Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.513.769
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Linux - pitanja i odgovori

Unatoč Linux problemima ipak bih želio imati "Dual boot" uz postoječe Win8.1

E sad, skinuo sam si Lubuntu, napravio bootabilni USB i u biosu promjenio da mi je prvi boot uređaj USB.

Restartam komp, boota sa USB-a i ponudi mi da isprobam bez instalacije ( što radi bez greške ) i ponudi mi instalaciju Lubuntua. Ja kliknem da želim instalirati i čekam da mi ponudi dalje neke opcije dual boota ili nešto ali ništa se ne dešava, crni ekran i tako u nedogled!?!

U čemu bi mogao griješiti?

( @Bunker...ponudio si pomoć po ovom pitanju )

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Hehehhehe ,,,   veliš glavom bez obzira... {#}

No , šalu na stranu , jer bi netko čitajući ove postove mogao pomisliti da su takvi problemi uobičajeni na linuxu.

Ovo što rade ova dvojica naših kolega nikako nije pravilo nego je to iznimka.

Na tisuće računala sam instalirao razne operativne sisteme , i naravno da na svakom treba odraditi

nekakva prva podešavanja i nadogradnje. Linux je tu čak u prednosti jer uz jedan ubuntu-mint-opensuse

u paketu sa operativnim sistemom se odmah instaliraju i svi kodeci, java, flash, set najčešćih uredskih-multimedijalnih aplikacija,

i onda kada se sistem nadograđuje, automatikom se nadograđuje i sve što je instalirano na tom pc-u...

Na windowsima je u zadnje vrijeme dosta dobro sa drajverima koje os instalira i podesi, no mnogo drugih stvari

poput kodeka i aplikacija je potrebno zasebno instalirati i onda rućno voditi brigu o njihovoj povremenoj nadogradnji.

Windows store za instaliranje aplikacija je tek u funkciji od 2012 sa win8, a na linuxu su repozitoriji već cjelu vječnost...

Problemi naravno da se tu i tamo pojave na svim operativnim sistemima , no ipak su to iznimke a ne pravilo.

Treba uzeti u obzir i znanje i iskustvo korisnika kao i ispravnost i kompatibilnost hardvera, no ako se radi o standardnom hardveru

čiji proizvođač se držao standarda onda tu i nema nekih iznenađenja...

Linux omogućuje trajnu nadogradnju, što znači da ako ste  2008 godine instalirali ubuntu 8.04 ,  od tada više niste morali raditi nanovo instalaciju

već je samo nakon izlaska nove verzije trebalo se jednostavno nadograditi kroz lagan postupak , i tako da ste u mogućnosti uvjek imati najnoviji operativni linux sistem.

Kod windowsa je to skoro nemoguće, da bi od windowsa 98 redovnim nadogradnjama danas imali na tom stroju windows 8.1. Nekažem da je to totalno nemoguće

ali je povezano sa toliko problema da bi to rijetko koji kućni korisnik mogao sam napraviti kroz sve ove godine...

Cijena , u ovim okolnostima u kojima su hr građani, nikako nije zanemariv faktor , a linux i programi za lnux su najčešće besplatni. Održavanje nije besplatno ni za win ni za linux,

ali neznam nijednog kućnog korisnika da nekoj profesionalnoj firmi plaća održavanje.

Windowsi dominiraju desktop područjem, a linuxi na serverskom i poslovnom području gdje se traži stabilnost, pouzdanost i sigurnost,  ...

Igre svi vole , a kako ih tvorci pišu za narširenije desktope, onda je tu linux godinama bio zakinut za dobre naslove, pa je to odbijalo dosta novih korisnika.

sada se i to mijenja, i to ubrzano...  Drajvere za linux već pišu svi veći proizvođači hardvera..

Uvek me oduševi kada na novi linux piknem 4gusb internet stik, i od prve sve proradi i dobijem internet vezu bez ikakve modifikacije ili instalacije

bilo kakvih dodatnih programa, dok na windowsima ipak treba odraditi instalaciju aplikacije koja pritom naguzi i drajvere i tek onda to radi,,ako,,,,

No eto,, malo odužih,, ali tek toliko da se shvati da      ovo kroz kaj prolaze ova dvojica mladih kolega je iznimka , a sam linux i rad na njemu je unačelu

daleko lakši i jednostavniji nego na windowsima jer sam linux se u startu pobrinuo za puno toga, od sigurnosti do nadogradnji i pravila pristupa kernelskom nivou..

Ko je malo otišao napred u linux znanjima , sjetiti će se npr kako je nakon instalacije opensuse-a već kod prvog podizanja firewall instaliran i sve mreže su stavljene defaultno u vanjsku nesigurnu zonu,

a security postavke su defaultno na umreženoj radnoj stanici i svi nepotrebni portovi su zalokani a otvoreni su pod strogim nadzorom.....

No, dalek je put od ubunta i minta do opensuse-a...... 

{#}

4 0 hvala 1
16 godina
Re: Linux - pitanja i odgovori
andi.cro kaže...

..

kraće je nabrajati u čemu ne..

npr izbor distre, postojeći 8.1 .. uefi-gpt? naučit ćeš.

kao što je posljednji problem swichable.. na mintu koji kod jednog radi, kod drugog (istog) ne..

Postavke BIOSa, postojeći OS-particije-standardi, ciljana kombinacija, pa do same izrade USBa, dali je ispravan itd..

bunkermax kaže...

..

No , šalu na stranu , jer bi netko čitajući ove postove mogao pomisliti da su takvi problemi uobičajeni na linuxu.

Ovo što rade ova dvojica naših kolega nikako nije pravilo nego je to iznimka.

..

- LOL.. . ajd sad ozbiljno?

-ne, upravo posljednji primjer je ono što 20 godina ubija linux. čekout.. (sam ti nisi mjerilo, mjerilo su juzeri..)

Postoji par postulata, npr nikad Radeon, pa ni tad. Nikad novi HW, čekati cca 6mj-12mn.. (npr lan-audio-vga.. i sve u chipsetu a intel ima svoju politiku, interese + jedna od sinonima 'wintel' koji raznjašnjava interese).

Sve se može, OS je OS (software). Pitanje je samo dali je HW i SW usklađen, nakon tog juzer koji želi (nešto).. a čak ni ne zna što je to, pa na kraju kaže, ... ''ali, to nije windows?'' -da, linux nije win. Linux je btw jedan. Interesi su razni.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 15:19 (ihush).
11 godina
protjeran
andi.cro kaže...

No frks, vrlo rado ti pomognem....

ajmo po redu: s obzirom da si linux početnik, svakako bih ti prijateljski predložio da se držiš najkvalitetnijih distri

a ne tzv forkova koje drži na životu par ljudi i koje nikako nemože nazvati reprezentacijom linuxa.

Aj ispiši ovdje komponente da vidimo  o čemu priamo

( procesor sa podržanim instrukcijama, vrsta i količina memorije, matična, čipst, grafika, tip i proizvođač diska te sadašnje stanje particija,

grafička i memorija na grafičkoj, miš i tipkovnica su usb ili wifi ,,,,,, printer scaner koji su prikopčani i kako su spojeni,,,, jesi u mreži sa nekim drugim računalima....

bios vrsta verzija i prozvođač..te da li ćeš instalirati sa usb ili dvd  ,,, a moramoi nakon downloada iso filea provjeriti njegovu valjanost i nakon snimanja na usb ili dvd isto treba check media....)

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 15:21 (bunkermax).
16 godina

-kraće, @ andy, ubuntu, sve je tamo od howto kreirati usb pod win-ili-linuxom, do početnih koraka kad proradi.. lubuntu nije ubuntu.

1 0 hvala 1
11 godina
protjeran
ihush kaže...

- LOL.. . ajd sad ozbiljno?

-ne, upravo posljednji primjer je ono što 20 godina ubija linux. čekout.. (sam ti nisi mjerilo, mjerilo su juzeri..)

Kompa, nemoj plašiti ljude jer nije to baš tako neki bauk i nestandardiziranost kako bi se moglo zaključiti iz tvojih riječi.

Na ovakve probleme kakve navode kolege naletim vrlo vrlo rijetko, a svakodnevno sam sa time svime u kontaktu i instalacijama.

Nesjećam se u zadnjih desetak godina da nije prepoznat bilo koji komad pisača ili hardvera.....

Naravno da ja nisam mjerilo , ali ne instaliravam ja samo sebi.  Ako teta od 55 godina ( radi kao ovl prevoditelj i to radi na tom kompu )

se glatko snalazi na ubuntu, pa onda hrpa odvjetnika i liječnika kojima sam ga instalirao ,,,   sve su to totalno informatički nepismeni korisnici

i na kraju krajeva ih to i nezanima,,,,Od kompa očekuju samo to da na njemu mogu napraviti ono kaj im donosi pare,,,i ako se takve

osobe snalaze i nebune i nedave svakodnevnim pozivima,,,onda će se posjetioci informatičkih foruma još stoput lakše snaći u svemu tome....

Koji si ti palikuća,,,hehehehhehe

{#}

16 godina
bunkermax kaže...
..

Nesjećam se u zadnjih desetak godina da nije prepoznat bilo koji komad pisača ili hardvera.....

..

Koji si ti palikuća,,,hehehehhehe

{#}

-dobro gore..

-argument pisač? ok, a wlan, joystick.. i swichable? Što misliš što je average PericaTM-juzeru važnije (o ŠteficiTM kao poslovnom nećemo), pogotovo na notebooku? Printer ili gaming/YT-facebook... + Radeon. LOL za plač. Samo jedan kratak trenutak (kao KT-boudary) je bilo sve OK, ubuntu 9, i tad je .. izbačen support za stariji hw, kilav za noviji + tamagučizam, ali ipak ubuntu radi...

Uvjek je ozbiljna distra bila npr Suse, trebao bi sve raditi (iz doba kad je HP imao taj paket). Pa opet pitanje/argument za Pericu-juzera, dali će odabrati ubuntu-suse ili mint? .. a linux je samo jedan, radi, sve to je samo software. + Život je prekratak da bi sizifovski pokušavao gurati kamen uzbrdo, nema smisla.

btw +Android, smartphoneovi... i sve radi, milijunima juzera, ali to nisu gurui, to su samo upali-i-koristi juezeri.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 15:41 (ihush).
11 godina
protjeran

je pa čist normalno da neki stariji os neće imati podršku za noviji hadver, ali tako je i na windowsima...

ali ako govorimo o out of the box, ipak je linux taj koji daleko više nudi uz najmanje truda i podešavanja.

ovaj forum vrvi upitima o raznim problemima pod windowsima tako da ih niako nemožemo nazvati spasonosnim solucijama za jojstike i sav ostali hardver....

a stalno učenje isto potrebno jer svaka nova verzija osa nudi nekakve novosti...  sjeti se kad je izašao win8 koliko je bilo upita kako ga uopće ugasiti

a mnogima i dandanas nije jasno da je onako brzi start win8 posljedica toga kaj se uopće nisu dokraja ugasili na način kako se sedmica gasila ...

i ja stalno učim,,burgijam po raznoraznim stručnim skupovima, forumima, mailig listama i fejs grupama jer nije lako držati koram sa stalno izlazećim novostima i mogućnostima....

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 15:49 (bunkermax).

0 0 hvala 0
15 godina

Aj prije od svega idem skinuti Ubuntu (kažete da je to najbolja opcija)

Želim odmah to na USB instalirati pa jel da koristim UNetbootin ili Universal USB installer?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E, nego, ja jos uvijek nisam uspio ono rijesiti haha.

Koje su vase preporuke za dalje?

Stvarno razmisljam o nekom dualbootu win7 s mintom.

Jel to dualbootanje utjece ikako na performanse?

Neko bolje rjesenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
andi.cro kaže...

Želim odmah to na USB instalirati pa jel da koristim UNetbootin ili Universal USB installer?

Ok,, ubuntu je odličan izbor, ako ti je hardver osrednje jak, jer ubuntu ima unity sučelje koje je super ali jede resurse..

Kada ga skineš, provjeri md5sum skinutog iso filea , ubuntu 14..1 skini i provjeri 8  (  119cb63b48c9a18f31f417f09655efbd  - ubuntu-14.04.1-desktop-amd64.iso

i   a4fc15313ef2a516bfbf83ce44281535 -  ubuntu-14.04.1-desktop-i386.iso )

nadam se da radiš na nezaraženom kompu jer ako ti inficira usb onda je sve uzalud....

snimi a universal usb instalerom, i napravi persistance 1 gb , prije toga nekim alatom formatiraj stik i stavi msdos tablicu i fat32 particiju na njega...

15 godina

Downloadam prek UNetbootina Ubuntu Live x64, imao sam ponuđene još neke verzije ali ova je bila zadnja u nizu pa je to valjda najbolje {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 16:08 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
marky55 kaže...

E, nego, ja jos uvijek nisam uspio ono rijesiti haha.

Koje su vase preporuke za dalje?

Stvarno razmisljam o nekom dualbootu win7 s mintom.

Jel to dualbootanje utjece ikako na performanse?

Neko bolje rjesenje?

nemoj krivo shvatiti,,odličan je mint , i milioni ga uredno koriste , ali ubuntu je ipak izvor  a mint  je samo klon

i daleko lakše buš neke stvari riješio iz ubunta nego iz minta...  ubuntuov softver centar puno toga rješava sam kaj u mintu moraš rično odraditi kod nekih instalacija....

dual bot ne utječe na perfomanse , jer kad se os pokrene, nebitno mu je kaj je i drugi os na disku jer se tada taj drugi os ne koristi...

11 godina
protjeran
andi.cro kaže...

Downloadam prek UNetbootina Ubuntu Live x64, imao sam ponuđene još neke verzije ali ova je bila zadnja u nizu pa je to valjda najbolje {#}

kak to misliš..pa downloadaš valjda prek nekog download managera iz web preglednika,,,,,

skini ubuntu 14.04.1 verziju , 64 bit,, jer si sa njom miran do 2019 godine gled nadogradnji...

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 16:08 (bunkermax).
15 godina
bunkermax kaže...
kak to misliš..pa downloadaš valjda prek nekog download managera iz web preglednika,,,,,

skini ubuntu 14.04.1 verziju , 64 bit,, jer si sa njom miran do 2019 godine gled nadogradnji...

Stavio slikicu...pogledaj gore!

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 16:09 (andi.cro).
15 godina
neaktivan

Iskreno nemam nista protiv ubuntua ali mi je interface uzasan. Samo zato se pokusavam zadrzati na mintu. A recimo jel se moze tweakati interface ubuntua bez usporavanja rada (sjecam se dok sak na windowsima instalirao neke nove teme da mi se grozno usporio)

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

andi ,,u startu buš fulal,,,,   aj se drži školske logike i fino ručno ga downloadaj sa izvorne orginalne stranice a ne ove kaj nude kojekakvi jutilitiji...

--kaj ak ti skine 14.10 koja je najnovija...?   

rađe ručno:

http://www.ubuntu.com/download/desktop/

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 16:14 (bunkermax).

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
marky55 kaže...

Iskreno nemam nista protiv ubuntua ali mi je interface uzasan. Samo zato se pokusavam zadrzati na mintu. A recimo jel se moze tweakati interface ubuntua bez usporavanja rada (sjecam se dok sak na windowsima instalirao neke nove teme da mi se grozno usporio)

ako pod interface misliš na desktop sučelje unity, možda da mu daš šansu i bolje ga upoznaš,,,, 

mnoge ostale dstre se muče kako bi unity proradio i na drugim distrama al ubuntu ih zasad zavlači

jer želi imati svoj prepoznatljivi ekosustav.....   

možeš ti posle mijenjati sučelja ali unity kad ga upoznaš je izvrstan i privatno i poslovno.....

16 godina
bunkermax kaže...

je pa čist normalno da neki stariji os neće imati podršku za noviji hadver, ali tako je i na windowsima...

ali ako govorimo o out of the box, ipak je linux taj koji daleko više nudi uz najmanje truda i podešavanja.

ovaj forum vrvi upitima o raznim problemima pod windowsima tako da ih niako nemožemo nazvati spasonosnim solucijama za jojstike i sav ostali hardver....

..

-ništa nije čist normalno.. tj to je odluka npr Canonicala (u 10.10, kernel 2.6 je podržavo sve), npr Ubuntu zbog licenci (i s tim se slažem-razumijem, mada sam protiv) nema 'ništa'... nekad je bio podržan sav HW, i tad je počelo, izbačeno za sve starije od 4xxx itd. a novo je za linux ipak problem, interesi proizvođača.. pa dok free zajednica odreagira i napravi nešto upotrebljivo. Gore govoriš o nadogradnji .. LOL, PC na kojem je bio w98-ubuntu-6-7.. tada i danas? Mobač je jači, igračka za 300kn je jača. Današnji min.req + upotrebljivost npr internet.. takvo računalo ako je ispravno, svejdno se baca... jednako cijena, zaboravljaš da Perica ugl ne plaća licencu za OS, nevažno dali je linux-win. Ili da je (često) predinstaliran 8-8.1 + problemi upravo zbog tog. Tad ostaje Ubuntu (koji MSu plaća licencu). Steam, da.. WoT? itd..

-kažeš linux je outofbox, da neka distra, jer što je linux, što je distra? Ubuntu nasuprot, uz podsjetnik MS vs EU za ie i wmp, a posjeduje codece samo npr nema playera, zato Canonical radi pametno, ali zato juzer uzme mint...

-nije teško, nije ni jedan OS poseban problem, zapravo sličnost je frapantna. Problem su interesi velikih igrača, potrebe juzera, promjene, internet.. a linux je tu pretrom, prerazmrvljen.. pre-serverski ili pre-free. Održavanje nekog repoa i entuziazam nisu stvar za masovnu proizvodnju. Upravo zato problemi. Upravo zato Android nema probleme, a android je?..

Ni jedan OS nije problem instalirati, brzo, radi, nije tu ni win lošiji (kao što naginješ u opisu). Ali OS je meni najsporedniji. Korisnik-upotreba, aplikacija. Ne OS, sve to je SW, bitovi 0-1..

Što reči pa da ovo trućkanje dobije smisao? Pa juzeru koji želi instalirati OS, pitati ga, što želi? OS ili nešto raditi, igrati, surfati..? Ako želi OS, nek se mući, ako želi koristiti PC, tad je OS samo sastojak kao recept za palačinke-pizzu, sol, šećer.. dio. Koristi se onaj koji RADI ono što korisnik želi. Ne onaj koji ne radi. Android? OSX.. Ubuntu itd.

Pa još o čudima statistike i tumačenju, kao i gatanju iz kave-soca.. svatko vidi ono što želi.

Količina problema u temama za win kao argument? LOL, 90+% vs... i imaš odgovor, + 99% onih koji stvarno koriste linux, imaju i win (zašto?).

Nije cilj odgovoriti anidju da ne koristi liniux, nego da vidi što želi, ako želim auto, moram imati novac, gorivo, vozačku, cestu,... ne samo 'želju'.

andi.cro kaže...

-sve je detaljno-precizno na njihovim stranicama.. howto. U suprotnom možda neće npr bootati. (ili izmišljamo toplu vodu, ponovo).

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 16:16 (ihush).
15 godina
bunkermax kaže...

andi ,,u startu buš fulal,,,,   aj se drži školske logike i fino ručno ga downloadaj sa izvorne orginalne stranice a ne ove kaj nude kojekakvi jutilitiji...

--kaj ak ti skine 14.10 koja je najnovija...?   

rađe ručno:

http://www.ubuntu.com/download/desktop/

Dobro,prekinuo sam ono i downloadam sa tvoga linka...

11 godina
protjeran

@ihush

ehehheheh ,,  ko te nezna još bi ga uspio zapaliti ......

imam jednu frendicu novinarku, koja ima i svoju tv emisiju , pa ak si za da odradimo jednu

emisijicu onak u stilu sučeljavanja....  ...   jedan na jedan,,,ili da pojačamo ekipe

pa   tri a tri.. ?..... {#}

@andi,, 

nadam se da razumiješ da kad već ovo delamo od nule onda da sve bude tisuću posto provjereno i ispravno...

oono kaj je unetbotin ponudio kao link za skidanje nikako nije nekaj kaj bi ti sam canonical ponudio....

-- idemo školski, polako, i držeći se uhodanih puteva i načina rješavanja uobičajenih stvari....

--znači ajmo kupit golfa u vw a ne kod fazlinovićevog rođaka..hehehe{#}

2 0 hvala 0
15 godina
ihush kaže...

Nije cilj odgovoriti anidju da ne koristi liniux, nego da vidi što želi, ako želim auto, moram imati novac, gorivo, vozačku, cestu,... ne samo 'želju'.

Želim deložirati ženu i decu na Linux pa da surfaju,Fejsaju i igraju online igrice bez brige {#}

A uz put da se i ja još nečemu nafčim {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 16:26 (andi.cro).
15 godina
neaktivan

Mislim da me laptop psuje polako vec u jedinicama i nulama, al dat cu jos jednu sansu ubuntu-u.

Samo da pitam, jucer nakon instalacije ubuntua, laptop mi nije htio bootati i javljao je da nemam instalirani OS.

E sad ja sam napravio sve particije kako si mi @bunker rekao, prvo sam u gpartedu sve maknuo, napravio particijsku tablicu gpt, a onda u instalaciji slozio particije, ali kad sam htio pokrenuti instalaciju javljao mi je upozorenje da bih trebao napraviti i /boot particiju velicine bar 1mb. I napravio sam to. Je li mozda do toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Kad skineš isto, provjeri md5sum, za to buš moral neki programčic instalirati za windowse.

Onda ako je ok formatiraj stik i snimi usb univeral instalerom.

Onda iz windowsa odvoji dio diska, mozda oko 100-200 gb, proglasi ju unalocated space i restartaj winse da vidiš da ih to nije zbrljalo

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Marky

Ako imaš uefi bios, onda kreiraj 4 particije po onom naputku

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A valjda imam...

Ovo mi izbaci u terminalu za bios kad upisem naredbu    dmidecode

Pise da imam uefi support

BIOS Information
    Vendor: Hewlett-Packard
    Version: L74 Ver. 01.05
    Release Date: 11/04/2013
    Address: 0xF0000
    Runtime Size: 64 kB
    ROM Size: 6592 kB
    Characteristics:
       PCI is supported
       PC Card (PCMCIA) is supported
       BIOS is upgradeable
       BIOS shadowing is allowed
       Boot from CD is supported
       Selectable boot is supported
       EDD is supported
       Print screen service is supported (int 5h)
       8042 keyboard services are supported (int 9h)
       Serial services are supported (int 14h)
       Printer services are supported (int 17h)
       ACPI is supported
       USB legacy is supported
       Smart battery is supported
       BIOS boot specification is supported
       Function key-initiated network boot is supported
       Targeted content distribution is supported
       UEFI is supported
    BIOS Revision: 1.5
    Firmware Revision: 137.16

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

marky55 zadnje kaj ti mogu pomoci ovako je da probas jos ovo kaj sam pronasao na internetu 

https://gist.github.com/dz0ny/b9e3fce83d0c52e16857

Evo kaj ja imam instalirano;

ivan@HP-ProBook-450-G1 ~ $ dpkg -l | grep lib32

ii  lib32gcc1                   1:4.9.1-0ubuntu1                   amd64     GCC support library (32 bit Version)

ivan@HP-ProBook-450-G1 ~ $ dpkg -l | grep libc6

ii  libc6:amd64                  2.19-0ubuntu6.4                    amd64     Embedded GNU C Library: Shared libraries

ii  libc6:i386                    2.19-0ubuntu6.4                    i386      Embedded GNU C Library: Shared libraries

ii  libc6-dev:amd64               2.19-0ubuntu6.4                    amd64     Embedded GNU C Library: Development Libraries and Header Files

ii  libc6-i386                    2.19-0ubuntu6.4                    amd64     Embedded GNU C Library: 32-bit shared libraries for AMD64

Mislio sam da ti mogu pomoci s obzirom da imamo isti hardware i software jer je meni proslo bez problema na 450 G1.

Najrade bi dosao do tebe ak si u zagrebu jer sam sad i ja znatizeljan zasto nece.

Sto se tice linuxa ja sam na njemu tek dvije godine od 12.04 ubuntu-a. Prije toga sam bio probao ranije verzije nesto sitno ali s obzirom da sam bio igrao dosta igrica na win nije mi se dalo gnjavit sa time.

Onog trena kad sam skroz odkntao igre, a windowsi su mi bili do*izdili iz vise razloga (ustvari pun kufer razloga mogo bi pisati danima al neda mi se {#}94. godine win 3.11 su prvi koje sam koristio na mocnoj 286ici) sam presao skroz na linux bez dual bootova i ostalog.

Do sada nisam imao nikakvih strasnih nerjesivih problema na bilo kakvom hardveru i periferiji novom ili starom.

Ove plahte teksta koje smo ja i marky napisali su velka iznimka, a ne pravilo kao sto je bunkermax rekao.

Sad kad i ja citam u nazad nasu konverzaciju prestrasio bi se linuxa za sva vremena {#} 

edit: zao mi je sto ti nemogu pomoci

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 16:53 (Embargo).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hahahah da zastrasujuce bome. Idem probati jos s ovim fixom, pa ako nece onda cu probat s ubuntua, a ako ni tamo nece htjeti onda dual boot. Hvala ti svejedno @Embargo

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Ma dečki, sve je to ok

Kaj mislite, da netko tko nije nikad vidio windows pa se upusti u instalacije i podešavanje, isto bi se zapetljao do jaja..

Andi, idem van u igru sa djecom, posaljem ti pp.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ah ne radi ni fix... Idemo na ubuntu

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice