjesenje za ocajnu brzinu interneta.Dosta tema po forumima i nula rjesenja koje rade.Uz ocajnu brzinu interneta kolicina bugova je zadivljujuca.Smrzavanje prozora,izoblicena slova nakon instalacije drivera koje je nasao sam sustav je jednostavno uzas.I jos uz ocajnu brzinu interneta kad napokon skines program preko Sofrware Managera onda sam izgubio internet potpuno.Ne znam zasto sam uopce stavljao to na PC kad je Win7 vrh vrhova naspram ovog smeca.
Linux je smece
- poruka: 57
- |
- čitano: 5.255
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Bravo, jako korisno što si to podjelio s nama...
Prijatelju, za zapoceti flame na Bugovom forumu, treba imati malo sive mase izmedju usiju!
Podijelio sam svoje frustracije ako netko moze reci da sam nesto krivo napravio i da su zbog toga bili svi ovi problemi instalirat cu Linux tog trena i ispricat se.

Super ako ti imas mozes mi reci rjesenje za ove probleme?Jedva cekam.
Naslov izgleda kao poziv na flejm, ali mi se čini da je frustracija iskrena...
I jest iskrena.I ponovit cu samo zelim rjesenje za ove probleme,jucer sam stavio temu i nitko nije znao pomoci.Sucelje Linuxa mi se svida i zelim ga koristiti ali ovo sto sam iskusio je uzas.
Ja ne vidim da si uopće naveo u čemu je problem
Ovo što si napisao je kao da si napisao na nekom
forumu "doktore, bolestan sam" i onda očekuješ
da ti netko napiše što ti je i čime da se liječiš
covjece jesi UOPCE POKUSAO naci neke drivere za mreznu?

Skini neku live distribuciju i vidi kako tamo stvari stoje, to ce pomoci suziti moguce izvore problema:
http://fedoraproject.org/en/get-fedora
I reci koju graficku karticu koristis i koji mrezni kontroler imas?
skini si ubuntu.. i provjeri ili pitaj nekoga ako ti je 64 ili 32 bitni procesor i ovisno o tome skini 32bit ili 64AMD verziju. on bi ti trebao raditi i na casio satu :)
imao sam i ja frustracija, ali linux nije smece, da je smece ne bi ljudi koristili windows onda hahahhaha
Odvajaj iza zareza i tačke.
Odmah ispod ove teme je druga tema koju sam jucer stavio i koja ima preko 100 pogleda i 2 savjeta.Odi to pogledat.
Proceosr mi je i5-2500 i 64 je bitni jer imam 8GB rama i Win7 64 bita.Ali sam skinuo Linux Mint 32 bita ako je u tome problem onda super idem sad odamh skinuti 64 bitnu verziju.
Imam NVidia GTX 570 i Realtek PCI GBE family adapter.
Proceosr mi je i5-2500 i 64 je bitni jer imam 8GB rama i Win7 64 bita.Ali sam skinuo Linux Mint 32 bita ako je u tome problem onda super idem sad odamh skinuti 64 bitnu verziju.
Nisam te pitao za procesor, RAM i druge operacijske sustave koje imas instalirane jer nista od toga ne uzrokuje ove probleme koje imas. Dakle jos jednom: graficka i mrezna kartica molim.
Ok, hvala.
I ne, 32 bitni OS na 64 bitnom procesoru nece imati nikakve probleme, tako da ti ni to nije uzrok problema.
Što volim ovakve pacijente...
Koja je to tema druga sto si otvorio...daj link, ja je ne mogu naci.
...
Jesi probao neku drugu distibuciju? Neki drugi izvor za download? Možda si jednostavno sam nešto zaj*bao.
Nisam se još susreo s računalom na koje sam instalirao Linux a da nije radilo kako treba. Najveće sam probleme imao s čitačima kartica, ali to mi je bio marginalan problem.
Ok stisni back(gornji lijevi kut) nadi pogledom ovu temu i onda idi jedan red nize.Cestitam nasao si.
ili ako ti je to pretesko http://www.bug.hr/forum/topic/linux/linux-mint-12-spor-internet/136575.aspx
Koji si driver za grafulju koristio? Pretpostavljam da je smrzavanje prozora i izoblicena slova prouzroceno losim driverima (mozda mint instalira nouveau drivere, ne znam). Ugl. ovdje je sluzbeni nvidia driver za sve moguce kombinacije linuxa:
http://www.nvidia.com/object/unix.html
A sto se mreze tice. Objasni malo "ocajnu brzinu". Spor download, ogromna latencija? Kakvu brzinu imas u windowsima a kakvu si iskusio u mintu? Koristis li wireless ili se na router spajas kabelom?
Koji si driver za grafulju koristio? Pretpostavljam da je smrzavanje prozora i izoblicena slova prouzroceno losim driverima (mozda mint instalira nouveau drivere, ne znam). Ugl. ovdje je sluzbeni nvidia driver za sve moguce kombinacije linuxa:
http://www.nvidia.com/object/unix.html
A sto se mreze tice. Objasni malo "ocajnu brzinu". Spor download, ogromna latencija? Kakvu brzinu imas u windowsima a kakvu si iskusio u mintu? Koristis li wireless ili se na router spajas kabelom?
Gle grafika je samo jedan od problema,najmanji i zapravo mi i ne treba toliko.Na Win 7 brzina mi je konstanta 4 kbps u Mintu mi je 0.40 kbps.
I svakako probaj i sa nekom drugom (po mogucnosti live distribucijom). Ja sam ti stavio gore link na fedoru, to je dobar pocetak...
Gle grafika je samo jedan od problema,najmanji i zapravo mi i ne treba toliko.Na Win 7 brzina mi je konstanta 4 kbps u Mintu mi je 0.40 kbps.
Dobro, onda cemo zanemariti graficku karticu.
Wireless ili kabel?
I svakako probaj i sa nekom drugom (po mogucnosti live distribucijom). Ja sam ti stavio gore link na fedoru, to je dobar pocetak...
Probao sam bio sa Ubuntu isti problemi su mi se dogadali.Probat cu sa ovom ali jeli moguce da je mozda jer imam dual boot sa Win7 ili je to nevazno?
Instaliraj sluzbene drivere pa nece biti problema sa mreznom odnosno netom.
Dobro, onda cemo zanemariti graficku karticu.
Wireless ili kabel?
Povezan sam kabelom.I najvise tema na netu po forumima je otvoreno zbog wirelessa.
Pa šta si očekivao? Windows 7 košta 200-300 dolara a linux je besplatan i još k tome funkcionalan.