Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.513.395
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Linux - pitanja i odgovori
Ma da da :) kuzim to... izlanuo sam se prerano :)
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
protjeran
Linux - pitanja i odgovori

ZZ!

Kako da provjerim dal je port taj i taj otvoren?

Ako nije kako da ga otvorim?

Isprogramirat ću igricu na kojoj ću zaraditi milione. Ali ne znam programirati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Nemam potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 10:11 (Click Jack).

2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

Baš i je cool. Odlično iskorištavanje widescreena!

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
17 godina
neaktivan

Da li netko zna alternativu Photoscapeu (ne GIMP)?

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

nakon ovakvog posta, ti ni ne treba taj srot od photoscape ni ikakvi slicni derivati

http://www.smashingmagazine.com/2009/04/03/8-handy-tweaks-to-make-gimp-replace-photoshop/

16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Da li netko zna alternativu Photoscapeu (ne GIMP)?

gimp :D, NHF

I am awesome.
16 godina

Ima jedna dobra alternativa za gimp "sa" KDE-a - http://www.koffice.org/krita/  mada mislim da ima slovo viška u imenu :)

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 14:35 (xxxxx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne ne, krivo ste me shvatili. Ja ne radim ni u GIMP-u, ni u Photoshopu. Ja imam veze sa obradom digitalne fotografije ko i slon s vožnjom auta. Meni treba neka alternativa Photoscapeu radi susjede, naime stavio bi joj Mint da je se riješim jednom zauvijek ("Windows mi se neće dić" i te fore, znate već), pa bi mi trebal tak neki jednostavni alat koji u par klikova stavlja one okvire i blješteće gluposti, znate već, ima takvih s*anja po fejsu...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Ne ne, krivo ste me shvatili. Ja ne radim ni u GIMP-u, ni u Photoshopu. Ja imam veze sa obradom digitalne fotografije ko i slon s vožnjom auta. Meni treba neka alternativa Photoscapeu radi susjede, naime stavio bi joj Mint da je se riješim jednom zauvijek ("Windows mi se neće dić" i te fore, znate već), pa bi mi trebal tak neki jednostavni alat koji u par klikova stavlja one okvire i blješteće gluposti, znate već, ima takvih s*anja po fejsu...

pa onda guglaj, jer uvijek ima stranica koje ti mogu npr. "Cartoonize your photo" i sl.. tako ces naletit na te slicne photoscapeu

uglavnom, moze se naletit na dosta tih online photo editora..

17 godina
neaktivan
The Acacia Strain kaže...

pa onda guglaj, jer uvijek ima stranica koje ti mogu npr. "Cartoonize your photo" i sl.. tako ces naletit na te slicne photoscapeu

uglavnom, moze se naletit na dosta tih online photo editora..

Ne bi ja tu pital da nisam guglal prvo :). Samo velim ti, ja imam veze sa digitalnom fotografijom ko slon sa vožnjom auta.

http://alternativeto.net/software/photoscape/?platform=linux

Evo tu sam ja našao puno alternativa, ali ja ne znam koja je slična Photoscapeu (znači ful nešto jednostavno), a koja GIMP-u. Pa zato pitam.

16 godina

Isprobat ću ih ja par pa ti javiti, ionako tražim sličan program za sestru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

kad ste vec kod gimpa 

radi se na novoj verziji i ona bi trebala bit u samo jednom prozoru 

meni to pase :)

CyberPunk
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

instalirao sam frišku instalaciju windowsa, bez ičega, samo instalirano bez drivera. I odmah ubuntu 10.10

Sve na laptopu jedan hard, win su na 30gb, ubuntu 10gb, swap 1gb.

I nikako ne mogu instalirati grub da radi, instaliram ga i stalno se pojavljuje greška "no such partition"

Može pomoć ekipa ako je netko imao sličnih problema.

I evo sad se javljam s liveCD {#}

*-*
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dobro izgleda, ali čini mi se da je paulop samo prebacio toolbare i menije u sidebar. Više mi se sviđa Citrus UI  - iz postova se vidi da je dosta promišljanja kako olakšati korištenje i "očistiti" sučelje od viškova uključeno u dizajn sučelja. Nadam se da će i developeri LibreOfficea baciti pogled na Citrus.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

pinta je paint.net za linux. ne znam jel zadovoljava tvoje potrebe (ili susjede)

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
16 godina

Google picasa je super jednostavna, mislim da bi to bio najbolji izbor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sve probleme koje sam imao sa dualbotom i sa svime ostalime prozrokovao je glupi S.M.A.R.T. koji nije bio uključen u biosu. Sreća pa sam se sjetio da mi biti problema zbog toga.

PS sad sve radi na svojme mjestu

*-*
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 16:40 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Zna li itko kako da na Ubuntuu 10.10 provjerim je li port 25565 otvoren i ako nije kako da ga otvorim?

HVALA!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
beno101 kaže...

Zna li itko kako da na Ubuntuu 10.10 provjerim je li port 25565 otvoren i ako nije kako da ga otvorim?

HVALA!

netstat -l (malo L), s tim ćeš vidjeti koje portove trenutno slušaš.

Može i telnet localhost ### gdje je ### broj porta, ako dobišconnection refused, zatvoren je. Otvorit ih moreš valjda sa firestarter-om.

17 godina
neaktivan

sve je vrlo dobro poznato, odavno, da je mono plutajuća mina. link na osnews članak. al srećom da linux nema veze s tim. to što će ubuntu možda zaglibiti to ću moći prežaliti. već smo o sličnoj temi raspravljali, tj. o moonlightu ovdje. nije mi problem preći na kubuntu ili možda sataviti i sve popularniji xfce ili možda preći na fedoru, al moram reći da sam na 10.10 prezadovoljan i s GNOME-om i sa integracijom programa u isti, i sa izgledom i brzinom/performansama. al  nastojim koristiti gnote umjesto tomboya, shotwell umjesto f-spota, rhythmbox umjesto banshee

a tu je i monofree aplikacija.

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
17 godina
neaktivan

Ma Gentoo :D. Malo kad sam po ovome svemu prošvrljal i pročital sve to, sad sam još odlučniji staviti Gentoo, jedino se za DE ne mogu odlučiti još, najvjerojatnije Enlightenment, Gnome sigurno ne (već neko vrijeme mislim napustiti Gnome, ovo je samo katalizator). Istina, naj*ebat ću se ko konj dok sve složim, al isplatit će se.

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma jok, idi samo po guideu i bit će prelako, jedino bi te postavljanje X-a moglo zahebavati dok si xorg.conf ne ustimas, a ostalo je piece of cake. Samo polako! ;)

:D
14 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Ma Gentoo :D. Malo kad sam po ovome svemu prošvrljal i pročital sve to, sad sam još odlučniji staviti Gentoo, jedino se za DE ne mogu odlučiti još, najvjerojatnije Enlightenment, Gnome sigurno ne (već neko vrijeme mislim napustiti Gnome, ovo je samo katalizator). Istina, naj*ebat ću se ko konj dok sve složim, al isplatit će se.

Ja iskreno nemam više volje za zaje*banciju s time. Nekad sam se igrao sa LFS-om i gentoo-om, ali sada samo ubuntu koristim. A i kroz godine sam se naučio na gnome, tako da mi se neda baš privikavati na druga sučelja. Možda bi još KDE koristio ili enlightenment ali ja sam stari pas {#}

Drago mi je.
16 godina
neaktivan

Ja sam dosta mladi pas, ali ipak, dop*zdilo me to sve i fino na Ubuntu, iskompajlirah si kernel i to je to. Fino se vrti, bas mi odgovara. Probao sam KDE na Archu, ali se vrtio jako sporo, kao da nisam stavio dobre drivere, i na kraju je ispalo da je to bug u KDE-u i onda sam od njega odustao. A bas mi se svidio... Mogao bih ga uskoro opet staviti, ali sad ima previse zezancije sa skolom da bih se igrao s takvim stvarima, iako mi fali :)

:D
14 godina
protjeran

Meni je KDE malo prešljašteći za moj ukus. Jednostavnost je meni najbolja.

Drago mi je.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Je li možeš objasniti zbog čega se mičeš sa GNOME-a?

Nisam u toku

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
16 godina
neaktivan

imam problema s fontovima u preglednicima, promjenili su se u svima odjednom sami.

I u mozilli i u chromiumu, i sve se poremetili, čak je i bug forum neka šugava slova prikazuje?

Kako da vratim na stabdardne postavke, da sve bude ok, kao što je i prije bilo ok.

*-*
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Mogu li napravit port forward (Ubuntu 10.10) bez da se spajam na router?

HVALA!

EDIT: pod bez da se spajam na router mislim: mogu li to iz terminala?

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 18:19 (beno101).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice