Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.525.138
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Linux - pitanja i odgovori
1domagoj1 kaže...
Bypass kaže...

Ako niste još saznali došao je novi skype 4.0 za linux:

http://blogs.skype.com/linux/2012/06/skype_40_for_linux.html

Dafuq? Tu je i dalje 2.2 Beta verzija ili sam ja malo bedast si?

http://www.skype.com/intl/en/get-skype/on-your-computer/linux/

Nadam se da nisu sje*bali UI (aka bloatali ga) kao i na Win* verziji.

EDIT: Aha jos uvijek pise 2.2, al kad se krene skidat onda je 4.0. Kak si prenesem sve sa stare verzije u novu? Logovi, history...

Sve piči samo, samo pokreneš Deb (ako su debijanac ili ubuntaš) i u software centru piše upgrajd. Onda samo restartaš skype i vozi miško. Sve je super kaj sam do sat isprobal, osim malo mi ti smajleki idu na živce...

EDIT: Evo prvi bug kod učitavanja Forever history-a, kod mene oko 28000 poruka, jednostavno se sruši.

EDIT2: Isto kod oko 10000.

Kak bi definirao ŠIRE?, Frend: Bočno dulje (c) Highway Star
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 21:11 (bobica257).
14 godina
protjeran
Linux - pitanja i odgovori

Ja nisam imao nikakvih problema.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Evo ipak napredak, kod prvog učitavanja poruka mi se skyp srušio, ali evo sad sam opet probal par put i sve radi. Na 40k poruka. I dok se to učita, skype se ne vuče ko mrtvi maček nego radi jednako brzo +1 :D

Kak bi definirao ŠIRE?, Frend: Bočno dulje (c) Highway Star

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Isuse, ovo je strava. Kolje se s ALSA-om, lupim na chat window, baci mi OS u deadlock, ista stvar s pozivima, dopi*zdilo mi cekat da se iskoprca iz deadlocka pa sam samo prisilno restartal. Dalje necu niti isprobavati, nemam zivaca, a ni vremena za jos jedan deadlock.

Zasad rollbackam na 2.2...

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.

0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

@DJecko23,

Vjerovatno imaš stariji procesor koji ne podržava SSE2 instrukcije, na takvima najnoviji flash ne radi. Instaliraj stariju verziju.

bit.ly/dcyfs
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E sad imam drugi problem, da me ubijes ne mogu instalirati graficku. Skinem driver za svoju ATI karticu (HD 5450) i kad pokrenem izbaci mi error?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DJecko23 kaže...

E sad imam drugi problem, da me ubijes ne mogu instalirati graficku. Skinem driver za svoju ATI karticu (HD 5450) i kad pokrenem izbaci mi error?

Zašto ti trebaju driveri?

Tebi su već instalirani open-source driveri koji će ti biti sasvim dovoljni, osim ako će aplikacije koje ćeš pokretati zahtjevati jače grafičke operacije.

Ako su ti baš potrebni, slijedi upute:

https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/ATI

15 godina

Jeli se može ikako instalirat teamspeak 3 za linux na live distri. Imam USB flash drive od 8 GB pa jeli može išta pomoći. Radi se o Linux Mint 10 (Julia). Krepo mi disk pa je ovo jedini način da se javim svima koji me znaju da javim problem sa nedostatkom HDD-a xD

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jednostavno skineš odgovarajuću verziju (x86 (32 bita) ili amd64 (64 bita)) sa stranica Teamspeaka i pokreneš program (možda će biti potreban chmod +x). Program će raspakirati podatke u zadani direktorij (primjerice ~/ts3), te zatim pokreneš klijent (putem priložene skripte, ako se dobro sjećam). I server i klijent rade bez problema na Fedori 16.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.6.2012 22:45 (hrx).
15 godina
hrx kaže...

Jednostavno skineš odgovarajuću verziju (x86 (32 bita) ili amd64 (64 bita)) sa stranica Teamspeaka i pokreneš program (možda će biti potreban chmod +x). Program će raspakirati podatke u zadani direktorij (primjerice ~/ts3), te zatim pokreneš klijent (putem priložene skripte, ako se dobro sjećam). I server i klijent rade bez problema na Fedori 16.

Imam bolju ideju, i nadam se da će uspjet. Skidam Puppy linux i instalriat ću ga na USB i preko toga mogu radit što hoću. Sad samo terbam što prije to sve obavit :P

Svakako hvala na savjetu :)

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
14 godina
Krešo91 kaže...

Imam bolju ideju, i nadam se da će uspjet. Skidam Puppy linux i instalriat ću ga na USB i preko toga mogu radit što hoću. Sad samo terbam što prije to sve obavit :P

Svakako hvala na savjetu :)

Samo nemoj zaboraviti, nakon izlaska, spremiti file s promjenama na USB na kojem je instaliran Puppy.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan
Blacx kaže...
DJecko23 kaže...

Zašto ti trebaju driveri?

Tebi su već instalirani open-source driveri koji će ti biti sasvim dovoljni, osim ako će aplikacije koje ćeš pokretati zahtjevati jače grafičke operacije.

Ako su ti baš potrebni, slijedi upute:

https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/ATI

Ne mogu pokrenuti HoN. U tome je problem :P

Pokusat cu s uputama pa javim. Hvala!

13 godina
neaktivan

Može mi netko malo pomoći oko naredbe za prepisivanje disk nulama? Bojim se da nešto ne zeznem.

Disk je /dev/sdc. Radi se o tome da je dobio pun k.... bad sectora... Ako je važno, disk je USB.

dd if=/dev/zero of=/dev/<target device>

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Suddenly Psychotic kaže...

Može mi netko malo pomoći oko naredbe za prepisivanje disk nulama? Bojim se da nešto ne zeznem.

Disk je /dev/sdc. Radi se o tome da je dobio pun k.... bad sectora... Ako je važno, disk je USB.

dd if=/dev/zero of=/dev/<target device>

Upravo tako kako si i napisao.

dd if=/dev/zero of=/dev/sdc

Samo pazi da ti je USB zbilja i mountan na sdc.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
14 godina
neaktivan

Da li je netko osposobio flash na 64bitnom Ubuntu-u pod Epiphany (ili Web po novom) browserom? Na FF i Chrome-u mi uredno radi, na Web ne.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@paradajz, instaliraj "nspluginwrapper" i u terminal unesi "nspluginwrapper -v -n -a -i".

bit.ly/dcyfs
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne radi.

EDIT:

Još jedno pitanje - kako postaviti start-up dir u terminalu? Znači želim svoj dir umjesto home.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 0:28 (paradajz).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

u .bashrc si dodaj putanju do lokacije za koju zelis da ti bude kad ga pokrenes ...

cd /home/$USER/<lokacija>

btw,

@Bypass, jesi li uspio rijesiti onaj problem sa particijama, nisam bio na forumu jedno ~mjesec dana pa me zanima jel si izbjegao nevolje :P

-=Every moment is another Chance=-

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Instalirao ubuntu prvi puta.12.04...

Još uvijek mi se sviđa...ali naišao sam na ove probleme...Laptop mi se prvi puta pregrijao...iako možda zato jer sam u software centru instalirao po4-5 stvari odjednom i pokušao više programa palit...a možda je i ovo glupo ljeto krivo...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Još uvijek mi se sviđa...ali naišao sam na ove probleme...Laptop mi se prvi puta pregrijao...iako možda zato jer sam u software centru instalirao po4-5 stvari odjednom i pokušao više programa palit...a možda je i ovo glupo ljeto krivo...

ljeto, ljeto...

odkako je počelo, svako malo čujem vent kako mi tuli, ali mi se još uvijek nije ništa krešalo srećom. Ono što ti mogu preporučiti je neko postolje za laptop (odnosno hlađenja, ovisno od trgovine do trgovine) sa nekih 3 venta ispod - sasvim dobra se mogu naci već za 100-130kn, još ako imaju i koji USB priključak su sasvim super

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.6.2012 21:16 (kakapo).
15 godina
neaktivan
kakapo kaže...
g12356 kaže...

ljeto, ljeto...

odkako je počelo, svako malo čujem vent kako mi tuli, ali mi se još uvijek nije ništa krešalo srećom. Ono što ti mogu preporučiti je neko postolje za laptop (odnosno hlađenja, ovisno od trgovine do trgovine) sa nekih 3 venta ispod - sasvim dobra se mogu naci već za 100-130kn, još ako imaju i koji USB priključak su sasvim super

Imam postolje za 65 kn sa 2 ventilatora,ali je kabel kratak(u kritičnom trenutku postolje je bilo isključeno) pa ga jedva nekako namjestim...

Rješenje je bilo to da sam ga ugasio,proveo tretman sprejem zraka pod pritiskom i to jedno 2-3 puta,sve dok nisam tako počistio sve otvore i sada je zagrijavanje na "normalnoj" uvjetno rečeno razini....

JA ŽELIM ZIMUUUUUUUUUU!

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
15 godina
neaktivan
g12356 kaže...
kakapo kaže...
g12356 kaže...

ljeto, ljeto...

Imam postolje za 65 kn sa 2 ventilatora,ali je kabel kratak(u kritičnom trenutku postolje je bilo isključeno) pa ga jedva nekako namjestim...

Rješenje je bilo to da sam ga ugasio,proveo tretman sprejem zraka pod pritiskom i to jedno 2-3 puta,sve dok nisam tako počistio sve otvore i sada je zagrijavanje na "normalnoj" uvjetno rečeno razini....

JA ŽELIM ZIMUUUUUUUUUU!

ja sam imao metalno, sa tri ventilatora, i stol mi je ispod bila obično drvo i nema pregrijavanja :)  treba se znati snači :) 

btw - ne znam da li su ostali ovu vijest prije par dana  - da GNOME donosi vlastiti software centar i da izbacuje kategorije iz njega. Iskreno, mislim da bi to bilo loše, jer negdje sam čitao da se 'pokret' oko linuxa i open source zajednice tako samo fragmentira, i sve su manje grupice ljudi

I ono što je Linus Torvalds neki dan izjavio za Nvidiu - ja mislim da nije pretjerao, ali da mu je očito prekipilo to se vidi

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
15 godina
neaktivan

Nego zašto canonical odbija staviti najbolji web browser u software center?

Također,koji text editor mi preporučate,treba mi nešto tipa notepad++,radi html-a i css-a...

Najbolje nešto šta ima čak takvu sličnost čao što monodevelop ima prema visual studiu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.6.2012 22:01 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Također,koji text editor mi preporučate,treba mi nešto tipa notepad++,radi html-a i css-a...

Najbolje nešto šta ima čak takvu sličnost čao što monodevelop ima prema visual studiu...

Komodo Edit (ili Komodo IDE, ako ti se plaća) + htmltoolkit plugin - fenomenalno

Uz njih ti je recimo super i SublimeTextEditor, ja inače koristim  Geany (jer ima puno više od običnog text editora)

14 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Probaj Bluefish, krcat mogućnostima.

16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Opera je nekoliko godina bila prisutna u Ubuntuovom partnerskom repozitoriju. Čini mi se da je prvi put maknuta 2008. godine, ponovo se vratila, pa opet nestala 2010. godine. Razlog uklanjanja je bio neodržavanje paketa od strane package maintainera.

Opera nudi svoj repozitorij za Debian i Ubuntu bazirane distribucije. Uputstva za korištenje repozitorija na Debianu su u Operinom Knowledge Baseu, a uputstva za Ubuntu možeš naći u Ubuntuovoj Community dokumentaciji. Sam repozitorij nalazi se na http://deb.opera.com/

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.6.2012 23:17 (hrx).
14 godina
protjeran
g12356 kaže...

Sublime2 text editor. Jednostavno najbolji text editor trenutno.

Wha one knows, we all know. What one learns we all benefit from. We are linux.
16 godina
neaktivan

Imam dva pitanja:
1. kako rešiti problem koji mi se pojavljuje oko dugmića?

2. kako vratiti izgled Ubuntu teme (ljubičaste), umesto ove trenutne Debian?

Belo oko dugmića Belo oko dugmića
Debian tema Debian tema

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nego meni na ubuntuu ponekad launcher i traka na vrhu nestanu i jedino kako ih mogu vratiti je da stisnem ctrl alt delete...kada pokušavam filmove gledati u fullscreenu moram prvo minimizirati sve otvorene prozore inače će mi smetati prilikom gledanja full screena...grafičkih li bugova...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

@icecold

sudo apt-get purge desktop-base

sudo update-grub

to bi trebalo riješiti problem sa debian pozadinom

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice