- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koristili li netko powerline status plugin? Radi mi na zshu odlično, no na Vimu nikako. Za sada mi je palo na pamet da bi ipak trebao Vim skompajlirati sa podrškom za Python, no nigdje ne vidim službeni navod za isto.
Pa s obzirom da kaze ovo "Powerline was completely rewritten in Python to get rid of as much vimscript as possible. This has allowed much better extensibility, leaner and better config files, and a structured, object-oriented codebase with no mandatory third-party dependencies other than a Python interpreter." i onda ovo "But I hate Python / I don’t need shell prompts / this is just too much hassle for me / what happened to the original vim-powerline project / … You should check out some of the Powerline derivatives. The most lightweight and feature-rich alternative is currently Bailey Ling’s vim-airline project." rekao bih da ti treba podrska za Python u vimu ili jednostavno probaj ovu alternativu.
Koristili li netko powerline status plugin? Radi mi na zshu odlično, no na Vimu nikako. Za sada mi je palo na pamet da bi ipak trebao Vim skompajlirati sa podrškom za Python, no nigdje ne vidim službeni navod za isto.
Pa s obzirom da kaze ovo "Powerline was completely rewritten in Python to get rid of as much vimscript as possible. This has allowed much better extensibility, leaner and better config files, and a structured, object-oriented codebase with no mandatory third-party dependencies other than a Python interpreter." i onda ovo "But I hate Python / I don’t need shell prompts / this is just too much hassle for me / what happened to the original vim-powerline project / … You should check out some of the Powerline derivatives. The most lightweight and feature-rich alternative is currently Bailey Ling’s vim-airline project." rekao bih da ti treba podrska za Python u vimu ili jednostavno probaj ovu alternativu.
Da, baš me i to zbunjuje, jer rijetko tko koristiti, odnosno kompajlira Vim upravo zbog toga da uključi podršku za Python. Držati ću se plugina, jer odlično radi u zshu.
Danas izlazi Ubuntu 16.04?
yep
kakvo je stanje trenutno sa gamingom na fossu? zivo me zanima?
izaslo par native naslova,ne nalazim na ista na youtubeu, a steamos? neki info neki review neki video?
ono sto nalazim na youtubu nije od nekog značaja...
sudo upgrade-manager -d
yep
kakvo je stanje trenutno sa gamingom na fossu? zivo me zanima?
izaslo par native naslova,ne nalazim na ista na youtubeu, a steamos? neki info neki review neki video?
ono sto nalazim na youtubu nije od nekog značaja...
Mislis na igranje na Linuxu ili na igre otvorenog koda? Za prvo ti je najjednostavnije otici na Steam i pogledati. Ili Humble Bundle koji su se pogorsali zadnje vrijeme, ali i dalje nude igre za Linux. Nekad su u paketima nudili iskljucivo igre koje rade na sve tri platforme i bez DRM-a, danas nude svakakav miks, neke rade samo na Win, neke na Win i OSX, neke na sve tri platforme, neke su bez DRM-a, neke su sa Steam kljucevima, strasno.
Pa da. Tu je release note. 16.04 trenutno ne podržava fglrx, pa stoga pažnja http://www.omgubuntu.co.uk/2016/03/ubuntu-drops-amd-catalyst-fglrx-driver-16-04

Najbolji apgrejd do sada. 10 minuta vremena za apgrejd, nakon restarta sve postavke zapamćene, sve ekstenzije rade (!!!), ono no brainer. Praktički kao normalni sistem apdejt.
Super zadovoljan.
Zgođušnu kolekciju wallpapera je napravila xubuntu ekipa
http://www.omgubuntu.co.uk/2016/04/winning-xubuntu-16-04-community-wallpapers-beautiful
Sviđa mi se kako to izgleda. Ponekad mi je znalo zasmetati kod puno ikona na lijevom launcheru da ih mora listat. Dolje to nije problem, dok ih ne naredaš mnogo. Al je manje visine za prozor
Kako se miće Unity dolje? Gledam pod Appearance i ništa.
Dupli post, sorry.
Kako se miće Unity dolje? Gledam pod Appearance i ništa.
sudo apt-get install unity-tweak-tool
ili:
gsettings set com.canonical.Unity.Launcher launcher-position Bottom
Nisam ni znao da gnome sad kompajla js fileove za shell, onemogućujući bilo kakve izmjene bez nekih akrobacija. To je dovelo da su ikone u 3.18 panelu 16px velike što dovodi do toga da izgledaju smješno malene i beskorisne. Najgore od svega je da više ne možeš promijeniti veličinu u css file-u. Tko je od njih došao na ovako briljantnu ideju? Nevjerojatno.
Rješeno css + js u ekstenziji. Blah!
Nakon kaj sam ju instalirao igra dela na ubuntu 1604
Ako netko koristi sublime text editor i nakon apgrejda su mu fontovi preveliki imam ja rješenje.
Prefrences-Settings User
dodati
"font_face": "Monospace",
"font_size": 11,
"dpi_scale": 0.97
Meni je to vratilo na otprilike (ne mogu vidjeti razliku) kao što je bilo prije apgrejda.
Još jedan koristan setting:
"trim_trailing_white_space_on_save": true
Opcenito, pozicioniras se u direktorij i upises:
./ime_programa
Naravno, datoteka mora imati izvrsnu zastavicu ukljuceno.
Kad instaliraš preko interneta s apt-get onda ti povuče i zavisnosti, ali ako imaš lokalno deb file i neće da radi instalacija dvoklikom ili s dpkg -i, onda možeš instalirati gdebi i instaliraš taj deb s njim i on ti povuče zavisnosti s interneta
gdebi imepaketa.deb
Sa komandom ldd možeš naći library-je o kojima zavisi paket. A kako zavisnosti nisu uvijek library-ji, nego mogu biti i drugi programi onda se može i s apt-get cache depends imepaketa ili dpkg -I imepaketa.deb | grep Depends

Javljam da kombinacija deb-a i snappyja radi. Čak i bez unitya, testirao sam na i3wm.
Jedino što ima svega 10-20 snappy aplikacija. Od kojih neke nisu funkcionalne.

nedavno sam instalirao Ubuntu 15.10 i kako sam tek počeo raditi na linuxu gledam tutoriale za terminal. Na jednom od njih je bila i naredba "passwd". kako je to bio tutorial ja nisam doista htio promjeniti shifru pa sam samo ukucao svoju shifru ponovno, no terminal je tada rekao ispisao da je ista kao stara i da ponovim unos shifre. Ja sam tada prvo probao abortirat s Ctrl + c (stisnuo sam i enter) no nista se nije dogodilo pa sam iskljucio terminal. No iz nekog razloga shifra mi se promjenila u neku od pet znakova. Probao sam sve rijeci koje sam bio tipkao u terminal no nis od toga nije. Jel to neka default shifra ili? Ako je jel zna itko koja je, a ako ne kako da ju uklonim? To je bilo prije 5 min tako da sam jos uvijek ulogiran.
smisao passa je upravo to da ga znaš.
sve što je tipkano (nemoj da te zavaraju zvjezdice i to je maskirano) je šifra.. pogađanje je samo pogađanje.
možeš ako imaš drugi admin acc ili kao root (uz pass), kao i rizik da resetiraš nešto pogrešno, prvo man u ruke i koristi notepad, copy-paste.. pass nije nešto nevažno.
Da, na Ubuntuu ponekad treba dodatno nesto instalirati, Mint dode nakrcan sa svim i svacim. Konkretno, u ovom slucaju trebao ti je SDL, jedna od najkoristenijih biblioteka za grafiku (bolje receno multimediju, jer nije samo grafika ukljucena).
Da je igra prosla instalacijsku proceduru valjda bi igra delala. U ovom slucaju je rijec o zip mapi od 1,8 gb koja se samo raspakira i dela i na linuxu i na windowsima...
Malo bedara od ubunta ako tako koristenu biblioteku nema defaultno u sistemu predinstalirano...
Inace, bas me jako kopka kako bu clement i ekipa sklepali mint 18 sa plasmom 5.... Sve vise naginjem kde-u a unity, xfce, gnome i cinnamon su ok no kde mi nekako daje da se najvise customizira.. Svjestan sam prisutnih bugova no nekako me mimoidju.. ☺
...
A iskreno ne znam, ja na 12.04 imam libsdl instaliran, ali da me osamaris ne znam da li zato sto sam nekad prije nesto kodirao s SDL-om ili je tu otprije. Vjerojatno ovo prvo.
Vidim po drugim temama da i ti volis zaigrati dobre igre.
Nekad sam gannjao cjelu noc igre tipa duke nuken, deus ex i sl. Nakon stalkera call of pripyat mi nijedna vise nije bila zanimljiva a i poso stego pa igre stale. No prije par mjeseci sam neke mlade gejmere presaltal na linux i da im olaksam prve linux korake morao sam i sam pronaci im dobre pucacine i isprobati ih. Tako sam i dosao do urban terora..
No nema do one atmosffere lutanja zonom u stalkeru... Steta kaj ga nema za linux...