Linux server

poruka: 3
|
čitano: 1.849
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Linux server

Trebao bih sloziti na jednom racunalu Linux server na koji ce biti spojena dva racunala s windowsima (te po mogucnosti da sav promet prema internetu ide preko servera, ali koliko sam shvatio, to nije nuzno). Takoder bih trebao izvesti da se na serveru hosta stranica na koju bi se mogli spojiti kolege sa drugog odjela, unijeti podatke, koji bi se onda proslijedili programu koji bi se izvrsio na serveru i njima vratio rezultat.

Problem je u tome sto bas i nisam najbolje upoznat s Linuxom (samo nesto malo koliko smo na faksu - PMF radili), mogao bi biti i problem sto je to sve dio vece mreze (Institut Rudjer Boskovic) pa ne znam ni koliko me ta cinjenica ogranicava (npr. ne znam mogu li uopce dodijeliti serveru domenu koju hocu).

Naravno da ne ocekujem sad da netko iz dzepa izvadi step-by-step vodic, ali svaki savjet i link na site gdje se mogu vise informirati su jako dobrodosli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Linux server
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Linux server

mozes ti sebi instalirati neki server na neko racunalo, ALI to ti tamo nece pustiti.. imaju oni svoju IT sluzbu i svoje admine koji rade sve instalacije, konfiguracije i sl.

ne kuzim kako te netko uopce to i trazio?!

tko ce ti dati IP, tko ce ti dati DHCP range koji dodjeljujes? koji gateway?! domena?! .....

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice